tiistai 29. joulukuuta 2015

Geneven valot


Sinne se taas vilahti, meinaan joulu! Mikä siinä onkin että se menee aina niin nopeasti ohitse? Koko joulukuu menee aina enemmän tai vähemmän joulun valmisteluissa ja sitten kun vapaat koittaa, niin itse pyhät hujahtaa hetkessä ohitse. Uutta vuotta odotellessa kävimme piipahtamassa Genevessä ja ihailemassa upeita valoteoksia keskustan tuntumassa. Geneven keskustassa järjestetään jo toista kertaa Geneva Lux ja tänä vuonna on kuusi uutta valotaideteoksesta. Teokset sijaitsevat Jardin Anglais-puistossa, Rue de Rhône, Place Bel-Air, Place Longemalle, Ile Rousseau, Rue de Mont-Blanc, Place Simon Goulard. 

Cornavanin rautatieasemalta alkaa näin joulun aikaan markkinakuja ja kojujen yläpuolella ovat upeat värikkäät, hyrriä muistuttavat pyöreät valot, jotka näyttävät myös kaukaa upealta. LUX.LGE


Cornavanin rautatieaseman lähistöllä LUX.LGE-teos


Jardin Anglais-puistossa on kaksi teosta, mutta ne olivat valitettavasti meidän käydessä pois päältä, mikä pettymys! Jatkoimme matkaa Place Longemallen luokse, jossa oli upeat tulppaaneja muistuttavat valot. Jatkoimme matkaa Rue de Riveä pitkin, kohti Place Bel-Airia ja Rue Rive itsessään oli kauniin näköinen jouluvaloissa, mutta Place de Molard ja Place de la Fusterie myös ovat myös upean näköisiä. 


Hauskat tulppaanit


Place du Molard


Place de la Fusterie


Olin aivan innoissani saapuessamme Bel-Airille, sillä siellä oli tuo odottamani teos Les Voyageurs, josta oli nähnyt kuvan. Tuo valoteos tuo mieleeni viime kesän Nizzan reissun, etenkin Antibesin, jonka aallonmurtajalla oli vastaavanlainen upea kirjaimista tehty taideteos istuvasta ihmisestä. Tämän istuvan ihmisen lisäksi Bel-Airilla oli kaksi muuta ihmistä kuvaavaa teosta. 


Place Bel-Air

Place Bel-Air

Jatkoimme Bel-Airilta Saint Gervainsin temppelin luokse, jonka läheisellä aukiolla oli erikoinen valoteos. 


Saint Cervains


Temppelin luota jatkoimme takaisin järvelle ja kävimme ihailemassa Pont des Berguesin ja Ile Rousseaun valoja sekä joutsenia. Kävelimme siltaa pitkin järven toiselle puolella ja nautimme joulumarkkinoilla Crepesit ja Vin Chaudit.Ile Rousseau, Rive Droiten puolelta

Pont des Bergues, Rive Droiten puolelta

Tänä vuonna olisin kovasti halunnut käydä Lyonissa katsomassa valoteoksia, mutta vuotuinen tapahtuma oli peruttu aikaisemman terrori-iskun vuoksi. Geneven valoteoksia voi käydä kaupungilla ihastelemassa tammikuun 10. Päivään asti (10.2016).Geneva Lux 20153 kommenttia:

 1. Olipa huikeita! Etenkin tuo "lentävä ihminen" ja "hassut tulppaanit". Onko sielläpäin Eurooppaa ihan useammassakin kaupungissa tuollaisia valofestivaaleja näin vuoden pimeimpään aikaan? En ole kuullutkaan, mutta toisaalta en ole juuri siellä koskaan käynytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin täällä meidän kulmilla useissa kylissä on upeita valoja ja rakennuksia on koristeltu maltillisesti erilaisilla jouluvaloilla. Kylien läpi vievät tiet ovat saaneet myös erilaisia jouluvaloja ja ne näyttävät kauniilta pimeässä, täällä kun ei ole lunta maassa valaisemassa. Tälläisiä valoja en muista Suomessa nähneeni kuin Helsingissä Aleksanterinkadulla, ei omassa kotikaupungissani Espoossa ollut koskaan valoja, kuin ehkä liikkeiden ikkunoissa. Osittain varmaan tuosta lumen puutteesta johtuen, monissa maissa panostetaan joulun aikaan erilaisiin valoihin. Sitten on erikseen nuo valoshowt ja ainakin meillä päin Genevessä sekä Lausannessa on erillisiä teoksia, mutta tuo Lyon on kuulemma aivan omaa luokkaansa. Lyonissa festivaalit kestää noin neljä päivää ja valoteokset sisältävät myös musiikkia ja liikettä.

   Poista
 2. Olipa huikeita! Etenkin tuo "lentävä ihminen" ja "hassut tulppaanit". Onko sielläpäin Eurooppaa ihan useammassakin kaupungissa tuollaisia valofestivaaleja näin vuoden pimeimpään aikaan? En ole kuullutkaan, mutta toisaalta en ole juuri siellä koskaan käynytkään.

  VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.