Minne Mennä? -tapahtumakalenteri




Minne mennä? 

Usein tulee esitettyä tämä kysymys! 
Olen varsinainen tapahtumahaukka! Tykkään käydä erilaisissa tapahtumissa ja etsin jatkuvasti mielenkiintoisia käyntikohteita. Aikanaan listasin blogissani Sveitsin tapahtumia ja nyt ajattelin ylläpitää listaa  kotimaan tapahtumista. Useat tapahtumat ovat täällä Uudellamaalla, mutta toki matkaan mielelläni myös kauemmaksi, jos kivaa tekemistä on tiedossa!  

Onko sinulla joku kiva tapahtuma mielessä? 

Vinkkaa ihmeessä! Laita kommenttia tai sähköpostia martanmatkassa@gmail.com



Täältä löydät torit ja markkinat, kiinnostavat tapahtumat ja näyttelyt, opastettuja kierroksia ja retkiä, juhla- sekä teemapäivät, listalta löytyy myös virtuaalikierroksia. 


HUOM! 
Tapahtumatietoja päivitetään satunnaisesti. Tarkista aina päivitetyt tiedot tapahtumajärjestäjän sivuilta, sieltä löydät ohjelmat, tarkemmat tiedot tapahtumapaikasta, hintatiedot ja ajankohtaisen informaation, mahdollisten muutoksien tai peruutuksien osalta! 

Edit 2/23


TORIT JA MARKKINAT  

PERJANTAI
Karkkila: Tori talviaikana 1.9. - 14.5. klo 7 – 13

LAUANTAI
 
Leppävaara: Suurmarkkinat, kk. 1. la klo 9.00-17.00, Leppävaaranraitti ja Läkkitori

SUNNUNTAI 
Hakaniemi: Maalaismarkkinat, kk. 1. su klo 10.00-16.00

3-12 / 2023 tapahtumat päivitetään myöhemmin


TAPAHTUMAKALENTERI 2023



HELMIKUU




Kalenteri 

2.2 Kaksosten päivä, Suomen monikkoperheet
3.2 Valon päivä, kansallinen masennuksen vastainen päivä
5.2 Runebergin päivä
6.2 Saamelaisten kansallispäivä
11.2 112-päivä, Eurooppalainen hätänumeropäivä
14.2 Ystävänpäivä
19.2 Laskiaissunnuntai (2023)
21.2 Laskiaistiistai, Mardi Gras (2023)
28.2 Kalevalanpäivä


Tapahtumat


2023 Helmi-maaliskuu Eduskuntatalon opastetut kierrokset
Tervetuloa tutustumaan Eduskuntataloon!
Maksuttomalla yleisöopastuksella tutustutaan Eduskuntataloon ja eduskunnan toimintaan. Yleisöopastus kestää n. 45 min. Sisäänkäynnissä on turvatarkastus. Opastus alkaa turvatarkastuksen jälkeen. Turvatarkastuksessa tavarat läpivalaistaan ja vieraat kulkevat metallinpaljastimen läpi.
 
Opastuksiin ilmoittaudutaan eduskunnan verkkosivuilla.
https://www.eduskunta.fi/opastukset-vierailijoille
 
Sisäänkäynti on Eduskuntatalon B-ovelta, pääportaiden pohjoispuolelta Mannerheimintien puolelta. Opastuskieli on suomi.

–5.2. DocPoint –Helsingin dokumenttielokuvafestivaali 
DocPoint, Suomen suurin dokumenttielokuvaan keskittyvä elokuvafestivaali, tuo Helsingin valkokankaille kerran vuodessa noin sata maailman ja Suomen kiinnostavinta ja koskettavinta ajankohtaista dokumenttielokuvaa.
Lue lisää: DocPoint https://docpointfestival.fi/ohjelmisto/

5.2.2023 Porvoo, Runebergin päivä Runebergin kodissa
Tervetuloa juhlistamaan Runebergin päivää Runebergin kotiin! Kotimuseo on avoinna normaalia pidempään (10-19) ja museoon on ilmainen sisäänpääsy koko päivän. Museo on koristeltu kukin, unohtamatta tietenkään Runebergin lempikukkia, kieloja.

Juhlapäivänä järjestetään opastusvartteja tasatunnein.
Vapaapalokunnan soihtukulkue saapuu Runebergin haudalta n. klo 18.15, jonka jälkeen Runebergskören esittää muutaman laulun. Klo 16 alkaen pihassa on tarjolla runebergintorttuja 500 ensimmäiselle.

Suomenkieliset opastukset klo 11, 14 ja 17.
Ruotsinkieliset opastukset klo 12, 15 ja 18.
Englanninkieliset opastukset klo 13 ja klo 16.
Tutustu koko kaupungin Runeberg-viikon ohjelmaan: www.porvoo.fi/runebergin-paiva

5.2.2023 Falkmanin ateljee, Museon salainen aarre klo 12-15
Harva tuntee kaupunginmuseon uumenissa sijaitsevan Suomen vanhimman säilyneen taiteilija-ateljeen, jonka ruotsalaissyntyinen kuvataiteilija Severin Falkman (1831–1889) rakennutti itselleen 1872. Tunnelmallinen ateljee tarjoaa osin alkuperäisine sisustuksineen ainutlaatuisen kurkistuksen aikanaan ylenkatsotun historia- ja laatukuvamaalarin elämään. Ateljeen avaamisen yleisölle mahdollistavat kaupunginmuseon vapaaehtoiset, jotka toimivat siellä keskusteluoppaina.

Ateljeepäivystykset: 
klo 12-15 sunnuntaisin 5.2 / 26.2 / 19.3 / 16.4 / 7.5 / 28.5 ja ma 12.6 Helsinki-päivä

10-11.2.2023 Porvoon Valot 2023
Porvoon Valot 2023 on Porvoon neljäs valofestivaali, joka järjestetään 10.-11. helmikuuta 2023 klo 18-21. Kahden päivän ajaksi eri puolelle kaupunkia on ripoteltu valoinstallaatioita ja äänimaisemia. 

Festivaali järjestetään Porvoon keskustan alueella ja keskusta saattaa ruuhkaantua, niin autoista kuin jalankulkijoista. Liikenteenohjausta tehdään eri puolilla kaupunkia, niin kyltein kun henkilövoimin.

Lisätietoja kohteista: https://www.visitporvoo.fi/tapahtumien-porvoo/porvoon-valot-kohteet-2023/

11.2.2023 Sinebrychoffin taidemuseo, lauantaisin klo 14.00 avoin kotimuseokierros suomeksi
Tutustu oppaan kanssa Paul ja Fanny Sinebrychoffin uusklassiseen kaupunkikotiin, kotimuseon tarinaan, tyylisisustuksiin, taiteenkeräilyyn ja suureen taidekokoelmaan. Kierroksella kuulet, mm. kuinka Sinebrychoffeilla vietettiin arkea ja juhlaa upean puiston, kasvihuoneiden ja panimon vieressä 1800-luvun Helsingissä ja kuinka taiteenkeräily sai alkunsa.
 
Paul ja Fanny sisustivat kotinsa eri tyylikausien mukaisesti hollantilaisesta barokista klassiseen empiretyyliin. Rakennuksen yläkerran Bulevardin puoleiset neljä salia on palautettu mahdollisimman alkuperäiseen asuun valokuvaaja Signe Branderin vuonna 1912 ottamien valokuvien perusteella. Tule mukaan aikamatkalle Fannyn ja Paulin tarinaan!

Vapaa pääsy! Ilmoittaudu kassalla saapuessasi. Ei ennakkovarauksia. Paikat varataan saapumisjärjestyksessä. 15 paikkaa. Aloitus Empiresalista.

Vuonna 1842 valmistui Sinebrychoffien kaupunkipalatsi Bulevardi 40:een. Rakennusta pidettiin heti yhtenä Helsingin merkittävimpänä yksityistalona.

Talon viimeiset Sinebrychoff-nimiset asukkaat, Paul ja Fanny Sinebrychoff, olivat intohimoisia taiteenharrastajia. He keräsivät kotiinsa kauneinta eurooppalaista taidetta ja esineistöä. Kun kokoelmat lahjoitettiin valtiolle 1921, ne sisälsivät jo yli 900 teosta.

Paulin ja Fannyn toive avata kaikille ovet keräämiensä taideaarteiden äärelle on kirjattu lahjakirjaan yli sata vuotta sitten. Sama henki elää museossa edelleenkin.
Liput: vapaa pääsy
 
Lue lisää: Sinebrychoffin taidemuseo https://sinebrychoffintaidemuseo.fi/nayttelyt/joulutunnelmaa-bulevardilla/
Os. Bulevardi 40, 00120 Helsinki
 
14.2.2023 Espoo, Ystävänpäivä Gallen-Kallela museolla klo 11-16
Oletpa sitten seuraa vailla ystäväpäivänä tai kaverin kanssa museokierroksella, on keskusteluoppaamme Vilma paikalla teitä varten!

Kierretään yhdessä näyttelyä tai otetaan pari erää Akselin muistipeliä. Tervetuloa! Keskusteluopas paikalla klo 11 -16.

23.2.2023 Espoo, Museo leikki, Leikkifakta opastus aikuisille klo 18.00
Joka kuukauden viimeisenä torstaina Museo Leikissä järjestetään klo 18 aikuisille suunnattu Leikkifakta-opastus. Vajaan tunnin kestävän opastuksen aikana tutustutaan tarkemmin johonkin Museo Leikin näyttelyistä.

Kevään 2023 aikataulu
26.1. Poniystävyys on ikuista! -mininäyttely
23.2. Leikin laboratorio -päänäyttely
30.3. Poniystävyys on ikuista! -mininäyttely
27.4. Poniystävyys on ikuista! -mininäyttely
25.5. Ruutuhyppy -erikoisnäyttely

Ohjelma sisältyy pääsylipun hintaan, eikä erillistä ilmoittautumista tarvita. Museo on ilmainen alle 18- ja yli 70-vuotiaille.

–2.4.2023 Akseli Gallen-Kallela, Kansallismuseo
Kansallismuseo valottaa näyttelyssään taiteilija Akseli Gallen-Kallelan pitkää uraa ja avaa kansainvälisesti tunnetun taiteilijan monipuolista tuotantoa. Kansallismuseon näyttelyssä nähdään Akseli Gallen-Kallelan tunnetuimpia maalauksia: Kalevala-aiheita, Suomen kansaa ja luontoa kuvaavia teoksia sekä maalauksia Pohjois-Amerikkaan ja Afrikkaan suuntautuneilta matkoilta.

Esillä on myös harvoin nähtyjä freskoluonnoksia Pariisin vuoden 1900 maailmanäyttelyä ja Kansallismuseon Keskihallia varten. Samalla katsoja pääsee tutustumaan taiteilijaan, joka kokeili intohimoisesti uusia tekniikoita ja teki maalausten lisäksi mainosgrafiikkaa, suunnitteli mitaleita, tekstiilejä, huonekaluja ja toimi arkkitehtinä.

Näyttely nostaa esiin tuotteliaan taiteilijan sekä kertoo kansainvälisesti arvostetun taiteilijan urasta aikana, jolloin Suomi ja Eurooppa olivat murroksessa. Näyttelyesittely sunnuntaisin klo 15.00
 
Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki
Kansallismuseo esittelee suomalaisten vaiheita esihistoriasta 1800-luvulle. Ainutlaatuiset esineet kertovat elämästä yli 10 000 vuoden aikana. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä ajankohtaisista aiheista.

Kansallismuseon rakennuksen suunnittelivat arkkitehdit Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen. Graniittijulkisivuineen ja vuolukivikoristeineen se on yksi Suomen kansallisromanttisen arkkitehtuuriin pääteoksista. Museo avattiin yleisölle vuonna 1916.
 
Museossa on myös kahvila ja museokauppa.
Museoon on vapaa pääsy perjantaisin klo 16.15-18.

 
Virtuaalikierroksia


Glimsin sydän, ihana vanha tupa, on nyt kuvattu 360° -kuvilla. Kuvien avulla pääsee tutustumaan 200-vuotiaaseen asuin- ja kestikievaritaloon myös silloin kun museo on suljettuna tai kun itse ei pääse paikalle. 1900-luvun alun kauppapuodiksi sisustettuun Tilkki-Vihtorin mökki on kuvattu samalla teknologialla, eli entisajan virtuaaliostoksilla voi piipahtaa aina halutessaan. -KAMU Espoo-

Saaristomuseo Pentalan virtuaalimuseo

Saaristomuseo Pentalan virtuaalimuseo vie sinut tutustumaan entisajan kalastajatilaan espoolaisella Pentalan saarella. Virtuaalinäyttely parantaa museon saavutettavuutta, sillä verkossa museoon voi tutustua etänä, jos merimatka saareen on esteenä. Saaristomuseo on avoinna vain kesäisin, mutta virtuaalimuseon kautta siihen pääsee tutustumaan ympäri vuoden. 

Virtuaalimuseossa voit vierailla Pentalan kalastajamökissä, ranta-aitassa, Gurlin talossa, Villa Rosergårdissa, Lilla Villanissa ja navetassa. -KAMU Espoo-



MAALISKUU



Kalenteri 

3.3 Maailman luontopäivä, YK, World Wildlife day
3.3 Kolmosten päivä, Suomen kolmosperheet
8.3 Kansainvälinen naistenpäivä
17.3 Pyhän Patricin päivä, Irlannin kansallispäivä
19.3 Minna Canthin päivä
20.3 Kansainvälinen Onnellisuuden päivä, YK
20.3 Kevätpäivän tasaus (2023)
26.3 Kesäaika alkaa (2023)

Tapahtumat 

4-6.3.2023 Talvipuutarha, Lumikuningatarpäivät klo 10-16
Tule katsomaan, kun Talvipuutarhan lumikuningattaret kukkivat, (kukintaa nähtävänä jo helmikuun puolesta välistä lähtien). Tule myös keskustelemaan omien orkideoidesi hoidosta - Suomen orkideayhdistyksen jäsenet opastavat ja näytteillä on myös jäsenten omia orkideoita. Kasvimyyntiä ei ole. 

Tilaisuuteen on vapaa sisäänpääsy. Lämpimästi tervetuloa! 
Osoite: Hammarsköljdintie 1A

17-19.3.2023 Turun jokirannan suurmarkkinat 

24-23.3.2023 Turku, Piha- ja puutarhamessut

25.3.2023 Earth Hour klo 20.30–21.30
Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailmanlaajuinen tapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston ja luonnon puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus. Earth Houria vietetään tänä vuonna lauantaina 25.3.2023 kello 20.30–21.30.


HUHTIKUU




Kalenteri 

7.4 Maailman terveyspäivä, YK
8.4 Romanien kansallispäivä
9.4 Mikael Agricolan päivä, suomen kielen päivä
7.4 Pitkäperjantai (2023)
8.4 Lankalauantai (2023)
9.4 Pääsiäispäivä, pääsiäissunnuntai (2023)
10.4 2. pääsiäispäivä, maanantai (2023)
18.4 Maailman kulttuuriperinnön päivä, YK
23.4 Kirjan ja Ruusun päivä
27.4 Kansallinen veteraanien päivä
30.4 Vappuaatto

Tapahtumat 


8.4.2023 Seurasaari, Pääsiäiskokot
Lankalauantaina Seurasaaren juhlakentälle sytytetään pääsiäiskokot pahoja henkiä karkottamaan, ja paikalle kokoontuu kymmeniä trulleiksi pukeutuneita lapsia kahvipannuineen ja luutineen.



TOUKOKUU






Kalenteri 

1.5 Vappupäivä
4.5 Ruusun ja kirjan päivä
14.5 Äitien päivä (2023) toukokuun 2. sunnuntai
9.5 Eurooppa-päivä
12.5 J.V. Snellmanin päivä
13.5 Flooran päivä
14.5 Äitien päivä (2023) toukokuun 2. sunnuntai
18.5 Kansainvälinen museopäivä
18.5 Helatorstai (2023) 40 päivää pääsiäisestä
21.5 Kaatuneiden muistopäivä (2023) toukokuun 3. sunnuntai
28.5 Helluntaipäivä (2023) 7 viikkoa pääsiäisestä

Kansainväliset suurmarkkinat 2023
Tampere 17.-21.5.2023 (5 days)
Kerava 25.-28.5.2023


Tapahtumat

17-23.5.2023 Museoviikko
https://museoviikko.fi/museoviikko

27-28.5.2023 Suvilahti, Maailma kylässä
Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kymmeniä tuhansia ihmisiä ja satoja organisaatioita keräävä kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään vuonna 2023 Helsingin Suvilahdessa teemalla Muutosvoima.


KESÄKUU




Kalenteri 

4.6 Puolustusvoimain lippujuhla
6.6 Ruotsin kansallispäivä, Kustaa Vaasan päivä
21.6 Kesäpäivän seisaus (2023) vuoden pisin päivä
24.6 Juhannusaatto (2023)
25.6 Juhannuspäivä, Suomen lipun päivä (2023)

Kansainväliset suurmarkkinat 2023
Seinäjoki 1.-4.6.2023
Jyväskylä 8.-11.6.2023
Lahti 15.-18.6.2023
Mikkeli 22.6.-25.6.2023
Lappeenranta 29.6.-2.7.2023

Tapahtumat 

5-11.6 Helsinki Samba Carnaval tulee taas! 
Luvassa karnevaalitunnelmaa, musiikkia, tanssia, yhdessäoloa, juhlimista ja tietenkin SAMBAA!

6.6.2023 Suomenlinnan museopäivä
Linnoituksen museoiden museopäivää vietetään vuosittain Kustaan päivänä kesäkuussa. 

Mukana: Suomenlinna-museo, Ehrensvärd-museo, Sukellusvene Vesikko, Sotamuseon Maneesi, Suomenlinnan Lelumuseo ja Tullimuseo. Tarkista päivitetyt tiedot: Suomenlinna

10.6.2023 Avoimet Kylät päivä 

12.6 Helsinki päivä
Helsinki-päivä tulee jälleen! 🎉 Kaupunki täyttyy juhlahumusta, kun yli sata erilaista tapahtumaa levittäytyy kymmeniin kaupunginosiin. Luvassa on muun muassa taide- ja musiikkielämyksiä, liikuntaa, opastettuja kierroksia ja työpajoja. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.
Ohjelma ➡️ https://helsinkipaiva.fi/ohjelma

12.6-18.9.2023 Helsinki Biennaali
Helsinki Biennaali on kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen Vallisaareen ja eri puolille Helsinkiä. Biennaali järjestetään toista kertaa ja sen kuratoi Joasia Krysa. 
Biennaali koostuu näyttelyistä, diskursiivisesta ja performatiivisesta ohjelmasta, videoteosten esityksistä, julkaisuista ja online-ohjelmasta. 
helsinkibiennaali.fi 

17-18.6.2023 klo 12-17 Avoimet puutarhat, Loviisa

27-30.6.2023 Pori, Suomiareena

29.6-2.7.2023 Billnäsin Perinne ja antiikkipäivät

29.6-3.7.2023 Turku, Keskiaikaiset markkinat ja markkinoiden hevosturnajaiset, Tuomiokirkkotori

30.6-1.7.2023 Pori, Iskelmäfestivaali


HEINÄKUU




Kalenteri 

4.7 4th of July, Yhdysvaltain itsenäisyyspäivä
6.7 Eino Leinon päivä, runon ja suven päivä
14.7 14 juillet, Ranskan kansallispäivä
18-24.7 Naisten viikko, akkain viikko, kalenterissa viikon ajan naisten nimipäiviä
25.7 Jaakon päivä, Jaakko heittää kylmän kiven veteen
27.7 Unikeonpäivä

Kansainväliset suurmarkkinat 2023
Turku 6.-9.7.2023
Kristiinankaupungin Kesämarkkinat 13.-16.7.2023
Rauma 26.7.-29.7.2023

Tapahtumat 

2.7.22 Pellingin Saaristomarkkinat klo 9-14.00 

2.7.22 Inkoon päivä, klo 10-14, Ohjelmallinen markkinapäivä
Osoite: Ola Westmanin puistotie, Rantatie

6.7.22 Siuntio, Suitian linnan opastettu kierros klo 13.00-14.00
Tutustutaan linnan pihapiiriin, saleihin ja mennään maan alle kellariin. Rappuset vaativat liikkuvuutta. Opastus kestää tunnin. Opastus alkaa kahvilan ulkopuolelta. Kahvila on vanhassa tallissa jossa on päädyssä kellotapuli, hiukan linnan pihapiirin ulkopuolella mistä löytyy myös pysäköintipaikat. 

Hinta: 10€/henkilö. Liput https://shop.seaction.com
Osoite: Suitia 51
Opastus myös: 9.7 / 13.7 / 16.7 / 20.7 / 23.7

7.7.22 Siuntio, Sjundbyn linnan opastus, kklo 13-00-14.00
Tervetuloa opastetulle kierrokselle pitkän ja värikkään historian omaavaan Sjundbyn linnaan.

Hinta: 10€/henkilö / Liput https://shop.seaction.com
Osoite: Karskogintie 678
Opastus myös: 14.7 / 21.7 / 28.7 / 4.8

8.7.2022 Puolustusvoimien vartioparaatit perjantaisin klo 12.30-14.00  

Kesän 2022 paraatit

8.7 Laivaston soittokunta
29.7 Kaartin soittokunta
5.8 Varusmiessoittokunta
19.8 Rakuunasoittokunta  

Kesäkuukausina järjestettävät vartioparaatit ovat vuosisatoja vanhaan vartioparaatiperinteeseen nojaavia näyttäviä tapahtumia, joihin osallistuvat vuorollaan kaikki sotilassoittokunnat ympäri Suomea.

Vartioparaatin historia ulottuu yli 250-vuoden päähän Ruotsinvallan ajalle. Päävartio sijaitsi Suurtorilla, jonne vartio-osastot marssivat omalta kasarmiltaan. Autonomian aikana vartiovuorot kestivät yleensä vuorokauden ja kyse oli aina vartioparaatista. Vartioparaatit säännönmukaistettiin toukokuun lopussa 1919 ja on siitä lähtien ollut katkeamaton perinne, sillä taukoa on ollut ainoastaan jatkosodan aikana 1941-1942 ja vuotena 2020 koronapandemian vuoksi.

Tänä vuonna on käynnistymässä perinteen 265. vuosi.


8.–10.7.2022 Baltic Jazz- Festivaali, Taalintehdas

Jo vuodesta 1987 järjestetty Baltic Jazz-festivaali on viihtyisä koko perheen tapahtuma Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä, jossa klassisen jazzin ja swingin eri tyylisuunnat yhdistyvät saumattomasti muihin musiikkisuuntauksiin. Tarjolla on tasapainoinen sekoitus klassista jazzia, bluesia sekä rockia ja ohjelmassa yhdistyvät niin kansainväliset huippukokoonpanot kuin paikalliset nimetkin.

Lisätietoja: www.balticjazz.fi


9.7.22 Inkoo, Barösund päivä tori klo 9-14.00

10.7 Lapinlahden puistokirppis klo 11-16 

Tervetuloa Puistokirppikselle upeaan Lapinlahden puistoon su 10.7 ja la 13.8.

Ota mukaan viltti, taittopöytä tai oma rekki ja tule hankkiutumaan eroon tarpeettomasta vanhasta tavarasta ja tekemään kierrätyslöytöjä!
Kirppismyyjille on varattu vanhan sairaalarakennuksen edessä olevalta puistoalueelta Ruoholahden puoleinen osa ja myyntipaikat sijoittuvat ensisijaisesti teiden varsille.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton eikä myyntipaikkaa tarvitse varata etukäteen. Huomioithan, että tapahtuma on tarkoitettu vanhan tavaran myyntiin ja muu elintarvikkeiden myynti ei ole tapahtumassa sallittua.

Päivän aikana mahdollisesti myymättä jääneet pikkutavarat, astiat, koriste-esineet, asusteet jne. voi lahjoittaa Lähteen Patinaan myytäväksi Lapinlahden Lähteen toiminnan tukemiseksi. Myymättä jääneitä vaatteita tai suuria tekstiilejä (lakanat, peitot, pyyhkeet) emme valitettavasti voi ottaa vastaan.

14.7.22 Inkoo Gammelgården kotiseutumuseo klo 15-17 
Osoite: Museotie 7, 10210 Inkoo, Vapaa pääsy

16.7.22 Inkoo Käsityöläispäivä, klo 11-14, Käsitöitä, musiikkia, tanssia
Gammelgården kotiseutumuseo, Osoite: Museotie 7, 10210 Inkoo

21.7-23.7.22 Mustion linna, Aurora Karamzin, to-su klo 18-19
Miten voit Hjalmar? Draamakierros kartanossa. Hyväntekijä, keisarillinen hovineito, Suomen suuriruhtinaskunnan rikkain ja vaikutusvaltaisin nainen, Aurora (o.s. Stjernvall, ent Demidov) saapuu Mustion linnaan visiitille Magnus ja Jeanette Linderin vieraaksi. Aurora tapaa linnassa myös kummipoikansa Hjalmar Linderin. Oppaana legendaarinen Kerstin Ilander Auroran roolissa näyttelijä Marika Sampio-Utriainen, MariCasting Kesto noin tunti. Mustion Linna - Mustio Manor - Svartå Slott järjestää tapahtuman.

Osoite: Hållsnäsintie 89, 10360 Mustio
Liput ennakkoon aikuiset 12:-
Lisätietoja: Raasepori 

22.7-23.7.22 Inkoo antiikkipäivät, klo 10-17, Suurkirkontie 9, Vapaa pääsy

25-27.7.2022 Unikeonpäivät, Naantali

Naantalilla onkin erityinen asema, sillä unikeonpäivänä 27.7. heitetään Valtakunnan Viralliseksi Unikeoksi valittu henkilö mereen aamuseitsemältä. Mereen heitto tapahtuu perinteisesti Naantalin vanhan kaupungin rannassa.

Entisaikaan unikeoksi joutuminen oli kuitenkin kiusallisempaa, kun myöhässä olijoita ja pitkään nukkujia muistettiin metelillä ja takiaisilla.

Ensimmäiset unikekotarinat ovat peräisin kristittyjen vainojen ajoilta, jolloin seitsemän pyhän miehen kerrotaan nukkuneen 200 vuoden ajan. Nykyajan unikeot eivät ole mitään tuohon verrattuna.

Nykyisenkaltainen unikeonpäivän vietto liittyy vahvasti kylpyläperinteeseen, joka Naantalissakin eli kukoistustaan 1800-luvulla. Kylpylävieraille järjestettiin erilaisia aktiviteetteja ja viihdykettä, mihin unikeonjuhlatkin istuivat.

Alunperin unikeonpäivään kuului kakofonia ja karnevaalitunnelma. Osallistujat kokoontuivat aamuseitsemältä ja vähänkin myöhästyneet saivat väistellä takiaispommitusta. Seuraavaksi metelöivä kulkue lähti etsimään taloja, joissa verhot olivat yhä eteen vedettyinä. Kun tällainen asumus löytyi, pidettiin ikkunan alla asiaankuuluva serenadi. -Visit Naantali- Tarkista päivitetyt tiedot: Naantalin unikeko

27.7-31.7.22 Hanko, SEAHORSE WEEK
Viisipäiväinen esteratsastustapahtuma Hangon kylpyläpuiston maisemissa!

Kilpailualueella kävijöitä palvelee kahvila, ravintola ja monipuolinen expoalue. Mukana myös suositut keppihevoset! Kilpailuviikko huipentuu sunnuntaina 31.07.2022 iltapäivällä Hanko Grand Prix, presented by HIHS & Land Rover -kilpailuun. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy - tervetuloa!

Lisätietoja: www.seahorseweek.fi
Osoite: Hangon vanha jalkapallokenttä, Koulukatu 13-15, 10900 Hanko

28.7.22 Hanko, Itämerimarkkinat klo 10.00-16.00, Itä-Satama, Rantakatu 3


ELOKUU


 


Kalenteri 

1.8 1er août, Sveitsin kansallispäivä
7.8 Avoimet puutarhat päivä (2022)
27.8 Suomen luonnon päivä (2022) elokuun viimeinen lauantai   

Tapahtumat 


Etno-Espa 1-11.8.2022

Uuden kotimaisen kansanmusiikin kaupunkifestivaali Etno-Espa valloittaa elokuussa!
Etno-Espa on vuosittainen kaupunkifestivaali, joka keskittyy uuteen kotimaiseen kansanmusiikkiin. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä, mitä kaikkea suomalainen ja Suomessa tehtävä kansanmusiikki on tänä päivänä. Etno-Espa järjestetään kesällä 2022 jo 18. kerran. Ohjelma Espan lavalla

Espan lava

Espan lava on Esplanadin puistossa sijaitseva kesäestradi. Kesälavan ilmaiset konsertit keräävät yleisöönsä niin paikalliset kuin turistit. Kymmenissä konserteissa lavalla nähdään nuoria ammattimuusikoita ja konkaritaiteilijoita meiltä ja muualta.
Esitykset jatkuvat toukokuusta aina alkusyksyyn saakka.

Päätösviikonlopun 2.–4.9. ohjelmisto julkaistaan pian!

=>31.8.2022 Helsinki 1952- näyttely, Seurasaari, Galleria Humina

Ravintola Seurasaaren Kruunun vieressä sijaitsevassa Galleria Huminassa pääset aikamatkalle vuoden 1952 kesäolympialaisten tunnelmaan. Valokuva- ja videoesityksistä koostuva Helsinki 1952 -näyttely juhlistaa 70 vuoden takaisia upeita urheilusuorituksia, ajan makuelämyksiä ja muita ilon aiheita. Ja tiedätkö muuten, miten Seurasaari liittyi vuoden 1952 kesäolympialaisiin? Tule katsomaan!

Huminassa, entisessä jääkellarissa pääset aikamatkalle valokuvien myötä. Gallerian viereisessä Seurasaaren Kruunun kahvilassa voit istahtaa ja antaa videoesitysten viedä sinut Seurasaaren historiaan ja vuoden 1952 tunnelmaan. Näyttelyyn on vapaa pääsy, tervetuloa!

Sijainti: Seurasaaren Kruunu, Galleria Humina klo 12-19

=>4.9.2022 Urheilumuistoja, Helsingin kaupunginmuseo 

Kesällä 2022 on kulunut 70 vuotta Helsingin kesäolympialaisista. Kaupunginmuseossa kerätään olympiavuoteen ja urheiluun liittyviä muistoja omatoimisella muistelupolulla. Muistelupisteitä on yhteensä viisi: neljä toisen kerroksen Valitut palat -näyttelyssä ja yksi museon alakerran Sauna-elokuvatilassa.

Kierrä kaikki pisteet ja kirjaa muistosi muistikirjaan sekä lue toisten muistoja!

Sijainti: Aleksanterinkatu 16 
Avoinna: ma-pe 11-19, la-su 11-17

=>29.9.2022 Suomenlinna -Kolmen valtakunnan linnoitus, Helsingin kansallisarkisto ti, ke, to klo 10-15 

Näyttelyssä on esillä Viapori-Suomenlinnan linnoitukseen liittyvää ainutlaatuista asiakirja-aineistoa sekä esineistöä. Kansallisarkiston näyttelyssä painopiste on saaren historian värikkäillä vaiheilla sekä niihin liittyvillä henkilöillä.

Suomenlinnan historian vaiheista kertovan Suomenlinna – Kolmen valtakunnan linnoitus -näyttely on avoinna 12.5.2021-30.9.2022 Kansallisarkistossa ti-to klo 10-15 ja Suomenlinna-museossa ti-su klo 11-17. Näyttelyissä huomioidaan voimassaolevat koronarajoitukset.
Sijainti: Rauhankatu 17, Helsinki


2.8-5.8.22 Kaunis Veera, Mustion linna kesäteatteri
ti, ke pe klo 18-20.00 ja to klo 15-17.00

Musiikkipitoinen komedia! Ohjaus/sovitus: Anu Hälvä Rooleissa: Kaunis Veera: Emilia Vesalainen-Pellas Marco Lundberg, Anu Hälvä, Riku Pelo, Roope Pelo, Olli Tuovinen, Anne Korpelainen Muusikkona: Samuli Jokinen 

ESITYKSEN KESTO: noin 2 h väliaikoineen. Mustion Linnan kesäteatterissa nähdään tuttu suomalainen klassikko, Tatu Pekkarisen musiikkipitoinen komedia Kaunis Veera eli Balladi Saimaalta. Mustion Linna järjestää tapahtuman

Osoite: Hållsnäsintie 89, 10360 Mustio

4.8.22 Siuntio, Sjundbyn linnan opastus, kklo 13-00-14.00
Tervetuloa opastetulle kierrokselle pitkän ja värikkään historian omaavaan Sjundbyn linnaan.

Hinta: 10€/henkilö / Liput https://shop.seaction.com
Osoite: Karskogintie 678

6.8.22 Degerby-päivä klo 9.00-14.00, Torimyntiä, musiikkia, Degerbyntie 

6.8.22 Siuntion Keskiaikaiset Markkinat, klo 10.00-15.00
Pyhä Pietarin kirkon pihalla
Käsitöitä – koruja, Takorautaruotteita ja maittavaa ruokaa keskiajan hengessä. Ohjelmassa mm. työnäytöksiä, trubaduuri, ritareita, kotieläimiä ja historiallisen ratsastuksen esitys

7.8.2022 Loviisa, Avoimet puutarhat klo 12-17.00
Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo - tähän ikiaikaiseen viisauteen perustuu loviisalaisten halu avata puutarhansa yleisölle. Kaikki ideoita ja inspiraatiota hakevat, tervetuloa puutarhatunnelmiin! Tarkista päivitetyt tiedot: Loviisan puutarhayhdistys

7.8.22 Katri-Helena konsertti, Mustion linna klo 16-18
Osoite: Hållsnäsintie 89, 10360 Mustio

9.8.2022 Pyhän Laurin kirkon ilmainen opastus kesätiistaisin 

klo 14.30-15.15, Kirkkokatu 1, 08100 Lohja
Lohjan Pyhän Laurin kirkko on maamme kolmanneksi suurin keskiaikainen kirkko ja tullut tunnetuksi runsaista kalkkimaalauksistaan. Lohjan oppaat esittelevät kirkkoa ja sen maalauksia kesätiistaisin kesä- elokuussa klo 14.30 alkaen. Kesto 45 min. Kokoontuminen asehuoneen edustalla. Esittely on suomenkielinen ja tilaisuuteen on vapaa pääsy. 


12.8.2022 Tuusulan taiteiden yö klo 12-02.00

Tuusulan Taiteden Yö järjestetään tänä vuonna myös Jokelassa ja Kellokoskella!
Lisätietoja: https://www.tuusula.fi/index.tmpl?sivu_id=10213

12.8.-4.9.2022 Helsingin juhlaviikot
Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä. Lue lisää: https://helsinkifestival.fi/

13.8.2022 Helsingin keskiaikapäivä klo 11-18
Tervetuloa aikamatkalle keskiaikaan! Helsingan keskiaikapäivä on koko perheelle, historiasta kiinnostuneille ja kaikille iloisten kesärientojen ystäville tarkoitettu suurtapahtuma. Paikkana on aito keskiaikainen miljöö Pyhän Laurin kirkon ympäristössä ja pappilan puistossa Helsingan pitäjän kirkonkylässä Vantaalla. 

Helsingan keskiaikapäivässä voit markkinahumun lisäksi nauttia vanhasta musiikista, käsitöistä, opastuksista, luennoista, työpajoista, ruuasta ja muista keskiaikaan liittyvistä ohjelmanumeroista.

Keskiaikaopastukset
Lähtö makasiinien viereltä
13 ruotsiksi ja englanniksi
16.30 suomeksi

Pyhän Laurin kappelissa
14 Piknik-konsertti – Peltomaa Fraanje Perkola
16.15 Luento: FM Paula Rajala – Pyhän Laurin kirkko ja kirkkomaa keskiajalla
17.15 Luento: FM Janika Aho – Keskiaikaisten kirkkojen seinämaalausten maailma
Helsingan keskiaikapäivää vietetään vuonna 2022 Vantaan Pyhän Laurin kirkon ympäristössä tuttuun tapaan elokuun toisena lauantaina 13.8.2022 klo 11–18.
Lisätietoja: https://helsinga.fi/


13.8 Lapinlahden puistokirppis klo 11-16 

Tervetuloa Puistokirppikselle upeaan Lapinlahden puistoon. 

Ota mukaan viltti, taittopöytä tai oma rekki ja tule hankkiutumaan eroon tarpeettomasta vanhasta tavarasta ja tekemään kierrätyslöytöjä!
Kirppismyyjille on varattu vanhan sairaalarakennuksen edessä olevalta puistoalueelta Ruoholahden puoleinen osa ja myyntipaikat sijoittuvat ensisijaisesti teiden varsille.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton eikä myyntipaikkaa tarvitse varata etukäteen. Huomioithan, että tapahtuma on tarkoitettu vanhan tavaran myyntiin ja muu elintarvikkeiden myynti ei ole tapahtumassa sallittua.

Päivän aikana mahdollisesti myymättä jääneet pikkutavarat, astiat, koriste-esineet, asusteet jne. voi lahjoittaa Lähteen Patinaan myytäväksi Lapinlahden Lähteen toiminnan tukemiseksi. Myymättä jääneitä vaatteita tai suuria tekstiilejä (lakanat, peitot, pyyhkeet) emme valitettavasti voi ottaa vastaan.

13.8 Taide- ja käsityömarkkinat 2022, Kansalaistori klo 11-18

Helsinki International Artists Association ry (HIAA) järjestää ensimmäistä kertaa taide- ja käsityömarkkinat Kansalaistorilla elokuussa.
Mukana on noin 50 Suomessa asuvaa kansainvälistä taiteilijaa ja käsityöläistä esittelemässä korkealaatuisia taideteoksia ja erikoistuotteita. Myynnissä on mm. taidetta, sisustustarvikkeita, vaatteita, koruja ja nukkeja.
Lisäksi markkinoilla on saatavissa maukasta katuruokaa ja juomia.
Lasten nurkkauksessa on tarjolla kasvomaalauksia perheen pienimmille sekä hauskaa taidepuuhaa.

13.8.2022 Karkkilan Fagerkullassa järjestetään Avoimet ovet -tapahtuma

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua klo 10 – 14 Fagerkullan taloihin ja puutarhoihin. Pihoissa on muun muassa kirpputoreja, pop-kahvila, ja Karkkila–Högforsin Työläismuseolla pääsee katsomaan lampaita ja kanoja. Tapahtumassa mukana olevat rakennukset ja pihat on merkitty alueelta löytyviin karttoihin.

Fagerkullan tyyppitalojen 100-vuotisjuhla pidetään Fagerkullan nykyisille ja entisille asukkaille klo 17 alkaen Karkkila-Högforsin työläismuseoalueella Pakarissa (Vanha Fagerkullantie). Juhlakahvien ja musiikkiesityksien nauttimisen lomassa asukkaat voivat vaihtaa kuulumisia ja tarinoita Fagerkullasta ennen ja nyt. 

Högforsin ruukin alueen kokonaisuuteen kuuluva idyllinen Fagerkullan asuntoalue on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Alue koostuu pääosin 1920-luvulla tehtaan työväen asunnoiksi rakennetuista punamullatuista puutaloista ja muutamasta tiilitalosta. Suurin osa alueen rakennuksista on muutettu kahden perheen paritaloiksi. Högforsin tehtaan ympäristö Karkkilassa on yksi Uudenmaan elävistä ruukkialueista mm. Fiskarsin, Strömforsin ja Billnäsin ohella. 
Fagerkullan 100-vuotisjuhlintaa jatketaan elokuisen tapahtuman jälkeen marraskuussa. Silloin järjestetään valokuvanäyttely ”Elämää Fagerkullassa” Galleria Bremerissä (Suomen Valimomuseo, Bremerintie 10). 
Fagerkullayhdistys toivottaa kaikki tervetulleeksi lauantain tapahtumiin!


13.8.2022 Ragvaldsin museo avoinna, kesä 2022
(20.8 /27.8 / 28.8)

Ragvalds on perinteinen maatila vanhan kuninkaantien varrella. Päärakennuksessa on esillä tilan sisustus ja irtaimistoa sen viimeisen yksityisen omistajan Bertil Malmströmin ajalta (1900-1982). Ulkoeteisessä on näyttely tilan ja seudun historiasta 1300-luvulta lähtien. Päärakennus on iso, keltainen puutalo Överbyntien eteläpuolella. 

Ragvaldsin punaisessa Eliasvillanissa on Porkkalan vuokrakauden (1944-1956) näyttely. Valokuvia, asiakirjoja ja esineitä alueen evakuoinnista, vuokralaisista ja paluusta. 

Pääsymaksuun 2 euroa sisältyy opastus molemmissa taloissa (alle 18-vuotiaat maksutta). Museoalueelta löytyy myös luontopolku, opetuskasvitarha ja kurkistusnäyttely. 

Överbyntie 140, 02400 Kirkkonummi. Pysäköintialue on navetan takana, Överbyntien pohjoispuolella. Lähin pysäkki on Ravalsinkuja. Kävellen keskustasta 1,5 km; rautatieasemalta ja matkakeskuksesta 2 km.

13.8.2022 Raaseporin linnan yleisöopastukset klo 14-15 
kesä 2022 
Elokuu 20.8 /27.8 
Syyskuu 3.9 / 10.9 / 17.9 / 24.9
Lokakuu 1.10 / 8.10 / 15.10 / 22.10 
Raseborgs slott, Raseborgs Slottsväg 110, 10710 Raseborg
Tervetuloa historialliselle opastukselle Raaseporin linnaan Daniel Kirjurin seurassa. Monikieliset opastukset (suomi, ruotsi, englanti). Opastuksen kesto n. 1h. 
Opastusmaksu: Aikuiset 5 € (+sisäänpääsy) ja 
Paikan opastukselle voi varmistaa ennakkoon ostamalla kierroksen verkkokaupastamme.

13.08.2022 Yleisöopastukset Villa Kokkosessa 12:00 - 12:30
(20.8 / 28.8 / 3.9 / 10.9)
Vaatii ilmoittautumisen
Taiteilijakoti Villa Kokkonen, Tuulimyllyntie 5, 04400 Järvenpää
Alvar Aallon mestariteos Villa Kokkonen valmistui Tuusulanjärven länsirannalle vuonna 1969 säveltäjä Joonas Kokkosen kodiksi ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorimmaksi taloksi. Villa Kokkoseen pääsee tutustumaan yleisöopastuksilla kesälauantaisin! 

Haluaisitko päästä vierailemaan ainutlaatuisessa taiteilijakodissa, jossa musiikki ja arkkitehtuuri käyvät vuoropuhelua? Villa Kokkonen on avoinna kesäkaudella 2022 pop-up-tyylisesti lauantaisin! Opastuksia järjestetään touko-syyskuussa joka lauantai klo 12. Opastuksen aikana tutustutaan taloon ja sen entisiin asukkaisiin sekä pihapiiriin. Opastuksen kesto on noin 30 minuuttia. Oppaana toimii Järvenpään museopalveluiden henkilökunta. 
Varaa paikka opastukselle etukäteen:
https://vello.fi/jarvenpaanmuseopalvelut/villa-kokkonen 
Mukaan mahtuu 20 osallistujaa. 
Omatoimiset vierailut: Talossa voi vierailla omatoimisesti touko-syyskuussa lauantaisin klo 13-14 välisenä aikana. Paikkaa ei tarvitse varata etukäteen. Talossa voi kerrallaan olla 20 vierailijaa. Hinta 10 € aikuiset / 9 € eläkeläiset / Museokortti Hinta sisältää opastuksen! Vain käteinen tai Museokortti! 


13-14.8.2021 la 10-17, su 10-16 Teijon Wanhanajan Markkinat
Teijon Alueen Kyläyhdistyksen järjestämä yleisölle ilmainen tapahtuma. Markkinahumua, ainutlaatuisia käsityöläistuotteita, maukasta ruokaa, lasten ohjelmaa, työnäytöksiä ja muuta mukavaa ohjelmaa. Lisätietoja: teijo.fi

15-16.8.2022 Jättimarionettiesitys

Ma 15.8. klo 18 Saukkolan kirjaston piha (Kauppakuja 3, 09430 Saukkola) 
Ti 16.8. klo 18 Karjalohjan kirjaston piha (Keskustie 88, 09120 Karjalohja)

Omanlainen peilikuva on ajatuksia herättelevä ja ainutlaatuinen jättimarionettiesitys, jonka jälkeen yleisö pääsee kokeilemaan nuken manipulaatiota esiintyjän avustuksella ja ohjauksella. Esiintyjänä on taiteilija Aapo Repo. Tapahtumat ovat maksuttomia. Jättimarionetti: 

- Karjalohjan kirjasto täyttää 160 v. Tarjolla kahvia sekä kakkua niin kauan kuin sitä riittää klo 17 alkaen. Esitykset kuuluvat Kulttuuri kylässä -hankkeeseen, jota organisoi Porvoon kaupunki. www.porvoo.fi/kulttuuri-kylassa

17.8.2022 Anni ja Hilda Halosenniemessä -draamaesitys klo 18-18.45 

Halosenniementie 4-6, 04310 Tuusula

Kilpailevien kartanoiden, Vanhankylän ja Järvenpään, tyttäret Anni Åström ja Alfhild Ehrström muistelevat ja tarinoivat 100 vuoden takaisia asioista Tuusulanjärven rannoilta. Halosenniemessä he kertoilevat kartanoiden vaiheista, Tuusulan ja Järvenpään synnystä, taiteilijayhteisön perheistä ja miten Aleksis Kivi tänne liittyi. Tarinoiden lomassa Anni ja Hilda innostuvat myös laulamaan ja soittamaan pianoa. 

Annin ja Hildan hahmojen takana ovat tuusulalaiset musiikin ammattilaiset ja paikallisoppaat Taina Piira ja Tuula Saarensola. Taina on oopperalaulaja, laulupedagogi ja kuoronjohtaja. Tuula on kirkkomuusikko, monipuolinen soittaja, laulaja ja kuoronjohtaja. 
Liput 10 € Tuusulan kunnan verkkokaupasta
https://shop.tuusula.fi/tuote/anni-ja-hilda-halosenniemessa-draamaesitys-17-8/ 

18.8.2022 Historia kävely Backaksen kartano klo 17.30
Historiakävelyiden sarjan seitsemäs kävely tutustuttaa Backaksen kartanon historiaan.

Osuusliike Elanto osti tuotantotilakseen Kuninkaantien varrelta Backaksen kartanon vuonna 1916. Tänä päivänä historiallisessa kartanossa on ravintola ja ympäröivissä, kulttuurihistoriallisesti arvokkaissa rakennuksissa aktiivista toimintaa. Kierroksella tehdään vierailu myös kartanon pelloille nousseeseen, rakastetulle Kartanonkosken asuinalueelle.

Lähtöpaikka: Backaksen kartanon kesäkahvila Olohuoneen edusta, Ylästöntie 28.

Sukella mukaan Vantaan tarinaan yhden opastuksen tai koko sarjan verran. Vantaan monikerroksisesta historiasta löytyy herkullisia tarinoita kivikaudelta katutaiteeseen ja kartanoiden loistoon.

Aikaisempina vuosina suosituiksi nousseita kierroksia järjestetään tänä vuonna lähiö- ja kartanokohteilla eri puolilla Vantaata. Lippu kierrokselle maksaa 10 €. Maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla. Ei ennakkoilmoittautumista.

Noin tunnin mittaisten kierrosten oppaina toimivat Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon asiantuntijat. Uskalla antaa Vantaan valloittaa!

Kierrokset järjestetään yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon, Visit Vantaan ja Vantaa-Seuran kanssa. Opastukset ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.


18.8.2022 Taiteiden yö, Helsinki
Ympäri Helsingin ja pääkaupunkiseudun levittäytyvän Taiteiden yön ohjelma rakennetaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

Tervetuloa Taiteiden yönä 18.8. Työväenasuntomuseoon!
Taiteiden yön voi aloittaa klo 17 tutustumalla Työväenasuntomuseoon Stadin Slangi ry:n slangioppaan johdatuksella. Klo 18 pihalla lauletaan vanhoja tuttuja työväenlauluja Liiton Laulajat -lauluyhtyeen johdolla.
Työväenasuntomuseo on avoinna Taiteiden yönä poikkeuksellisesti klo 20 asti.

Taiteiden yönä Ruiskumestarin talon pihalla soivat perinteiset sävelet kotoa ja kaukomailta.

Klo 18 Kuokkavieraat
Kansanlauluryhmä Kuokkavieraat on tuonut iloa tupaan yli 40 vuoden ajan. Vuosikymmenten saatossa kokoonpano on muuttunut mutta meno ei: ohjelmistossa on kaihoisaa karjalaista, iloista irlantilaista ja supisuomalaistakin sävelmää heleän svengaavalla naisvoimalla.

Klo 19 Aition Desert Ensemble 
Aition Desert Ensemble on tuottaja ja säveltäjä Lasse Lindgrenin, Ensemble Sufiran sekä cembalisti Anna-Maaria Oramon yhteistyöprojekti. Lasse Lindgrenin antiikin ja keskiajan autiomaata käsitteleviin teksteihin säveltämä musiikki on saanut vaikutteensa Lähi-idän, Välimeren sekä uusfolkin musiikkityyleistä. 

Klo 20 Mikkels Sons 
Mikkels Sons on ainutlaatuinen akustinen yhtye. Sen soundi sijoittuu jonnekin arkaaisen old timen, rosoisen rootsin, modernin folkin ja päivänpolttavan popmusiikin jatkumolle imien vaikutteita kaikesta kuulemastaan. Yhtyeeseen kuuluvat Miika Hynninen, laulu, viulu, mandoliini, huuliharppu; Oona Yliperttula, viulu, laulu; Matti Muuriaisniemi, kontrabasso, laulu, sekä Antti Tuominen, kitara, laulu.

Taiteiden yö Hakasalmen huvilassa

Hakasalmen huvilaan ja Rikoksen ja rakkauden kaduilla -näyttelyyn on Taiteiden yönä vapaa pääsy klo 17–22. Illan musiikkiohjelma vie Aki Kaurismäen elokuvien kaihoisan nostalgisiin tunnelmiin. Klo 19 lavalle nousee valkokankaalta tuttu yhtye Marko Haavisto & Poutahaukat. Konsertti pidetään mahdollisuuksien mukaan joko huvilan takaterassilla tai sisällä salissa. Tanssimaankin pääsee tilan salliessa! 

Taiteiden yö Design museossa

Taiteiden yötä vietetään perinteiseen tapaan torstaina 18.8.2022. Designmuseo on auki pitkälle iltaan, ja museoon on ilmainen sisäänpääsy klo 16-22. Illan ohjelmassa on opastettuja kierroksia sekä luonnostelutyöpaja Kaiken kansan muotoilua -näyttelyn Areenalla. Työpajassa ihmisiä kutsutaan tarttumaan luonnosteluvälineisiin ja luonnostelemaan toista ihmistä -tuttua tai vierasta! Työpaja toimii nonstop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin vain.

OHJELMA

Klo 16-22 Ilmainen sisäänpääsy
Klo 17 Opastettu kierros suomeksi ja englanniksi
Klo 18 Opastettu kierros suomeksi ja englanniksi
Klo 19-21 Luonnostelutyöpaja

Designmuseo / To 18.8.2022, klo 16-22 / Vapaa pääsy

Taiteiden yö Kaupunginmuseossa
Taiteiden yönä kaupunginmuseon Falkmanin pihalla katsellaan vanhoja Helsinki-aiheisia mainoksia ja lyhytelokuvia. Ohjelmassa luvassa myös koko perheelle soveltuva työpaja, jossa valmistetaan tekstiilijätteestä yhteinen niitty.

klo 20–23: Elokuvanäytös
Tule viettämään myöhäiskesän iltaa nauttien vanhanajan tunnelmasta lasillisen äärellä. Falkmanin pihalla esitettävä elokuvanäytös toteutetaan vanhanajan analogisella 35 mm elokuvaprojektorilla. Teknisestä toteutuksesta vastaa Helsingin Studiopalvelut, joka on tehnyt yhteistyötä kaupunginmuseon kanssa jo vuodesta 2018.

Esitettävät dokumentit: 
Helsinki – meren tytär Suomi 1962, 7 min 
Miten Helsinkiä hallitaan Suomi 1971, 13 min 
Kino Palatsi Suomi 1968, 14 min

Dokumenttien lisäksi illan aikana näytetään mainoksia 1970-luvulta. Aiheina muun muassa limonadit, autovaha, uusimmat perheautot, Alkon tietoisku ja farkut

Taiteiden yönä museon näyttelyt ovat myös avoinna klo 23 saakka (ei koske Lasten kaupunkia). Lämpimästi tervetuloa!


20.8.2022 la klo 10-16.00 Porvoon pihakirppikset
Vanhan Porvoon, Myllymäen ja Pappilanmäen asukkaat järjestävät yhdessä pihakirppistapahtuman lauantaina 20. elokuuta alkaen klo 10. Tapahtuma loppuu viimeistään klo 16, mutta osa myyntipisteistä saattaa sulkea jo aikaisemmin.

Tervetuloa löytämään aarteita ja tutustumaan näihin kolmeen vanhaan, kylki kyljessä olevaan asuinalueeseen kirppistelyn merkeissä!


20.8.2022 la Vihdin Wuosisatamarkkinat klo 10-16.00
Perinteinen käsityöläis- ja vanhan ajan tuotteiden markkinatapahtuma Kirkonkylän raitilla.
Osoite: Niuhalanraitti, 03400 Vihti 

21.8.2022 Keskiaikainen Pernaja-päivä Höganåsintie 30, 07930 Pernaja 
Perinteinen Pernaja-päivä vietetään tänä vuonna keskiajan hengessä. Ohjelmassa muun muassa messu Pernajan kirkossa sekä teemaan liittyviä esityksiä, musiikkia ja ruokaa Höganåsissa. Ajoneuvopysäköinti kirkolla. Päivän ohjelma: klo 11-14 Myyntiä seuratalo Höganåsin pihalla klo 11 Kaksikielinen keskiaikainen messu Pernajan kirkossa. Opas paikalla. Ohjelma Höganåsissa: klo 11.30 Musiikkia: Pentti Hildén klo 12 Tervetuliaissanat: Kai Nieminen, Pernajan Agricola-Seuran pj. klo 12.15-12.40 Säilättäret klo 13 Musiikkia: Pentti Hildén klo 13.30-13.50 Säilättäret Säilättäret yhdistävät sirkusta, teatteria ja musiikkia monitaiteelliseksi kokonaisuudeksi. Päivän aikana nähdään kaksi eri esitystä klo 12.15 Ja 13.30. Muuta ohjelmaa: Hevoskyyditys kirkko-Höganås-kirkko Ulkona: jousiammuntaa, ulkopelejä, tietopolku, ruokamyyntiä, juhlateltta Sisätiloissa: kahvio, keppihevosrata, rotta- ja käärmenäyttely Pernå sockens historia myynnissä, esillä kirjaston keskiaikaa käsitteleviä kirjoja. Työryhmä: Hembygdens vänner i Pernå rf, Loviisan kaupungin kulttuuripalvelut, Loviisan kirjasto, Pernajan Agricola-Seura ry, Agricolan suomalainen seurakunta ja Agricola svenska församling.

23.-27.8.2022 Viapori Jazz 
Elokuun erääntyessä koko kaupunki on taas täynnä taidetta, joka ulottaa musiikilliset lonkeronsa lähisaariin asti. Postinumerosta 00190 löytyy jazzikkaassa rytmissä sykkivä maailmanperintökohde Suomenlinna ja sen kesäinen kalaasi, Viapori Jazz. viaporijazz.fi/

25.8.2022 Kulttuurikävelykierros Ojamon kartanolla klo 17-18

Ojamon kartanon kierroksella tutustutaan Ojamon alueen vaiheisiin. Kuullaan Suomen vanhimmasta virallisesta kaivoksesta sekä kartanon vaiheista ja siellä vaikuttaneista henkilöistä. 
Lähtö: Vähä-Ojamonkadun varresta, kartanoon johtavan tien suulla Opas: Tarja Virtanen Kävelymatka: n. 500 m Kesto: 1h

Kulttuurikävelykierrokset maksavat 7€/hlö. Liput kierroksille voi ostaa ennakkoon osoitteesta Netticket.fi tai Netticketin lipunmyyntipisteistä, kuten: Lohjan Matkailupalvelukeskuksesta, Lohjan kaupungintalolta ja Lohjan sekä Nummelan Prismoista. Kaikukortti käy kierrosten maksuvälineenä. Kaikukorttilaisen tulee varata kierros suoraan Visitlohjan toimistolta.

26.8-28.8.2022 Kirkkonummi päivät

27.8.2022 Marketanpuiston syyspuutarhapäivä klo 10-15
Marketanpuiston sadonkorjuumarkkinoilla voi ostaa mm sadonkorjuu- ja käsityöläistuotteita sekä kasveja syysistutuksiin. Puutarhaneuvontaa on myös tarjolla. Näyttelypuiston yrityksillä on myös edustajat paikalla. Pysäköintimaksu 2€ partiolaisten hyväksi.

27.8.22 Porvoo, Hamarinranta, Muinaistulien yö, klo 16.00
Jo perinteeksi muodostunutta Muinaistulien yötä vietetään Porvoon Hamarinrannassa joka Elokuun viimeinen lauantai, niin tänäkin vuonna!!

Tapahtumaan kuuluu iloa, naurua, hyvää musiikkia, ruokaa, juomaa ja yhdessäoloa, kelluva kokko sekä illan päättävä upea ilotulitus. Tapahtuma on saavuttanut suuren suosion joten paikalle kannattaa tulla ajoissa, lämpimästi tervetuloa!

27.8.22 Inkoo, Barösund, Muinaistulien yö, Valhallantie 
Barösundin tori klo 18.30-23.00
Ravintola Scola klo 00.00- 01.00, Livemusiikkia

27.8.2022 Vuosaaren Venetsialaiset, Aurinkolahti
Veden, tulen ja valon juhla. 27.8 lauantaina klo 14-24 Vuosaaren Venetsialaiset. Järjestetään Vuosaaren Aurinkolahdessa, Kahvila Kampelan sekä Cafe Biitsin pihapiirissä.

27-28.8.2022 Fanjunkars Cafe Charalotta, Siuntio 
Cafe Charlotta palaa Fanjunkarsiin elokuun viimeisenä viikonloppuna! Tykätty ja tunnelmallinen kahvilamme herkullisine tarjoiluineen odottaa sinua!
Kahvilan yhteydessä myös laatutuotteiden second hand -puoti.
Olemme avoinna lauantaina 27.8. klo 10-20 sekä sunnuntaina 28.8. klo 10-18.


27-28.8.2022 Loviisan Wanhat talot la-su klo 10.00-17.00
Lisätietoja: https://loviisanwanhattalot.fi/
Maksulline tapathuma!

28.8.2022 Kesämarkkinnat / kirpputori, Kylmälä – Kirkkonummi
Kylmälä FBK - Kylmälän VPK, Kylmälä Frivilliga Brandkår rf, Sjökullantie 368, 02540 Kirkkonummi

=>31.12.2022 Krunikan kortteleissa- valokuvanäyttely

Helsingin kaupunginmuseo on tuottanut Krunikan kortteleissa -valokuvanäyttelyn Kruununhaan sähkökaappeihin osana OmaStadi-hanketta. 

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Osa näyttelyyn tulevista valokuvista oli mukana yleisöäänestyksessä, joka järjestettiin heinäkuussa 2020. Pysyvä näyttely koostuu 29 valokuvasta, jotka ovat pääosin Helsingin kaupunginmuseon kuvakokoelmista.

Näyttelyn kuvat ovat nostalgisia välähdyksiä kaupunginosan historiasta ja kaupunkiympäristön muutoksesta. Sähkökaapilta toiselle voi suunnistaa kartan avulla ja kierroksen voi aloittaa itselleen sopivasta kohdasta.
 
Kartta: helsinginkaupunginmuseo.fi/krunikan-kortteleissa


Virtuaalikierroksia:

Glimsin sydän, ihana vanha tupa, on nyt kuvattu 360° -kuvilla. Kuvien avulla pääsee tutustumaan 200-vuotiaaseen asuin- ja kestikievaritaloon myös silloin kun museo on suljettuna tai kun itse ei pääse paikalle. 1900-luvun alun kauppapuodiksi sisustettuun Tilkki-Vihtorin mökki on kuvattu samalla teknologialla, eli entisajan virtuaaliostoksilla voi piipahtaa aina halutessaan. -KAMU Espoo-

Saaristomuseo Pentalan virtuaalimuseo

Saaristomuseo Pentalan virtuaalimuseo vie sinut tutustumaan entisajan kalastajatilaan espoolaisella Pentalan saarella. Virtuaalinäyttely parantaa museon saavutettavuutta, sillä verkossa museoon voi tutustua etänä, jos merimatka saareen on esteenä. Saaristomuseo on avoinna vain kesäisin, mutta virtuaalimuseon kautta siihen pääsee tutustumaan ympäri vuoden. 

Virtuaalimuseossa voit vierailla Pentalan kalastajamökissä, ranta-aitassa, Gurlin talossa, Villa Rosergårdissa, Lilla Villanissa ja navetassa. -KAMU Espoo-


SYYSKUU





Kalenteri 

5.9 Yrittäjän päivä
17.9 Maailman siivoamisviikonloppu (2022)
22.9 Autoton päivä 
23.9 Syyspäivän tasaus (2022)
27.9 Maailman turismipäivä, YK


Tapahtumat 

1.-11.9.2022 Helsinki Design Week
Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma Helsinki Design Week ottaa ensi syksynä haltuun Helsingin. helsinkidesignweek.com

=> 4.9.2022 Helsingin juhlaviikot
Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä. Lue lisää: https://helsinkifestival.fi/

3.9.- 4.9.2022 Uudenkaupungin Vanhat Talot  (#EHDs)
Useassa kohteessa, Uusikaupunki

Uudenkaupungin Vanhat Talot- puutalotapahtuma järjestetään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna neljättä kertaa. Kymmenet tunnelmallisen kauniit kodit ja vehreät pihat avaavat ovensa ja porttinsa vieraiden tutustuttavaksi ja ihasteltavaksi. Osa ensikertalaisina, osa konkareina. Eikä haittaa, vaikka vierailisit uudestaan samassa talossa, aina on joku nurkka korjattu tai pihaa muokattu.

Vierailukohteita voi tutkia oman aikataulunsa ja mieltymystensä mukaan. Olitpa sitten kiinnostunut remontoimisesta, perinnekorjaamisesta, sisustamisesta, puutarhanhoidosta tai vanhoista taloista ylipäätään, tarjoaa talokierros takuuvarmasti inspiraatiota ja informaatiota.

Osassa kohteita löytyy myös pihakahviloita ja kirpputoreja.
Sydämellisesti tervetuloa! Tarkistathan tapahtuman tiedot sekä mahdolliset koronarajoitukset vielä tapahtuman omilta verkkosivuilta ennen osallistumista.

LIPUT
Päivälippu 15 €
Alle 15-vuotiaat aikuisen seurassa ilmaiseksi
Ryhmäliput väh. 15 henk.
ennakkovaraukset
info@uginvanhattalot.fi tai matkailu@uusikaupunki.fi


4.9.2022 Kylämaiseman historia - retki Elfvikin alueen menneisyyteen, klo 13-15 Villa Elfvik, Espoo (#EHDs)

Kylämaiseman historia on retki Elfvikin alueen vaiherikkaaseen historiaan. Kierros alkaa 1300-luvulta ja päättyy meidän päiväämme. Polulla tarkastellaan maisemaa historiansa visuaalisena ilmentäjänä: mitkä asiat ovat säilyneet ja mitkä ovat jo kadonneet näkyvistä. Polkuun liittyy vihkonen, johon voi tutustua espoo.fi/villaelfvik -sivulla.

Retkelle lähdetään Villa Elfvikin pihasta. Tervetuloa!

Retki on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumia. Vuoden 2022 teemana on Kestävä perintö.
Lisätietoja: www.kulttuuriymparistomme.fi -sivustolla.
Osoite: Elfikintie 4, Espoo


5-11.9.2022 Euroopan kulttuuriympäristöpäivät (#EHDs)

Vuonna 2022 juhlitaan teemalla Kestävä perintö. Päiville voi järjestää Avointen ovien tapahtumia, opastettuja kierroksia, talkoita, työpajoja tai mitä ikinä keksitkin. Tyyli on vapaa!   

Kulttuuriympäristöpäiviä, englanninkieliseltä nimeltään European Heritage Days, vietetään 50 maassa. Päivien kymmeniin tuhansiin tapahtumiin osallistuu vuosittain jopa 20 miljoonaa ihmistä.
 
Tervetuloa mukaan! Voit osallistua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #kulttuuriympäristöpäivät, #EHDs

6.9.2022 Tullisaaren kartanopuiston opastettu lintukävelyretki klo 9.30-11.30 (#EHDs)

Kahden tunnin kävelyretkellä katsellaan lintuopas Paul Segersvärdin johdolla syksyisiä muuttolintuja Tullisaaren kartanopuistossa ja Yliskylänlahdella.

Tapahtuma on ilmainen, mutta retkelle tulee ilmoittautua etukäteen 4.9. klo 16 mennessä. Ilmoittautumislinkki löytyy Tringan tapahtumakalenterista retken tiedoista:

https://tringa.fi/event/tullisaaren-retki/


7.-11.9.2022 Habitare 
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma. 
habitare.fiSivu aukeaa uudelle välilehdelle selaimessa.

10.9.2022 Teijon Masuuni, Sadonkurjuutori la klo 11-15.00
Osoite: Teijon Masuuni, Telakkatie 17, Salo

15.-25.9.2022 Helsinki International Film Festival - Rakkautta & Anarkiaa
Suomen suurin elokuvafestivaali järjestetään vuosittain syyskuussa. Kulttuurin ystävät ja kyltymättömät cinefiilit vaeltavat pääkaupunkimme teattereihin luomaan viilenevään syksyyn ainutlaatuista, lämmintä festivaalitunnelmaa. Vuonna 1988 perustettu tapahtuma juhlii elokuvataidetta ja esittelee ennakkoluulottomasti rohkeita, ristiriitaisia ja visuaalisesti häikäiseviä uusia elokuvia.
hiff.fi

17.9.2022 Pellingin Syysmarakkinat klo 11-14.00

17.9.2022 Omenakarnevaalit, Lohjan museo KLO 10-16.00
Sadonkorjuujuhlat järjestetään lauantaina 17.9.2022 klo 10:00 – 16:00 Lohjan museon alueella, lähellä Lohjan keskustaa. Tule tekemään omenaisia ostoksia sadonkorjuumarkkinoilta ja nauttimaan Omenakarnevaalien ohjelmasta.

Osoite: Lohjan Museo, Rovastinkatu 2, 08100 Lohja
Tarkista päivitetyt tiedot: Visit Lohja

22-23.9.2022 Tammisaaren Syysmarkkinat klo 11-14.00



2021 TAPAHTUMAT

Helsinki Biennaali, Vallisaari syyskuu ke-su klo 11.00-18.00

Helsinki Biennaali on kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen Vallisaareen. Helsinki Biennaali esittelee 40 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että maailmalta.

Biennaalin taideteokset sijoittuvat Vallisaaressa merkityn reitin varrelle sekä ulkotilaan että historiallisiin rakennuksiin, ruutikellareihin ja autioituneisiin asuinrakennuksiin. Reitin pituus on noin kolme kilometriä, ja teokset on numeroitu reitin varrella sijaitseville opastaville kartoille. 

Kartoille on merkitty myös kahvilat ja palvelut sekä infopiste ja Helsinki Biennaalin oma kauppa. Vallisaaren reittiliikenteestä vastaa Suomen Saaristokuljetus. Reittiliikenne kulkee Kauppatorilta Vallisaareen (Lyypekinlaituri Vanhan Kauppahallin vieressä). Lisäksi käytössä on rengaslinja, joka kiertää Vallisaaren, Lonnan ja Suomenlinnan välillä. Lauttalippuja voi ostaa lautoilta, verkosta sekä biennaalipaviljongin lipunmyyntipisteestä.

Tapahtumaan vapaa pääsy, lauttamatka maksullinen


Omenien itsepoimintaa Malminkartanossa => ovet avoinna 31.10 asti

Omenat ovat kypsiä! Malminkartanon omenatarhasta kuka tahansa voi käydä keräämässä itselleen omaan käyttöön.

Huom! Ethän kiipeä puihin, omenapuut ovat paikoin jopa 90-vuotiaita, eivätkä ne kestä kipeämistä. 

Keräämistäsi omenoista voit tehdä mehua, hilloa tai vaikka herkullisen omenapiirakan.

Omenatarhan portit ovat avoinna lokakuun loppuun asti, ja voit käydä keräämässä omenoita omaan käyttöön milloin vain. Poimithan vain kypsiä hedelmiä. 

Poimintaretkeen voi myös yhdistää tunnelmallisen piknikin kauniiden omenapuiden katveessa.

Osoite: Kartanokaaru 29, 00410 Malminkaari


Sunnuntaisin Bewen parkkikirppis klo 9.00-14.00, Easton kauppakeskuksen parkkipaikka

Kauppakartanonkuja 3, 00930 Helsinki

4.9 Auringonkukkien poimintaa Haltiassa klo 9.00 =>

Perinteistet auringonkukat kukkivat Haltialassa. Kaupunkilaiset saavat kerätä kukkia omaan käyttöön.

Tilalla on opastauluja, joissa kerrotaan, mistä kukkia saa kerätä. Poimia saa vain rajoitetun määrän, jotta iloa riittäisi mahdollisimman monelle.

Tarkka kukkimisen ajankohta vaihtelee kukkalajien mukaan. Pelloille on istutettu muun muassa auringonkukkaa, ruiskaunokkia ja pellavaa.

Laamannintie 17, 00690 Helsinki
Vapaa pääsy


4.9/10.9/11.9 Kissojen yö, Korkeasaari klo 16.00-22.00

Korkeasaaren Kissojen yö -tapahtumat järjestetään kahtena viikonloppuna syyskuun alkupuolella. Koronaturvallisuuden vuoksi jokaiseen iltaan pääsee enintään puolet tavallisen vierailijamäärästä. Pakollinen ennakkovaraus Korkeasaaren nettisivun varauskalenterissa.


4.9/11.9 Seurasaari klo 14.00 Konservaattorin kierros: Florinin huvimaja

Seurasaaren ulkomuseossa sijaitseva Florinin huvimaja, sen kalusteet ja La Dame du Lac -tapetti muodostavat ainutlaatuisen uusgoottilaisen kokonaisuuden, joka on auennut usean vuoden tauon jälkeen yleisölle. Konservaattori Sara Théodore kertoo Florinin huvimajan ja sen 1800-luvulta peräisin olevan ranskalaisen maisematapetin konservoinnista.

Hinta: museon pääsymaksu


4.9 ja 12.9 Håkansbölen kartanon opastukset

Armas Lindgrenin suunnitteleman Håkansbölen jugend-kartanon opastuskierrokset pidetään ulkona kartanonpuistossa. Klo 11 ja 14 Hakkapeliittoja, salakuljettajia ja rouvainsalongin ruumiin arvoitus – 500 vuotta kartanon historiaa -opastus, klo 12.30 Muskettisotureista Neuvostoliiton pommituksiin – kartanoelämää sota-aikoina -opastus, ja klo 15.30 ruotsinkielinen opastus Hakkapeliter, smugglare och mysteriet med liket i fruns salong. Päärakennuksen kartanon historiaa esittelevään näyttelyyn voi tutustua omatoimisesti.
Håkansbölen kartano (Kartanontie 1, Vantaa) 10.30–17


5.9 Pirkkolan perinteinen syyskirppis klo 11.14.00

Kirpputori Puropuistossa Pirjontien ja Papinmäentien välissä


5.9/12.9 Vermon Konttitori klo 10.00-14.00

Suosittu Vermon Konttitori-kirppis on jälleen auki syyskuun puolelle saakka. Parkkipaikka tarjoaa mahdollisuuden tulla sekä myymään, että ostamaan kesäsunnuntaisin klo 10-14.
Myyjät pääsevät sisään viimeistään klo 9.00
Valjakkotie, 02600 Espoo


5.9/11-12.9/18-19.9/25-26.9
Miniristeily vartiosaareen, Laajasalon lauttaranta

Vartiosaari keskellä Itä-Helsinkiä kutsuu kävijöitä tutustumaan vanhan huvilayhdyskunnan tunnelmaan sekä kallioilta avautuviin merimaisemiin. Kulku saareen Laajasalosta Reposalmen yli Helsingin ensimmäisellä aurinkosähkökäyttöisellä lauttayhteydellä elokuun loppuun asti joka päivä klo 10—21 ja syyskuussa viikonloppuisin klo 10—17.


10-12.9.2021 Design Market, Glasshouse, Aleksanterinkatu 13
 
Vuodesta 2005 asti Kaapelitehtaalla järjestetty Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma Design Market tulee Glasshouse Helsingin kolmanteen ja neljänteen kerrokseen poikkeuksellisesti 10.–12.9. Tapahtumasta löytyy korkealaatuisten huonekalujen ja sisustustuotteiden suunnittelijoita ja valmistajia, jotka pyrkivät toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Koronavirustilanteesta johtuen aukioloaika on venytetty kolmipäiväiseksi, jotta ruuhkilta vältyttäisiin. Tapahtumaan on ensimmäistä kertaa pääsymaksu, jolla kävijät pääsevät tutustumaan myös päänäyttelyihin.

https://helsinkidesignweek.com/events/design-market/
https://www.facebook.com/HelsinkiDesignWeek/


9.-19.9.2021 Helsinki Design Week 

Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali Helsinki Design Week -tapahtumaviikko saapuu kaupunkiin taas syyskuussa.
Designin monialaisella festivaalilla ovat muotoilun lisäksi esillä muun muassa muoti, arkkitehtuuri ja kaupunkikulttuuri.
Vuositeema on Mikä on viisasta? Tapahtuma kutsuu kaikki pohtimaa, mikä on viisain tapa tehdä asioita epävarmassa maailmassa.

Tämän vuoden päätapahtumapaikka on Glasshouse Helsingin rakennus Aleksilla (Entinen Aleksi 13 liliketila). Talon toiseen, kolmanteen ja neljänteen kerrokseen tuodaan festivaalin päänäyttelyt sekä oheisohjelmaa. Myös Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma Design Market järjestetään tänä vuonna samoissa tiloissa.

Päätapahtumapaikan lisäksi festivaali levittäytyy jälleen verkkoon sekä ympäri kaupunkia: museoista markkinoille, seminaarisaleista salakauppoihin.
Osan tapahtumista yleisömäärä on rajoitettu tai edellyttää luonteensa puolesta sitä, että osallistujat ovat järjestäjän tiedossa. Näihin tapahtumiin myydään erillisiä lippuja ja vaaditaan festivaalille rekisteröityminen. Suurimpaan osaan tapahtumista on vapaa pääsy.
Helsinki Design Week esittelee muotoilun uusia tekijöitä ja ilmiöitä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Festivaali tarjoaa kaupunkilaisille alustan osallistua muotoilun keinoin kaupungin kehittämiseen ja siitä keskustelemiseen. Festivaaliohjelma sisältää vuosittain noin 250 tapahtumaa, tapahtumia järjestetään niin ammattilaisille kuin suurelle yleisöllekin.

Päätapahtumat ovat Helsinki Design Weekin ja sen pääyhteistyökumppaneiden tuottamia. Helsinki Design Weekin ohjelma tuotetaan yhdessä muotoilun kotimaisten ja kansainvälisten avaintahojen ja laajan tapahtumajärjestäjäjoukon kanssa. Lisäksi ohjelmassa on avoimen tapahtumahaun kautta mukaan valittua sisältöä.

https://www.helsinkidesignweek.com/fi/
https://www.facebook.com/HelsinkiDesignWeek/
Helsinki Design Weekiä tuottaa designpalvelutoimisto Luovi Productions Oy.


11.9.2021 September Open, Taalintehdas klo 10-18.00 
Syksyn kohokohta Kemiönsaarella! Keskiaikaiset saaristolaismarkkinat, September Expo, Sadonkorjuumarkkinat ja September Open Kids!
Tarkista päivitetyt tiedot: September open

11-12.9.2021 Hevoset Messut, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Hevoset-messut
Monipuolisten näytteilleasettajien lisäksi Hevoset-messujen ohjelmaan sisältyy Hankkija-areenalla pidettävät este- ja kouluratsastusklinikat, näytökset ja kilpailut. Kahden päivän ajan messutapahtumassa nähdään lisäksi rotuesittelyjä ja tietoiskuja. 

Messulöytöjä metsästäville tarjolla on laaja valikoima hevosalan tuotteita ja palveluita. D-hallin ottavat omakseen kepparit, joiden lisäksi hallissa kilpaillaan kengitysseppien Suomen- ja Pohjoismaiden mestaruuksista.

os: Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere
Tarkista päivitetyt tiedot: Tampereen messut


11.9 / 25.9 Keran Kirppis klo 11-14.00, Karantie 2, 02630 Espoo

Keran kirppis järjestetään Espoossa Keran Hallien sisäpihalla kesällä 2021 joka toinen lauantai klo 11–14 25.9. saakka.

Myyntipaikat ovat ilmaisia, eikä niitä tarvitse varata ennakkoon. Kuka tahansa voi siis tulla myymään tavaransa, kunhan vie kaikki myymättömät tavarat mukanaan pois ja siivoaa jälkensä. Myyjä voi tuoda mukanaan myyntipöydän, lakanan tai järjestää myyntipisteensä haluamallaan tavalla. Myyjät saavat tulla alueella asettamaan myyntipisteensä klo 9.30 eteenpäin.

Myyjille
Myyjät voivat tuoda tavarat myyntialueelle (merkattu pinkillä) klo 9.30 eteenpäin. Mikäli tuot tavarat autolla, aja Keran Hallien sisäpihalle Karantien ja Lansantien risteyksen ajoportista. Autot tulee siirtää myyntialueelta klo 11 mennessä vieressä olevalle myyjien parkkipaikalle hallin päädyssä.


16-26.9.2021 Rakkautta ja anarkiaa 34. Helsinki International Film Festival

lue lisää www.hiff.fi


17-18.9.2021 Tomaatteja tomaatteja, Stand Up Festivaali, Tampere
23 stand up –koomikkoa – 6 showta ja 40 spottia.
Esityspaikat: Solo Sokos Hotel TORNI ja YO-Talo.
Tarkista päivitetyt tiedot: Tomaatteja, tomaatteja


18.8 la Raittikarnevaalit, Leppävaara, klo 10.00-18.00
Myyntikojuja, poniratsastusta, tivoli, paljon erilaista ohjelmaa lapsille ja päivän pääteeksi esiintyy Jukka Poika. 

Lisätietoja: raittikarnevaali.fi


17.9.2022 Omenakarnevaalit, Lohjan museo
Sadonkorjuujuhlat järjestetään lauantaina 17.9.2022 klo 10:00 – 16:00 Lohjan museon alueella, lähellä Lohjan keskustaa. Tule tekemään omenaisia ostoksia sadonkorjuumarkkinoilta ja nauttimaan Omenakarnevaalien ohjelmasta.

Osoite: Lohjan Museo, Rovastinkatu 1, 08100 Lohja
Tarkista päivitetyt tiedot: Visit Lohja


18.-19.9.2021 la-su SyysMatin Markkinat, Espoon Keskus 
Kirkkokatu 10, PL 201, 02771 Espoo
Myyntikojut ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10.00-16.00

Espoon tuomiokirkonmäelle kokoontuu perinteisesti markkinavieraita ja kojumyyjiä.

Tarjolla on ollut joka vuosi monenlaista tutuksi tullutta ja kiitettyä, kuten ikoninäyttely ja -maalauspaja, keppihevospaja ja -rata, jousiammuntaa, veto- ja halikoirat sekä muut eläimet, ongintaa, kirkon ja urkujen esittely, historialliset hautausmaakierrokset, Nostalgiakaffeteria, Paakarintupa, erilaiset musiikkihetket, enkelikierros…

Kojuissa on ollut myytävänä uniikkeja käsitöitä sekä sadonkorjuutuotteita, ja paikalliset yhdistykset ja järjestöt ovat kertoneet toiminnastaan. Läheinen Espoon VPK (Itäinen jokitie 1) on myös järjestänyt omaa ohjelmaa lapsille ja paloturvallisuusneuvontaa.
 
Lisätietoja: https://www.espoonseurakunnat.fi/syysmatinmarkkinat

Ensi vuoden markkina-ajankohta on 17.-18.9.2022. Hyvä on raapustaa kalenteriin, ettei vahingossakaan unohda tulla mukaan 


23-24.9 to-pe Tammisaaren syysmarkkinat klo 8.00-18.00
Markkinakenttä, Fleminginkatu 36

Myynti alkaa aikaisin aamulla ja saa torstaina jatkua klo 23 asti, mutta käytännössä syksyn pimenevät illat laittavat stopin kaupankäynnille yhdeksän maissa. Perjantaina myynti loppu aikaisemmin.

Numeroituja markkinapaikkoja on yhteensä noin 450 ja ne myydään noin 270 myyjälle. Anniskelupaikat houkuttelevat markkinavieraita poikkeamaan virvokkeille.




LOKAKUU




Kalenteri 


4.10 Kansainvälinen eläinten päivä
4.10 Kansallinen korvapuustipäivä
10.10 Aleksis Kiven päivä, suomalaisen kirjallisuuden päivä
16.10 Maailman nälkäpäivä, YK
17.10 Asunnottomien yö
24.10 Yk:n päivä
24.10 Rukouspäivä
24.10 Uskonpuhdistuksen muistopäivä (2021) 22 sunnuntaita pääsiäisestä
31.10 Kesäaika päättyy


Tapahtumat 


3-9.10.2021 Stadin Silakkamarkkinat, Kauppatori su-pe 7-19.00 / la 7-15.00

Stadin Silakkamarkkinat avataan Kauppatorilla perinteisesti lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina ja tarjoavat herkkuja ja ohjelmaa Kauppatorilla ja sen ympäristössä.
Tänä vuonna Silakkamarkkinoilla tapahtuma on jälleen koronavirustilanteen vaakalaudalla. Silakkaostoksille pääsee toivottavasti turvallisuuden huomioivien järjestelyiden toteutuessa taas 3.-9.10.2021.
 
Silakkamarkkinoiden jälkeen suuret purjelaivat rantautuvat perinteisesti Etelä-Satamaan Tervasaaren Tynnyri -purjehduskilpailun loppuparaatissa. Perinteinen Purjelaivapäivä tuo suuret purjelaivat satamaan ihailtaviksi sunnuntaina 10.10.2021. 

Silakkamarkkinat ovat Helsingin vanhin tapahtuma. Niitä on vietetty Kauppatorilla jo vuodesta 1743. Tänäkin vuonna Helsingin kauppatorille kerääntyy viikon ajaksi kymmeniä kalastajia ympäri Suomea myymään tuhansia kiloja silakkaa. Markkinoille saapuu kalastajaveneitä ja mökeissä kalaa ja muita herkkuja myy parisen kymmentä kalastajaa. Myynnissä on kalaherkkujen lisäksi saaristoherkkuja, kuten saaristolaisleipää, tyrnituotteita, omenoita, sekä käsitöitä.
  
https://silakkamarkkinat.fi/
https://www.facebook.com/stadinsilakkamarkkinat






MARRASKUU




Kalenteri 

6.11 Ruotsalaisuuden päivä, Kustaa Aadolfinpäivä
6.11 Pyhäinpäivä (2021)
11.11 Sinkkujen päivä
14.11 Isänpäivä (2021) marraskuun 2. sunnuntai
20.11 Lapsen oikeuksien päivä, YK
25.11 Kiitospäivä (2021)
28.11 1. adventti (2021)


Tapahtumat 

26.11-27.11.2022 Teijon Masuunin joulumarkkinat, la-su klo 11-16.00
Osoite: Teijon Masuuni, Telakkatie 17, Salo


JOULUKUU




Kalenteri 

4.12 2. adventti (2022)
6.12 Suomen itsenäisyyspäivä
6.12 Pyhän Nikolauksen päivä
8.12 Jean Sibeliuksen päivä, kansainvälisen musiikin päivä
9.12 Annan päivä, jouluaskareet alkaa
11.12 3. adventti (2022)
13.12 Lucian päivä 
18.12 4. adventti 
21.12 Talvipäivänseisaus
24.12 Jouluaatto
25.12 Joulupäivä
26.12 Tapaninpäivä, Boxing day
28.12 Viattomien lapsien päivä
31.12 Uuden vuoden aatto


Tapahtumat 



2-11.12.2022 Porvoon jouluiset näyteikkunat
Perinteeksi muodostunut lämminhenkinen joulun ajan näyteikkunakilpailu on käynnissä 11.12. asti.  
Ikkunat äänestettävissä   jouluikkuna.itavayla.fi  ja osallistuvissa liikkeissä sekä Sokoksessa.  Äänestäneiden kesken arvotaan Joulukori Sokoksesta, jouluinen kukkaistutus Porvoon Kukkatalosta ja kultaiset korvakorut Kello- ja koruliike Olle Anderssonilta ja elokuvalippuja Bio Rexiin Itäväylästä.

Osallistuvat likkeet kuvassa ja www.porvoonelavakeskusta.fi sivulla 

–6.1.2023 Helsingin jouluseimet 2022
Helsingin keskustan näyteikkunoissa, kirkoissa ja seurakuntataloissa on adventtiaikana esillä jouluseimiä eri puolilta maailmaa. 
Jouluseimi kuvaa kolmiulotteisesti pyhää perhettä ja ensimmäisen joulun tapahtumia. Tapahtumassa on mukana sekä läntisen perinteen pohjalta seimihahmojen kautta toteutettuja tarinallisia tapoja ilmaista joulukertomusta, että itäisen perinteen mukaista tapaa kertoa ikonitaiteen kautta Kristuksen syntymästä.
Vapaa pääsy, tarkemmat tiedot seimien paikoista www.jouluseimet.fi
-My Helsinki-

–6.1.2023 Suomenlinna, Linnoituksen joulu 2022
Linnoituksen joulua vietetään Suomenlinnassa ensimmäisestä adventista loppiaiseen. 
Suomenlinnan ravintolat ja kahvilat kattavat jouluisia herkkuja tarjolle, joulukuuset valaisevat linnoituksen tunnelmaa ja lapset seikkailevat Majakanvartijan reitillä. 
 
Jouluostoksia voi tehdä museoissa, kahviloiden ja ravintoloiden lahjakortit ilahduttavat joulumuistamisena, joulukonsertit ja muu joulun ohjelma opastuksineen saattelee merilinnoituksen kävijät jouluiseen tunnelmaan. -My Helsinki-

Helsinki, Tuomaan markkinat 1-22.12.2022, Senaatintori
Tuomaan Markkinat on Helsingin vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Markkinoilla panostetaan herkullisiin ruokakokemuksiin, persoonallisiin ja laadukkaisiin lahjoihin sekä kiireettömään joulun tunnelmaan. Markkinoiden sydämenä toimivat karuselli sekä ruoka- ja kahvilapiha, joka kutsuu viihtymään ja maistelemaan joulun makuja. 
-My Helsinki-

3.12.2022 Metron avajaiset klo 10-16
Kaupunkikeskus Lippulaivassa juhlitaan metron avajaisia, jolloin Robin Packalen esiintyy klo 12 kaupunkikeskuksen toisessa kerroksessa.
 
Mukana on myös paikallisesiintyjiä, kuten Puhallinseitsikko Aurora, Kaikuluotain ja Espoon musiikkiopistolta viuluryhmä sekä selloyhtye. Tunnelmaa luovat myös joulupukki tonttuineen ja avajaiset saa ikuistettua kuvauspisteellä. -My Helsinki-

3.12.2022 Loviisa, laivasillan joulumarkkinat klo 10-17
Perinteiset Laivasillan Joulumarkkinat Loviisan Laivasillalla. Hernekeiton myynti alkaa klo 11. Joulupukki vierailee joulumarkkinoilla klo 12 - 14

3-4.12.12.2022 Loviisan vanhojen talojen joulu klo 10-17
Kymmenkunta tunnelmallista kotia avaa ovensa vieraille. Joulukodeissa voit aistia aidon wanhan ajan joulutunnelmaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

3.12.2022 Joulupolku klo 12-16 Herttoniemen kartano
Tämän vuoden joulupolulla kurkistetaan 1700 -luvun Helsinkiin ja tavataan Johan Sederholm, joka täyttää tänä vuonna 300 vuotta. 

Kuhina käy kaupungin rikkaimman miehen fajanssitehtaalla  Herttoniemen kartanolla, kun valmistelussa on tärkeä lähetys: juhlaporsliinia Viaporin upseerien juhlaan. Augustin Ehrensvärdiä odotellaan ja musiikkiohjelmaa harjoitellaan. Knusbackassa suunnitellaan joulun juhlimista mutta voiko sesongin uutuutta “maaomenaa” todella syödä? Ja kuka on rakentanut pesän talliin?

Alueella on historiallisten hahmojen lisäksi piirileikkejä, tonttukoulu, Tienapojat, askartelua ja riimejä - niin pienille kuin isoillekin. -My Helsinki-

3-4.12.2022 Espoon seudun käsityöyhdistyksen joulumyyjäiset La 11-18, su 10-15
Perinteiset joulumyyjäiset Albergan kartanon holvikellarissa lauantaina 3.12.2022 klo 11.00-16.00 ja sunnuntaina 4.12. klo 10.00-15.00. Tarjolla perinteisiä yhdistyksen jäsenten tekemiä käsitöitä pukinkonttiin, joulupuuroa, leivonnaisia ja glögiä kahvilassa. -Visit Espoo-

3-4.12.2022 Billnäsin ruukin joulumarkkinat
Ruukintie 8, 20330 Raasepori
Billnäsin joulumarkkinat järjestetään pitkästä aikaa 3.-4.12.2022 Isossa pajassa. Tapahtumaan tulee myyjiä läheltä ja kaukaa myymään käsintehtyjä ruoka- ja käsityötuotteitaan. Markkinoiden aukioloajat: Lauantai klo 10:00-17:00 Sunnuntai 11:00-16:00 Markkinoille on vapaa pääsy! -Visit Raasepori-

3-4.12.2022 Hvitträskin joulumarkkinat klo 11-17
Hvitträskin perinteiset joulumarkkinat pidetään lauantaina ja sunnuntaina 3.–4.12. klo 11–17. Myynnissä on myyjäistuotteita, kuten joulukoristeita, lahjatavaroita ja taidokkaita käsitöitä. Paikalla Hvitträskin joulumarkkinoilla on jälleen noin 30 kauppiasta, joiden myyntipisteillä voi tehdä löytöjä niin Hvitträskin pihalla kuin sisällä ateljeessakin. Joulumarkkinoille on vapaa pääsy. 

Käynti Hvitträskin ateljeeseen ei ole esteetön vaan matkalla on viisi porrasaskelmaa. Myös Hvitträskin museo on avoinna koko joulumarkkinoiden ajan. Museoon sisäänpääsy museolipulla. Joulumarkkinoita lukuun ottamatta Hvitträskin museo on suljettuna talviajan ja aukeaa yleisölle jälleen toukokuussa 2023. -Visit Espoo-

4.12. Hakasalmen huvila, Joulu soi klo 13-14
Mannerheimintie 13b, 00100 Helsinki
Baritoni Matti Vilppola sekä Otaniemen lukion nuoret muusikot esittävät kauneimpia ja pidetyimpiä joulun lauluja Sibeliuksesta ja muista kotimaisista klassikoista viihteellisempiin joulun säveliin. Konsertissa soittavat Kati Laakso, Kaika Niskakangas ja Elias Niinikoski, piano; Klára Dopsíková, viulu, sekä Mikael Munne ja Ahti Olvio, sello.
Sisältyy sisäänpääsymaksun hintaan, ei erillisveloitusta.

4.12.2022 Falkmanin ateljee, museon salainen aarre
Aleksanterinkatu 14-18, 00170 Helsinki
Harva tuntee kaupunginmuseon uumenissa sijaitsevan Suomen vanhimman säilyneen taiteilija-ateljeen, jonka ruotsalaissyntyinen kuvataiteilija Severin Falkman (1831–1889) rakennutti itselleen 1872. Tunnelmallinen ateljee tarjoaa osin alkuperäisine sisustuksineen ainutlaatuisen kurkistuksen aikanaan ylenkatsotun historia- ja laatukuvamaalarin elämään. Ateljeen avaamisen yleisölle mahdollistavat kaupunginmuseon vapaaehtoiset, jotka toimivat siellä keskusteluoppaina.

Ateljeepäivystykset:
su 4.12. klo 12–15
ke 28.12. klo 12–15
su 15.1. klo 12–15

6.12.2022 Itsenäisyyspäivä Helsingissä
Perinteisesti itsenäisyyspäivän valtakunnallinen lipunnosto järjestetään Tähtitorninmäellä, jossa Suomen lippu nousee salkoon itsenäisyyden kunniaksi klo 9.

Päivä käynnistyy tavallisesti kirkoissa juhlajumalanpalveluksilla sekä kuorojen esittämällä Sibeliuksen Finlandia-hymnillä. Helsingin tuomiokirkossa järjestetään ekumeeninen juhlajumalanpalvelus klo 12. Myös monissa muissa kirkoissa on ohjelmaa itsenäisyyspäivänä. Päivän aikana sankarihaudoilla muistetaan seppelein ja kunniavartioin maamme itsenäisyyden turvanneita sankarivainajia. 

Illan hämärtyessä opiskelijoiden juhlakulkue vaeltaa Hietaniemen hautausmaalta Senaatintorille noin klo 17. Kulkue etenee reittiä Hietaniemi – Arkadiankatu –Pohjoisesplanadi – Presidentinlinna – Mariankatu – Aleksanterinkatu – Senaatintori. 

Perinteiseen tapaan ikkunoille sytytetään kaksi sinivalkoista kynttilää klo 18.
Lue lisää: My Helsinki

6.12.2022 Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti klo 14.30
Espoo kutsuu kaupunkilaiset jälleen Itsenäisyyspäivän juhlan pariin Espoo Metro Areenalle. 

Itsenäisyyspäivää juhlitaan Espoossa jälleen livemusiikin parissa Espoo Metro Areenalla tiistaina 6.12. Konsertin orkesterina soittaa Tapiola Sinfonietta johtajanaan Kristian Sallinen. Solisteina esiintyvät vuoden 2015 tangokuningatar Susanna Heikki sekä baritoni Aarne Pelkonen. Lavalla nähdään lisäksi Tapiolan kuoro johtajanaan Pasi Hyökki. Tapahtumassa jaetaan perinteisesti Espoo-mitalit. Tuotannosta vastaa Kaupunkitapahtumat Espoo, ja se on osa Espoo 50 vuotta kaupunkina -teemavuoden ohjelmaa -Visit Espoo-

9-11.12.2022 Porvoon taidetehtaan joulumarkkinnat
Tervetuloa perinteisille Porvoon Joulumarkkinoille, meillä yli 150 myyjää kahdessa kerroksessa. Meiltä voit löytää pehmeitä tuotteita, sisustustavaraa, koruja, taidetta, leluja, luonnon kosmetiikkaa, leluja lapsille ja ruokaa joulupöytään tai lahjaksi sekä paljon paljon muuta ihanaa ja kaunista.
Tervetuloa Suomessa ainutlaatuisille joulumarkkinoille sisätiloihin.
Ohjelmassa on mm. kaunista kuorolaulua, Taidetehtaan Tanssikoulun nuoret esiintyvät ja Joulupukkikin on luvannut vierailla.
Pe 9.12. klo 12-18
La 10.12. klo 10-18
Su 11.12. klo 10-16

11-12.12.2022 Menneen ajan joulumarkkinat
Kirkkokatu 1, 08100 Lohja
Menneen ajan joulumarkkinat järjestetään tänä vuonna la 10.12. klo 10-16 ja su 11.12. klo 11-16. Tapahtumapaikkoja ovat Lohjan kirkkokenttä, Lohjan pääkirjasto, Lohjan Pyhän Laurin kirkko ja Lohjan seurakuntakeskus, Laurentius-talo ja Eeva Joenpellon aukio sekä Lohjan Museo. 

Tapahtumassa on lähes 200 kojua ja noin 150 myyjää. Muun muassa myyjät sekä muuta lisätietoja Menneen ajan joulumarkkinoista löydät osoitteesta: www.menneenajanjoulumarkkinat.fi -Visit Lohja-

11.12.2022 Tamisaaren Vanhan ajan joulumarkkinat
klo 10-16, Rådhustorget, Tammisaari
Perinteiset joulumarkkinat Tammisaaressa järjestetään tuttuun tapaan Raatihuoneentorilla ja Kuninkaankadulla. Joulumarkkinat tarjoavat jotain kaikenikäisille. Paikalle on tulossa noin 80 myyjää, jotka tarjoavat mm. käsitöitä, puutuotteita, sepäntöitä, paikallisesti tuotettuja karamelleja, kotimaisia ??käsintehtyjä pärekoreja ja paljon ihania herkkuja. Tänä vuonna perheen nuorimpia viihdyttää jälleen vanhanaikainen karuselli, ajaminen on ilmaista! -Visit Raasepori-

11.12.2022 Ruiskumestarin talon joulutapahtuma klo 12-15
Kristianinkatu 12, 00170 Helsinki
Sunnuntaina 11.12.2022 klo 12–15 Ruiskumestarin talossa voi nauttia 1860-luvun joulutunnelmasta ja keskustella asiantuntevien oppaiden kanssa talon vaiheista ja joulunvietosta ennen vanhaan. Piharakennuksen kamarissa askarrellaan joulukuusenkoristeita aitojen 1800-luvun ohjeiden mukaan. Pihalla kuullaan klo 13 ja 14 Lempikuoron tuplakvartetin jouluisia säveliä. - My Helsinki-

11.12.2022 Seurasaaren joulupolku klo 12-17
Joulukuussa järjestetään lapsiperheille suunnattu ilmainen joulutapahtuma Seurasaaren joulupolku, joka tarjoaa kävijöilleen kurkistuksia satuun ja perinteiseen joulunviettoon. -My Helsinki-

11.12. Hakasalmen huvila, Musiikkia joulun aikaan klo 14-15
Mannerheimintie 13b, 00100 Helsinki
Syksyllä sata vuotta täyttävän Helsingin Konservatorion opiskelijat ja soitinryhmät esittävät tunnelmallista musiikkia joulunodotukseen.
Sisältyy sisäänpääsymaksun hintaan, ei erillisveloitusta. -My Helsinki-

13.12.2022 Helsinki, Luciajuhla ja -kulkue 2022 klo 17-19
Lucia-neito tuo kynttilöillään valoa pimeyteen. Uusi Lucia kruunataan Tuomiokirkossa klo 17, jonka jälkeen perinteinen Lucia-kulkue lähtee liikkeelle Senaatintorilta klo 18.
Parhaiten tunnelmaan pääsee seuraamalla kulkuetta, jossa Lucian lisäksi voi nähdä tonttuja, hevosia ja museoautoja. -My Helsinki-

14.12.2022 Kirkkonummen Luciamarkkinat - mukana myös Suomen Lucia
Klo 17-20, Volsitie 597, 02400 Kirkkonummi
Tänä vuonna Luciamarkkinat täyttää Wohls Stallin joulumielellä ja -tunnelmalla keskiviikkoiltana 14. joulukuuta! Myynnissä käsitöitä lähialueelta, herkkuja, joulukukkia yms. Tarjoilua sisällä ja ulkona sekä askartelua lapsille. Suomen Lucia asiintyy illan aikana ajosillalla. Tervetuloa tunnelmalliseen iltaan joululahjaostoksille! -Visit Kirkkonummi-

15.–22.12.2022 Vanhan Joulutori 
Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki
ma-pe 11-20, la-su 11-18

Vanhan Joulutori on perinteinen suomalainen joulutori, jossa on mukana käsityöyrittäjiä, palvelun tuottajia ja designia.
Tapahtumasta löytyy laaja kattaus taidokkaasti luotuja sisustusesineitä, grafiikkaa, keramiikkaa, herkkuja ja paljon muuta.
Keskustan sydämessä sijaitseva Vanha Ylioppilastalo luo tapahtumalle historialliset puitteet ja virittää joulun tunnelmaan. -My Helsinki-

17-18.12.22 Joulukonsertti Haapajärven kirkossa Veikkolassa
Klo 18-19, Puukirkontie 20, 02880 Veikkola
Veikkolan viihdelaulajat ry johtajanaan Jyrki Niskanen esittää joululauluja tunnelmallisessa Haapajärven puukirkossa Veikkolassa. Ohjelma- ja kannatusmaksu 10€. -Visit Kirkkonummi-

17-18.12.22 Teurastamon joulumarkkinat 2022
la klo 11-18, su klo 11-16, Työpajankatu 2, 00580 Helsinki
Teurastamon perinteiset joulumarkkinat järjestetään tänä vuonna yhdeksättä kertaa.
Kellohallissa sekä Teurastamon alueella järjestettävät markkinat tarjoavat pientuottajien tuotteita, käsityötä sekä erilaisia herkkuja joulupöytään. Tänä vuonna on erityisesti panostettu tunnelmaan ja turvallisuuteen, jonka vuoksi myyjiä on vähemmän ja tilaa enemmän.
Pihalla on myös Joulukuusipiste ja Hyvän mielen ponit, jotka ovat kaikkien rapsuteltavina ja poniratsastusta on tarjolla lapsille.

Teurastamon ravintolat ovat auki ja niissä on myös erilaisia tuotteita myynnissä sekä tietenkin juotavaa ja syötävää. -My Helsinki-

18.12.22 Pellingin Saaristojoulumarkkinat klo 11-15.00

26.12.2022 Tapaninpäivän rekiajelua 2022
Seurasaari, juhlakenttä klo 12-16, Liput 5€, ajelulle säävaraus ja pakkasraja -15 C.

Tapaninpäivä on hevosille omistettu juhlapäivä ja vanhemmassa jouluperinteessä se tarkoitti rekiretkeä, jolle iloisesti lähdettiin joulun hiljaiselon jälkeen. Tapaninpäivänä Seurasaaressa ajellaan suomenhevosen vetämällä reellä, tai jos ei ole lunta ajellaan kärryillä. 
 
Juhlakentän kioski on avoinna ja Kahvihuone Mieritz Seurasaaren sillan kupeessa palvelee klo 11-16. Lisäksi grillissä voi paistaa omia eväitä. 
-My Helsinki-


TAMMIKUU 





Kalenteri 

1.1 Uudenvuodenpäivä
1.1 Maailman perhepäivä, YK
6.1 Loppiainen
13.1 Nuutin päivä
14.1 Sakari Topelius (1818)
18.1 Rukouspäivä
27.1 Vainojen uhrien muistopäivä

Tapahtumat 

Matkamessut 2024
Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 18.–21.1.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma 
Matka Workshop Day avaa Matkamessut 17.1.2024. 
Helsingin Caravan-messut järjestetään 19.-21.1.2024.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.