torstai 31. joulukuuta 2015

31.12 Martan Matkassa yhtä juhlaa, mennyttä ja tulevaa!





Hip hip hurraa, hip hip hurraa, hip hip hurraa! 


Kolminkertainen onnittelu huuto, sillä tänään vietetään synttäreitä, Martan Matkassa täyttää 2-vuotta! Kakkutarvikkeet on ostettu ja mikä tuuri, sillä Carrefourista löytyi jopa mansikoita. Katselin hieman blogin kulunutta vuotta ja jos viime vuoden lopulla (2014) oli noin 8000 kävijää, niin tänä vuonna (2015) tuo määrä on melkein triplaantunut sillä kävijöitä sivulla on ollut noin 31 000! Huisia! Martta kiittää kaikkia lukijoita, uusia, vanhoja sekä tulevia. 

Blogin kävijämäärien kasvuun on varmasti vaikuttanut vilkas sometus, elokuussa 2014 aukesivat Martan Matkassa Facebook- sivut ja tämän vuoden puolella ollaan harjoiteltu Martan Matkassa Pintrestin sekä  Martan Matkassa Instagramin kanssa. Instagramissa ja Facebookissa löytyy useita kuvia, jotka eivät välttämättä näy blogipostauksissa ja usein siellä saattaa olla juttuihin liittyviä kuvia jo ennen kuin postaus on julkaistu. Käykääpä kurkkaamaassa ja tykkäämässä!



Martan Matkassa © Ihana alppitorvi bongaus Gruyeren läheltä


Tässä kun teen tilinpäätöstä viime vuodesta niin hieman häpeissäni myönnän että vuosi ei mennyt juttupuolella ihan niin kuin lupailin…  

Ihmettelen kovasti mitä kävi juttusarjalle Sveitsin kantonit? Niiden postaukset jäivät ihan kesken, liekö syynä se että aloitin niiden kirjoittamisen juuri ennen joulukalenteria? Ainoa puolustukseni on että kävimme viime vuonna vain kahdessa uudessa kantonissa! Kuten viime vuonna niin tänäkin vuonna moni reissujuttu tai visiitti on jäänyt luonnokseksi ”pöytälaatikkoon” ja ne pitäisi nyt kirjoittaa valmiiksi ja julkaista, kun suurennuslasilla katsoo, niin saattaapa luonnosten seasta löytyä myös muutama keskeneräinen postaus jopa edelliseltä vuodelta… 

Tänä vuonna sain blogiini ensimmäiset ”kirjoittajavieraat” ja pidin niistä jutuista kovasti, täytyy pistää mietintämyssy päähän jos vaikka toteuttaisi, vieraskynää jossain muussakin yhteydessä tulevana vuonna. Erityisesti mieltäni lämmitti tämän vuoden ”fanitapaaminen" kun sain kasvot blogini fanille, joka usein piristää mieltäni mukavilla kommenteilla! Kiitos!

Tuota ihanaa 2016-kuvaa tehdessä kävin läpi viime vuotta valokuvien kautta, huomasin että paljon on tullut tehtyä ja monia mukavia asioita on tapahtunut. Viime vuonna olen tutustunut Geneve-järven ympäristössä sijaitseviin kiinnostaviin paikkoihin ja olen käynyt monissa paikallisissa tapahtumissa. Olen löytänyt uuden kivan harrastuksen, patikoinnin ja täällä Sveitsissä Juran juurella siihen onkin upeat puitteet ja mikä parasta tulee ulkoiltua, patikoinnista on tullut mukava yhteinen harrastus Papin kanssa. 


Vaikka reitit ovat hyvin merkittyjä niin välillä voi mennä pieleen...


Loppuvuodesta minua ja meidän perhettä kohtasi suuri onni, sillä ensinnäkin löysimme ihanan kissahotellin Macholle ja meidän on jatkossa helpompi lähteä matkalle tuntematta ihan hirveän huonoa omaatuntoa, mutta sekin vähän vesittyi sillä pitkäaikainen haaveemme toisesta kissasta toteutui ja Macho sai seuraa pienestä Mösjöö-herrasta. 



Macho ja Mösjöö


Mösjöön tulo meidän perheeseen pysäytti tietenkin kaikki joulun lomasuunnitelmat ja siirsi ne myöhempään ajanohtaan. Meillä on ollut niin paljon iloa ja hauskoja hetkiä tuon pikku pirpanan seurassa, joten innolla odotmme tulevaa… Ei kahta ilman kolmatta, paistaa se päivä risukasaankin tai mitä niitä sanontoja nyt oikein on? 

Loppuvuoteen osuu vielä yksi minulle todella tärkeä ja ihana asia, nimittäin kissatädin avulla löysin itselleni vuokra ”ponin” nimeltä Fux! Fuxi-poni asuu Jura-vuorten juurella Burtignyn kylän tuntumassa, jonka läheisyydessä on aivan huikeat maastoreitit. Eipä ole valittamista muistakaan puitteista, sillä talli sijaitsee vastapäätä Mont Blancia ja sitä voi ihailla kun ratsastaa ulkokentällä, pienessä tallissa on noin 30 yksityishevosta ja kunnon maneesi, siis selainen missä on kaikki seinät ja jopa peili ;). Näistä onnenkantamoisista lupailin jo aikaisemmin tehdä omat postaukset ja ne tulee myöhemmin…



Fuxi-ponin kanssa ihmetellään sumua



Reissupuolella toteutimme viime vuonna unelmia, kävimme Papin kanssa kaupunkilomalla Wienissä, joka on ollut pitkään toivelistallani ja molemmat ihastuimme kaupunkiin, jopa Papikin.


Wien ja Hotel Sacher


Papilla on pitkän ollut unelma valkoisesta hiekasta sekä Meksikosta, joten toteutimme tuon haaveen pääsiäisenä ja teimme upean reissun Cancunin ”valkealle hiekalle”. Melkein kaksi viikkoa nautimme lämmöstä, ruoasta, löhöilystä, retkistä, kulttuurista ja espanjan kielestä. 


Aamulenkillä hymyssä suin


Juhlistimme Papin kanssa 20-vuotishääpäivää ja palasimme ajassa taaksepäin ja matkasimme Ranskan Rivieralle, mikä oli aikanaan häämatkakohteeme. Ihastuin paikkaan uudemman kerran ja vaikka kiersimme paljon niin silti jäi paljon nähtävää. Enää en aio odottaa 20 vuotta… 


Paluu Nizzaan


Syksyllä toteutimme yhden minun haaveista ja lähdimme Välimeren risteilylle. Reissu olikin aikamoista tykitystä, sillä kävimme viikon aikana läpi kuusi upeaa kaupunkia Trieste, Split, Kotor, Dubrovnik, Kefallonia ja Venetsia. Näiden reissujen lisäksi minulla oli mahdollisuus käydä Suomessa kahteen otteeseen ja nauttia ystävien ja sukulaisten seurasta, Kesä-Hesata, tutuista paikoista sekä Suomi-herkuista jne…



Satamasta toiseen 


Martan Matkassa- blogi jatkuu ensi vuonna samalla kaavalla kuin aikaisemminkin eli postauksien pääpaino on matka-aiheisilla jutuilla Sveitsistä, Ranskasta, Suomesta sekä muista meidän perheen lomakohteista. Muita postauksien aiheita tulee edelleen olemaan kokkaus, sisustus, tuunaus, ratsastus sekä elämä Sveitsissä. 


Martan Matkassa © Montenegro, Kotor


Tänä vuonna ajattelin aloittaa taas TAAS uuden juttusarjan, joka käsittelee Unesco-kohteita eli tulossa postauksia niistä kohteista missä olen käynyt. Tämä idea on pitkään ollut mielessäni, mutta innostuin toteuttamaan sen luettuani erään toisen matkabloggarin Unesco-kohde postauksista. Vanhoista postauksista mietin vielä Minne Mennä Tänään?, postauksien jatkoa sekä yritän vähän typistää juttujen pituutta tai jakaa niitä useampaan osaan. Kulunut vuosi oli Some-vuosi, mitäköhän sitä keksisi tulevalle vuodelle? Matka jatkuu…


Martan Matkassa toivottaa kaikille lukijoille



Hyvää Uutta Vuotta 2016! 




Vuosi 2015 kuvina


Happy New Year 2016!





4 kommenttia:

  1. Fani kiittää ja kumartaa ja kiittää kirjoittajaa, joka myös sai elävät kasvot. Onnittelut blogille ja synttärin johdosta. Oikein hyvää jatkoa teidän perheelle tulevanakin vuonna.
    toivottaa fani kummpaneineen

    VastaaPoista
  2. Kiitos mukavista jutuista ja onnea vuodelle 2016.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että on löytynyt mielenkiintoisia juttuja :) Hyvää uutta vuotta myös sinulle Leena!

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.