Minne Mennä? -tapahtumakalenteri
Minne mennä? 


Usein tulee esitettyä tämä kysymys! 
Olen varsinainen tapahtumahaukka! Tykkään käydä erilaisissa tapahtumissa ja etsin jatkuvasti mielenkiintoisia käyntikohteita. Aikanaan listasin blogissani Sveitsin tapahtumia ja nyt ajattelin ylläpitää listaa  kotimaan tapahtumista. Useat tapahtumat ovat täällä Uudellamaalla, mutta toki matkaan mielelläni myös kauemmaksi, jos kivaa tekemistä on tiedossa!  

Onko sinulla joku kiva tapahtuma mielessä? 

Vinkkaa ihmeessä! Laita kommenttia tai sähköpostia martanmatkassa@gmail.com
Täältä löydät torit ja markkinat, kiinnostavat tapahtumat ja näyttelyt, opastettuja kierroksia ja retkiä, juhla- sekä teemapäivät, listalta löytyy myös virtuaalikierroksia. 


HUOM! 
Tapahtumatietoja päivitetään satunnaisesti. Tarkista aina päivitetyt tiedot tapahtumajärjestäjän sivuilta, sieltä löydät ohjelmat, tarkemmat tiedot tapahtumapaikasta, hintatiedot ja ajankohtaisen informaation, mahdollisten muutoksien tai peruutuksien osalta! 


TORIT JA MARKKINAT  

TIISTAI

Karkkila
Kesäkaudella tiistaisin 15.5. - 31.8. tori on avoinna klo 14 - 19


PERJANTAI

Karkkila
Tori talviaikana 1.9. - 14.5. klo 7 – 13.
Tori kesäaikana 15.5. - 31.8. klo 7 - 14


LAUANTAI 

Lohja
Lauantaisin 12.6.-28.8.2021 kesätori klo 10-13 Lohjansaaren Seurantalolla Myynnissä muun muassa puutarhojen tuotteita, leivonnaisia, kirppistavaraa, kirjoja ja kukkia.

SUNNUNTAI 

Porvoo
Sunnuntaisin elokuun loppuun saakka järjestetään kirpputori Porvoon torilla klo 7-16.  Myyjille paikkamaksu on 10 €

KANSAINVÄLISET SUURMARKKINAT!

TOUR SCHEDULE 2021:

Joensuu 5.-8.8.
Kuopio 12.-15.8.
Oulu 19.-22.8.
Tornio 26.-29.8.
Rovaniemi 2.-5.9.
Pietarsaari 9.-12.9.
Hyvinkää 16.-19.9.
Tampere 23.-26.9.


SYYSKUU

Kalenteri 

5.9 Yrittäjän päivä
18.9 Maailman siivoamisviikonloppu (2021)
22.9 Autoton päivä 
22.9 Syyspäivän tasaus (2021)
27.9 Maailman turismipäivä, YK


Tapahtumat 


Helsinki Biennaali, Vallisaari syyskuu ke-su klo 11.00-18.00

Helsinki Biennaali on kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen Vallisaareen. Helsinki Biennaali esittelee 40 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että maailmalta.

Biennaalin taideteokset sijoittuvat Vallisaaressa merkityn reitin varrelle sekä ulkotilaan että historiallisiin rakennuksiin, ruutikellareihin ja autioituneisiin asuinrakennuksiin. Reitin pituus on noin kolme kilometriä, ja teokset on numeroitu reitin varrella sijaitseville opastaville kartoille. 

Kartoille on merkitty myös kahvilat ja palvelut sekä infopiste ja Helsinki Biennaalin oma kauppa. Vallisaaren reittiliikenteestä vastaa Suomen Saaristokuljetus. Reittiliikenne kulkee Kauppatorilta Vallisaareen (Lyypekinlaituri Vanhan Kauppahallin vieressä). Lisäksi käytössä on rengaslinja, joka kiertää Vallisaaren, Lonnan ja Suomenlinnan välillä. Lauttalippuja voi ostaa lautoilta, verkosta sekä biennaalipaviljongin lipunmyyntipisteestä.

Tapahtumaan vapaa pääsy, lauttamatka maksullinen


Omenien itsepoimintaa Malminkartanossa => ovet avoinna 31.10 asti

Omenat ovat kypsiä! Malminkartanon omenatarhasta kuka tahansa voi käydä keräämässä itselleen omaan käyttöön.

Huom! Ethän kiipeä puihin, omenapuut ovat paikoin jopa 90-vuotiaita, eivätkä ne kestä kipeämistä. 

Keräämistäsi omenoista voit tehdä mehua, hilloa tai vaikka herkullisen omenapiirakan.

Omenatarhan portit ovat avoinna lokakuun loppuun asti, ja voit käydä keräämässä omenoita omaan käyttöön milloin vain. Poimithan vain kypsiä hedelmiä. 

Poimintaretkeen voi myös yhdistää tunnelmallisen piknikin kauniiden omenapuiden katveessa.

Osoite: Kartanokaaru 29, 00410 Malminkaari


Sunnuntaisin Bewen parkkikirppis klo 9.00-14.00, Easton kauppakeskuksen parkkipaikka

Kauppakartanonkuja 3, 00930 Helsinki

4.9 Auringonkukkien poimintaa Haltiassa klo 9.00 =>

Perinteistet auringonkukat kukkivat Haltialassa. Kaupunkilaiset saavat kerätä kukkia omaan käyttöön.

Tilalla on opastauluja, joissa kerrotaan, mistä kukkia saa kerätä. Poimia saa vain rajoitetun määrän, jotta iloa riittäisi mahdollisimman monelle.

Tarkka kukkimisen ajankohta vaihtelee kukkalajien mukaan. Pelloille on istutettu muun muassa auringonkukkaa, ruiskaunokkia ja pellavaa.

Laamannintie 17, 00690 Helsinki
Vapaa pääsy


4.9/10.9/11.9 Kissojen yö, Korkeasaari klo 16.00-22.00

Korkeasaaren Kissojen yö -tapahtumat järjestetään kahtena viikonloppuna syyskuun alkupuolella. Koronaturvallisuuden vuoksi jokaiseen iltaan pääsee enintään puolet tavallisen vierailijamäärästä. Pakollinen ennakkovaraus Korkeasaaren nettisivun varauskalenterissa.


4.9/11.9 Seurasaari klo 14.00 Konservaattorin kierros: Florinin huvimaja

Seurasaaren ulkomuseossa sijaitseva Florinin huvimaja, sen kalusteet ja La Dame du Lac -tapetti muodostavat ainutlaatuisen uusgoottilaisen kokonaisuuden, joka on auennut usean vuoden tauon jälkeen yleisölle. Konservaattori Sara Théodore kertoo Florinin huvimajan ja sen 1800-luvulta peräisin olevan ranskalaisen maisematapetin konservoinnista.

Hinta: museon pääsymaksu


4.9 ja 12.9 Håkansbölen kartanon opastukset

Armas Lindgrenin suunnitteleman Håkansbölen jugend-kartanon opastuskierrokset pidetään ulkona kartanonpuistossa. Klo 11 ja 14 Hakkapeliittoja, salakuljettajia ja rouvainsalongin ruumiin arvoitus – 500 vuotta kartanon historiaa -opastus, klo 12.30 Muskettisotureista Neuvostoliiton pommituksiin – kartanoelämää sota-aikoina -opastus, ja klo 15.30 ruotsinkielinen opastus Hakkapeliter, smugglare och mysteriet med liket i fruns salong. Päärakennuksen kartanon historiaa esittelevään näyttelyyn voi tutustua omatoimisesti.
Håkansbölen kartano (Kartanontie 1, Vantaa) 10.30–17


5.9 Pirkkolan perinteinen syyskirppis klo 11.14.00

Kirpputori Puropuistossa Pirjontien ja Papinmäentien välissä


5.9/12.9 Vermon Konttitori klo 10.00-14.00

Suosittu Vermon Konttitori-kirppis on jälleen auki syyskuun puolelle saakka. Parkkipaikka tarjoaa mahdollisuuden tulla sekä myymään, että ostamaan kesäsunnuntaisin klo 10-14.
Myyjät pääsevät sisään viimeistään klo 9.00
Valjakkotie, 02600 Espoo


5.9/11-12.9/18-19.9/25-26.9
Miniristeily vartiosaareen, Laajasalon lauttaranta

Vartiosaari keskellä Itä-Helsinkiä kutsuu kävijöitä tutustumaan vanhan huvilayhdyskunnan tunnelmaan sekä kallioilta avautuviin merimaisemiin. Kulku saareen Laajasalosta Reposalmen yli Helsingin ensimmäisellä aurinkosähkökäyttöisellä lauttayhteydellä elokuun loppuun asti joka päivä klo 10—21 ja syyskuussa viikonloppuisin klo 10—17.


10-12.9.2021 Design Market, Glasshouse, Aleksanterinkatu 13
 
Vuodesta 2005 asti Kaapelitehtaalla järjestetty Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma Design Market tulee Glasshouse Helsingin kolmanteen ja neljänteen kerrokseen poikkeuksellisesti 10.–12.9. Tapahtumasta löytyy korkealaatuisten huonekalujen ja sisustustuotteiden suunnittelijoita ja valmistajia, jotka pyrkivät toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Koronavirustilanteesta johtuen aukioloaika on venytetty kolmipäiväiseksi, jotta ruuhkilta vältyttäisiin. Tapahtumaan on ensimmäistä kertaa pääsymaksu, jolla kävijät pääsevät tutustumaan myös päänäyttelyihin.

https://helsinkidesignweek.com/events/design-market/
https://www.facebook.com/HelsinkiDesignWeek/


9.-19.9.2021 Helsinki Design Week 

Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali Helsinki Design Week -tapahtumaviikko saapuu kaupunkiin taas syyskuussa.
Designin monialaisella festivaalilla ovat muotoilun lisäksi esillä muun muassa muoti, arkkitehtuuri ja kaupunkikulttuuri.
Vuositeema on Mikä on viisasta? Tapahtuma kutsuu kaikki pohtimaa, mikä on viisain tapa tehdä asioita epävarmassa maailmassa.

Tämän vuoden päätapahtumapaikka on Glasshouse Helsingin rakennus Aleksilla (Entinen Aleksi 13 liliketila). Talon toiseen, kolmanteen ja neljänteen kerrokseen tuodaan festivaalin päänäyttelyt sekä oheisohjelmaa. Myös Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma Design Market järjestetään tänä vuonna samoissa tiloissa.

Päätapahtumapaikan lisäksi festivaali levittäytyy jälleen verkkoon sekä ympäri kaupunkia: museoista markkinoille, seminaarisaleista salakauppoihin.
Osan tapahtumista yleisömäärä on rajoitettu tai edellyttää luonteensa puolesta sitä, että osallistujat ovat järjestäjän tiedossa. Näihin tapahtumiin myydään erillisiä lippuja ja vaaditaan festivaalille rekisteröityminen. Suurimpaan osaan tapahtumista on vapaa pääsy.
Helsinki Design Week esittelee muotoilun uusia tekijöitä ja ilmiöitä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Festivaali tarjoaa kaupunkilaisille alustan osallistua muotoilun keinoin kaupungin kehittämiseen ja siitä keskustelemiseen. Festivaaliohjelma sisältää vuosittain noin 250 tapahtumaa, tapahtumia järjestetään niin ammattilaisille kuin suurelle yleisöllekin.

Päätapahtumat ovat Helsinki Design Weekin ja sen pääyhteistyökumppaneiden tuottamia. Helsinki Design Weekin ohjelma tuotetaan yhdessä muotoilun kotimaisten ja kansainvälisten avaintahojen ja laajan tapahtumajärjestäjäjoukon kanssa. Lisäksi ohjelmassa on avoimen tapahtumahaun kautta mukaan valittua sisältöä.

https://www.helsinkidesignweek.com/fi/
https://www.facebook.com/HelsinkiDesignWeek/
Helsinki Design Weekiä tuottaa designpalvelutoimisto Luovi Productions Oy.


11.9.2021 September Open, Taalintehdas klo 10-18.00 
Syksyn kohokohta Kemiönsaarella! Keskiaikaiset saaristolaismarkkinat, September Expo, Sadonkorjuumarkkinat ja September Open Kids!
Tarkista päivitetyt tiedot: September open

11-12.9.2021 Hevoset Messut, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Hevoset-messut
Monipuolisten näytteilleasettajien lisäksi Hevoset-messujen ohjelmaan sisältyy Hankkija-areenalla pidettävät este- ja kouluratsastusklinikat, näytökset ja kilpailut. Kahden päivän ajan messutapahtumassa nähdään lisäksi rotuesittelyjä ja tietoiskuja. 

Messulöytöjä metsästäville tarjolla on laaja valikoima hevosalan tuotteita ja palveluita. D-hallin ottavat omakseen kepparit, joiden lisäksi hallissa kilpaillaan kengitysseppien Suomen- ja Pohjoismaiden mestaruuksista.

os: Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere
Tarkista päivitetyt tiedot: Tampereen messut


11.9 / 25.9 Keran Kirppis klo 11-14.00, Karantie 2, 02630 Espoo

Keran kirppis järjestetään Espoossa Keran Hallien sisäpihalla kesällä 2021 joka toinen lauantai klo 11–14 25.9. saakka.

Myyntipaikat ovat ilmaisia, eikä niitä tarvitse varata ennakkoon. Kuka tahansa voi siis tulla myymään tavaransa, kunhan vie kaikki myymättömät tavarat mukanaan pois ja siivoaa jälkensä. Myyjä voi tuoda mukanaan myyntipöydän, lakanan tai järjestää myyntipisteensä haluamallaan tavalla. Myyjät saavat tulla alueella asettamaan myyntipisteensä klo 9.30 eteenpäin.

Myyjille
Myyjät voivat tuoda tavarat myyntialueelle (merkattu pinkillä) klo 9.30 eteenpäin. Mikäli tuot tavarat autolla, aja Keran Hallien sisäpihalle Karantien ja Lansantien risteyksen ajoportista. Autot tulee siirtää myyntialueelta klo 11 mennessä vieressä olevalle myyjien parkkipaikalle hallin päädyssä.


16-26.9.2021 Rakkautta ja anarkiaa 34. Helsinki International Film Festival

lue lisää www.hiff.fi


17-18.9.2021 Tomaatteja tomaatteja, Stand Up Festivaali, Tampere
23 stand up –koomikkoa – 6 showta ja 40 spottia.
Esityspaikat: Solo Sokos Hotel TORNI ja YO-Talo.
Tarkista päivitetyt tiedot: Tomaatteja, tomaatteja


18.8 la Raittikarnevaalit, Leppävaara, klo 10.00-18.00
Myyntikojuja, poniratsastusta, tivoli, paljon erilaista ohjelmaa lapsille ja päivän pääteeksi esiintyy Jukka Poika. 

Lisätietoja: raittikarnevaali.fi


PERUTTU => 18.9.2021 Omenakarnevaalit, Lohjan museo
Tervetuloa Lohjan Omenakarnevaaleille, koko perheen iloiseen sadonkorjuujuhlaan. Omenakarnevaalit järjestetään lauantaina 18.9.2021 klo 10:00 – 16:00 Lohjan museon alueella, lähellä Lohjan keskustaa. Tule tekemään omenaisia ostoksia sadonkorjuumarkkinoilta ja nauttimaan Omenakarnevaalien ohjelmasta.

Osoite: Lohjan Museo, Rovastinkatu 1, 08100 Lohja
Tarkista päivitetyt tiedot: Visit Lohja


18.-19.9.2021 la-su SyysMatin Markkinat, Espoon Keskus 
Kirkkokatu 10, PL 201, 02771 Espoo
Myyntikojut ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10.00-16.00

Espoon tuomiokirkonmäelle kokoontuu perinteisesti markkinavieraita ja kojumyyjiä.

Tarjolla on ollut joka vuosi monenlaista tutuksi tullutta ja kiitettyä, kuten ikoninäyttely ja -maalauspaja, keppihevospaja ja -rata, jousiammuntaa, veto- ja halikoirat sekä muut eläimet, ongintaa, kirkon ja urkujen esittely, historialliset hautausmaakierrokset, Nostalgiakaffeteria, Paakarintupa, erilaiset musiikkihetket, enkelikierros…

Kojuissa on ollut myytävänä uniikkeja käsitöitä sekä sadonkorjuutuotteita, ja paikalliset yhdistykset ja järjestöt ovat kertoneet toiminnastaan. Läheinen Espoon VPK (Itäinen jokitie 1) on myös järjestänyt omaa ohjelmaa lapsille ja paloturvallisuusneuvontaa.
 
Lisätietoja: https://www.espoonseurakunnat.fi/syysmatinmarkkinat

Ensi vuoden markkina-ajankohta on 17.-18.9.2022. Hyvä on raapustaa kalenteriin, ettei vahingossakaan unohda tulla mukaan 


23-24.9 to-pe Tammisaaren syysmarkkinat klo 8.00-18.00
Markkinakenttä, Fleminginkatu 36

Myynti alkaa aikaisin aamulla ja saa torstaina jatkua klo 23 asti, mutta käytännössä syksyn pimenevät illat laittavat stopin kaupankäynnille yhdeksän maissa. Perjantaina myynti loppu aikaisemmin.

Numeroituja markkinapaikkoja on yhteensä noin 450 ja ne myydään noin 270 myyjälle. Anniskelupaikat houkuttelevat markkinavieraita poikkeamaan virvokkeille.
LOKAKUU
Kalenteri 


4.10 Kansainvälinen eläinten päivä
4.10 Kansallinen korvapuustipäivä
10.10 Aleksis Kiven päivä, suomalaisen kirjallisuuden päivä
16.10 Maailman nälkäpäivä, YK
17.10 Asunnottomien yö
24.10 Yk:n päivä
24.10 Rukouspäivä
24.10 Uskonpuhdistuksen muistopäivä (2021) 22 sunnuntaita pääsiäisestä
31.10 Kesäaika päättyy


Tapahtumat 


3-9.10.2021 Stadin Silakkamarkkinat, Kauppatori su-pe 7-19.00 / la 7-15.00

Stadin Silakkamarkkinat avataan Kauppatorilla perinteisesti lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina ja tarjoavat herkkuja ja ohjelmaa Kauppatorilla ja sen ympäristössä.
Tänä vuonna Silakkamarkkinoilla tapahtuma on jälleen koronavirustilanteen vaakalaudalla. Silakkaostoksille pääsee toivottavasti turvallisuuden huomioivien järjestelyiden toteutuessa taas 3.-9.10.2021.
 
Silakkamarkkinoiden jälkeen suuret purjelaivat rantautuvat perinteisesti Etelä-Satamaan Tervasaaren Tynnyri -purjehduskilpailun loppuparaatissa. Perinteinen Purjelaivapäivä tuo suuret purjelaivat satamaan ihailtaviksi sunnuntaina 10.10.2021. 

Silakkamarkkinat ovat Helsingin vanhin tapahtuma. Niitä on vietetty Kauppatorilla jo vuodesta 1743. Tänäkin vuonna Helsingin kauppatorille kerääntyy viikon ajaksi kymmeniä kalastajia ympäri Suomea myymään tuhansia kiloja silakkaa. Markkinoille saapuu kalastajaveneitä ja mökeissä kalaa ja muita herkkuja myy parisen kymmentä kalastajaa. Myynnissä on kalaherkkujen lisäksi saaristoherkkuja, kuten saaristolaisleipää, tyrnituotteita, omenoita, sekä käsitöitä.
  
https://silakkamarkkinat.fi/
https://www.facebook.com/stadinsilakkamarkkinat


MARRASKUU
Kalenteri 

6.11 Ruotsalaisuuden päivä, Kustaa Aadolfinpäivä
6.11 Pyhäinpäivä (2021)
11.11 Sinkkujen päivä
14.11 Isänpäivä (2021) marraskuun 2. sunnuntai
20.11 Lapsen oikeuksien päivä, YK
25.11 Kiitospäivä (2021)
28.11 1. adventti (2021)


Tapahtumat JOULUKUU
Kalenteri 

5.12 2. adventti (2021)
6.12 Suomen itsenäisyyspäivä
6.12 Pyhän Nikolauksen päivä
8.12 Jean Sibeliuksen päivä, kansainvälisen musiikin päivä
9.12 Annan päivä, jouluaskareet alkaa
12.12 3. adventti (2021)
13.12 Lucian päivä 
19.12 4. adventti 
21.12 Talvipäivänseisaus
24.12 Jouluaatto
25.12 Joulupäivä
26.12 Tapaninpäivä, Boxing day
28.12 Viattomien lapsien päivä
31.12 Uuden vuoden aatto


Tapahtumat 


4-5.12.2021 Tampereen kirjafestarit -Kirjamessut

Tampere-talo, Yliopistonkatu 55 33100 Tampere
Tampereen Kirjamessut – Kirjafestarit on aito kirjailijoiden, kustantajien ja kirjallisuuden sekä kulttuurin ystävien messu-, festivaali- ja pikkujoulutapahtuma. 

Festarit jalkautuvat elämysten talon lisäksi kävelyetäisyydellä sijaitseville klubeille, teattereihin, kirjastoihin sekä ravintoloihin. 

Tapahtumassa nautitaan kirjallisuuden antimista, kierrellään esittelyjä ja luentoja, tutustutaan näyttelypisteisiin sekä saatavilla on paljon muutakin ohjelmaa.

Liput:
Päivälippu 18 €
Eläkeläiset, opiskelijat ja lapset 15 €
Kahden päivän lippu 24 €
Perhelippu 38 € (sis. 2 aik + 2 lasta)

Huom! Kaikki kirjamessujen liput sisältävät pääsyn Muumimuseoon.

Tarkista päivitetyt tiedot: Tampere-talo tapahtumat

4-22.12.2021 Tampereen Joulutori 

Joulukuun ajan Keskustori on jälleen tunnelmallinen ja tuoksuva kylä, joka täyttyy käsityöläisten uniikeista luomuksista ja siitä aidosta joulun tunnelmasta.

Tampereen Joulutori järjestetään Tampereen Keskustorilla. Keskustori on nimensä mukaisesti aivan Tampereen keskustassa, Hämeenkadun varrella lähellä Hämeensiltaa. Keskustorille ei ole varsinaista omaa osoitetta, joten maamerkkinä kannattaa käyttää torin laidalla seisovaa Raatihuonetta.

Joulutori on avoinna joka päivä klo 11–19, Glögiravintola klo 11–20 ja Munkkikahvila 10–19.


Joulutori avautuu myös 2021 vaiheittain. Joulutunnelmaan pääsee jo lauantaina 27.marraskuuta! Suosikkiemme Glögiravintolan ja Munkkikahvilan lisäksi suuri osa elintarvikkeita ja käsitöitä myyvistä mökeistä ovat siitä lähtien avoinna aina 22.12 saakka. 

Kaikki mökit ovat avoinna lauantaista 4.12. lähtien.

Tarkista päivitetyt tiedot: Tampereen joulutoriTAMMIKUU 

Kalenteri 

1.1 Uudenvuodenpäivä
1.1 Maailman perhepäivä, YK
6.1 Loppiainen
13.1 Nuutin päivä
18.1 Rukouspäivä
27.1 Vainojen uhrien muistopäivä


Tapahtumat HELMIKUU
Kalenteri 

2.2 Kaksosten päivä, Suomen monikkoperheet
3.2 Valon päivä, kansallinen masennuksen vastainen päivä
5.2 Runebergin päivä
11.2 112-päivä, Eurooppalainen hätänumeropäivä
14.2 Ystävänpäivä
14.2 Laskiaissunnuntai (2021)
16.2 Laskiaistiistai, Mardi Gras (2021)
28.2 Kalevalanpäivä


Tapahtumat  


Helsinki

4.2.2021-31.12.2022 Krunikan kortteleissa- valokuvanäyttely
Helsingin kaupunginmuseo on tuottanut Krunikan kortteleissa -valokuvanäyttelyn Kruununhaan sähkökaappeihin osana OmaStadi-hanketta. 

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Osa näyttelyyn tulevista valokuvista oli mukana yleisöäänestyksessä, joka järjestettiin heinäkuussa 2020. Pysyvä näyttely koostuu 29 valokuvasta, jotka ovat pääosin Helsingin kaupunginmuseon kuvakokoelmista.

Näyttelyn kuvat ovat nostalgisia välähdyksiä kaupunginosan historiasta ja kaupunkiympäristön muutoksesta. Sähkökaapilta toiselle voi suunnistaa kartan avulla ja kierroksen voi aloittaa itselleen sopivasta kohdasta. 
Kartta: helsinginkaupunginmuseo.fi/krunikan-kortteleissa


19.2.2021-14.3.2021 Talvinen omatoimitähtiretki Suomenlinnassa
Omatoiminen tähtiretki johdattaa Helsingin hienoimman tähtitaivaan alle

Suomenlinna on pimeä paikka, yksi Helsingin pimeimmistä ja siksi täällä voit helposti nähdä tähdet ja tähtitaivaan ilmiöt. Tähtitieteellinen yhdistys Ursan laatima tähtireitti johdattaa Suomenlinnan pimeydessä kirkkaan tähtitaivaan alle. Reitillä sinulle aukeaa ilta- ja yötaivaan ihmeet. Opit tunnistamaan planeettoja, tähtikuvioita ja Kuun kiertoa. Miltä Kuu näyttää ja missä se on tänään?

Tähtireitin kartta ja rastit toteutetaan www.seppo.io -mobiilipelialustalla. Tarvitset reitin katselua varten mobiililaitteen, jossa on nettiyhteys. Vaikka reitti toteutetaan pelialustalla, kyseessä ei ole kilpailu vaan retki, missä tähtitaivas avautuu tehtävien kautta. Et tarvitse ennakko-osaamista ja vaikka osa kysymyksistä voi tuntua haastavilta, niitä on mukava pohtia yksin tai yhdessä retkikumppaneiden kanssa. Vastattuasi, saat aina lisätietoja aihepiiristä!

Reitille voivat osallistua kaikki tähtitaivaasta kiinnostuneet. Rastit sijoittuvat Suomenlinnan lauttarannasta Kustaanmiekan saarelle saakka ja koko reitin kiertäjälle matkaa kertyy noin neljä kilometriä. Varaa reilusti aikaa (n. 1,5 h) ja varustaudu lämpimästi.

Muistathan, että talvikeleillä lumi ja liukkaus voivat hidastaa menoa. Auraamme ja hiekoitamme Suomenlinnassa pääreittejä ja tämä tähtireitti noudattelee niitä. Liiku varovasti! Tarkista päivitetyt tiedot: Suomenlinnan tähtiretki

Tampere 
Perinteiset Valoviikot täyttävät Tampereen loistollaan vuoden pimeimpänä aikana. Aiemmilta vuosilta tutut valokoristeet sekä uudet ja yllättävät valoteokset sytytetään perjantaina 23.10.2020 ja niistä saa nauttia aina 14.3.2021 asti.


Virtuaalikierroksia


Glimsin sydän, ihana vanha tupa, on nyt kuvattu 360° -kuvilla. Kuvien avulla pääsee tutustumaan 200-vuotiaaseen asuin- ja kestikievaritaloon myös silloin kun museo on suljettuna tai kun itse ei pääse paikalle. 1900-luvun alun kauppapuodiksi sisustettuun Tilkki-Vihtorin mökki on kuvattu samalla teknologialla, eli entisajan virtuaaliostoksilla voi piipahtaa aina halutessaan. -KAMU Espoo-

Saaristomuseo Pentalan virtuaalimuseo

Saaristomuseo Pentalan virtuaalimuseo vie sinut tutustumaan entisajan kalastajatilaan espoolaisella Pentalan saarella. Virtuaalinäyttely parantaa museon saavutettavuutta, sillä verkossa museoon voi tutustua etänä, jos merimatka saareen on esteenä. Saaristomuseo on avoinna vain kesäisin, mutta virtuaalimuseon kautta siihen pääsee tutustumaan ympäri vuoden. 

Virtuaalimuseossa voit vierailla Pentalan kalastajamökissä, ranta-aitassa, Gurlin talossa, Villa Rosergårdissa, Lilla Villanissa ja navetassa. -KAMU Espoo-


MAALISKUUKalenteri 

3.3 Maailman luontopäivä, YK, World Wildlife day
3.3 Kolmosten päivä, Suomen kolmosperheet
8.3 Kansainvälinen naistenpäivä
17.3 Pyhän Patricin päivä, Irlannin kansallispäivä
19.3 Minna Canthin päivä
20.3 Kansainvälinen Onnellisuuden päivä, YK
20.3 Kevätpäivän tasaus (2021)

Tapahtumat 


=> 14.3.2021 Tampere
Perinteiset Valoviikot täyttävät Tampereen loistollaan vuoden pimeimpänä aikana. Aiemmilta vuosilta tutut valokoristeet sekä uudet ja yllättävät valoteokset sytytetään perjantaina 23.10.2020 ja niistä saa nauttia aina 14.3.2021 asti.

=>14.3.2021 Talvinen omatoimitähtiretki Suomenlinnassa
Omatoiminen tähtiretki johdattaa Helsingin hienoimman tähtitaivaan alle

Suomenlinna on pimeä paikka, yksi Helsingin pimeimmistä ja siksi täällä voit helposti nähdä tähdet ja tähtitaivaan ilmiöt. Tähtitieteellinen yhdistys Ursan laatima tähtireitti johdattaa Suomenlinnan pimeydessä kirkkaan tähtitaivaan alle. Reitillä sinulle aukeaa ilta- ja yötaivaan ihmeet. Opit tunnistamaan planeettoja, tähtikuvioita ja Kuun kiertoa. Miltä Kuu näyttää ja missä se on tänään?

Tähtireitin kartta ja rastit toteutetaan www.seppo.io -mobiilipelialustalla. Tarvitset reitin katselua varten mobiililaitteen, jossa on nettiyhteys. Vaikka reitti toteutetaan pelialustalla, kyseessä ei ole kilpailu vaan retki, missä tähtitaivas avautuu tehtävien kautta. Et tarvitse ennakko-osaamista ja vaikka osa kysymyksistä voi tuntua haastavilta, niitä on mukava pohtia yksin tai yhdessä retkikumppaneiden kanssa. Vastattuasi, saat aina lisätietoja aihepiiristä!

Reitille voivat osallistua kaikki tähtitaivaasta kiinnostuneet. Rastit sijoittuvat Suomenlinnan lauttarannasta Kustaanmiekan saarelle saakka ja koko reitin kiertäjälle matkaa kertyy noin neljä kilometriä. Varaa reilusti aikaa (n. 1,5 h) ja varustaudu lämpimästi.

Muistathan, että talvikeleillä lumi ja liukkaus voivat hidastaa menoa. Auraamme ja hiekoitamme Suomenlinnassa pääreittejä ja tämä tähtireitti noudattelee niitä. Liiku varovasti! Tarkista päivitetyt tiedot: Suomenlinnan tähtiretki

27.3.2021 Earth Hour klo 20.30–21.30
Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailmanlaajuinen tapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston ja luonnon puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus. Earth Houria vietetään tänä vuonna lauantaina 27.3.2021 kello 20.30–21.30.

=>31.12.2022 Krunikan kortteleissa- valokuvanäyttely

Helsingin kaupunginmuseo on tuottanut Krunikan kortteleissa -valokuvanäyttelyn Kruununhaan sähkökaappeihin osana OmaStadi-hanketta. 

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Osa näyttelyyn tulevista valokuvista oli mukana yleisöäänestyksessä, joka järjestettiin heinäkuussa 2020. Pysyvä näyttely koostuu 29 valokuvasta, jotka ovat pääosin Helsingin kaupunginmuseon kuvakokoelmista.

Näyttelyn kuvat ovat nostalgisia välähdyksiä kaupunginosan historiasta ja kaupunkiympäristön muutoksesta. Sähkökaapilta toiselle voi suunnistaa kartan avulla ja kierroksen voi aloittaa itselleen sopivasta kohdasta. 
Kartta: helsinginkaupunginmuseo.fi/krunikan-kortteleissa


HUHTIKUU
Kalenteri 

2.4 Pitkäperjantai (2021)
4.4 Pääsiäispäivä (2021
5.4 2. pääsiäispäivä (2021)
7.4 Maailman terveyspäivä, YK
8.4 Romanien kansallispäivä
9.4 Mikael Agricolan päivä, suomen kielen päivä
18.4 Maailman kulttuuriperinnön päivä, YK
23.4 Kirjan ja Ruusun päivä
27.4 Kansallinen veteraanien päivä
30.4 Vappuaatto


Tapahtumat 


=>31.12.2022 Krunikan kortteleissa- valokuvanäyttely

Helsingin kaupunginmuseo on tuottanut Krunikan kortteleissa -valokuvanäyttelyn Kruununhaan sähkökaappeihin osana OmaStadi-hanketta. 

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Osa näyttelyyn tulevista valokuvista oli mukana yleisöäänestyksessä, joka järjestettiin heinäkuussa 2020. Pysyvä näyttely koostuu 29 valokuvasta, jotka ovat pääosin Helsingin kaupunginmuseon kuvakokoelmista.

Näyttelyn kuvat ovat nostalgisia välähdyksiä kaupunginosan historiasta ja kaupunkiympäristön muutoksesta. Sähkökaapilta toiselle voi suunnistaa kartan avulla ja kierroksen voi aloittaa itselleen sopivasta kohdasta. 
Kartta: helsinginkaupunginmuseo.fi/krunikan-kortteleissa

Virtuaalikierroksia


Glimsin sydän, ihana vanha tupa, on nyt kuvattu 360° -kuvilla. Kuvien avulla pääsee tutustumaan 200-vuotiaaseen asuin- ja kestikievaritaloon myös silloin kun museo on suljettuna tai kun itse ei pääse paikalle. 1900-luvun alun kauppapuodiksi sisustettuun Tilkki-Vihtorin mökki on kuvattu samalla teknologialla, eli entisajan virtuaaliostoksilla voi piipahtaa aina halutessaan. -KAMU Espoo-

Saaristomuseo Pentalan virtuaalimuseo

Saaristomuseo Pentalan virtuaalimuseo vie sinut tutustumaan entisajan kalastajatilaan espoolaisella Pentalan saarella. Virtuaalinäyttely parantaa museon saavutettavuutta, sillä verkossa museoon voi tutustua etänä, jos merimatka saareen on esteenä. Saaristomuseo on avoinna vain kesäisin, mutta virtuaalimuseon kautta siihen pääsee tutustumaan ympäri vuoden. 

Virtuaalimuseossa voit vierailla Pentalan kalastajamökissä, ranta-aitassa, Gurlin talossa, Villa Rosergårdissa, Lilla Villanissa ja navetassa. -KAMU Espoo-


TOUKOKUUKalenteri 

1.5 Vappupäivä
4.5 Ruusun ja kirjan päivä
9.5 Äitien päivä (2021) toukokuun 2. sunnuntai
9.5 Eurooppa-päivä
12.5 J.V. Snelmannin päivä
13.5 Flooran päivä
13.5 Helatorstai (2021) 40 päivää pääsiäisestä
16.5 Kaatuneiden muistopäivä (2021) toukokuun 3. sunnuntai
18.5 Kansainvälinen museopäivä
23.5 Helluntaipäivä (2021) 7 viikoa pääsiäisestä


Tapahtumat 


13-29.5.2022 Jääkiekon MM-kisat Helsinki ja Tampere

30.5.2021 klo 10-17 Avoimet puutarhat, Loviisa
Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo - tähän ikiaikaiseen viisauteen perustuu loviisalaisten halu avata puutarhansa yleisölle. Kaikki ideoita ja inspiraatiota hakevat, tervetuloa puutarhatunnelmiin! Tarkista päivitetyt tiedot: Loviisan puutarhayhdistysKESÄKUU
Kalenteri 

4.6 Puolustusvoimain lippujuhla
6.6 Ruotsin kansallispäivä, Kustaa Vaasan päivä
20.6 Avoimet puutarhat päivä (2021)
21.6 Kesäpäivän seisaus (2021) vuoden pisin päivä
25.6 Juhannusaatto
26.6 Juhannuspäivä, Suomen lipun päivä


Tapahtumat 


6.6.2021 Suomenlinnan museopäivä
Linnoituksen museoiden museopäivää vietetään vuosittain Kustaan päivänä kesäkuussa. Kaikkiin museoihin on museopäivänä ilmainen sisäänpääsy, museoissa on erikoisohjelmaa ja museot ovat avoinna iltaan klo 20 saakka.
Tarkempi ohjelma päivittyy kevään 2021 aikana.

Mukana: Suomenlinna-museo, Ehrensvärd-museo, Sukellusvene Vesikko, Sotamuseon Maneesi, Suomenlinnan Lelumuseo ja Tullimuseo. Tarkista päivitetyt tiedot: Suomenlinna


12.6.2021 Avoimet kylät 
Avoimet kylät on 12.6.2021 järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat tutustumaan toimintaansa ja järjestävät tapahtumia. Viime vuonna järjestetty Avoimet kylät -päivä keräsi 90 000 osallistujaa lähes 600 kylätapahtumaan ympäri Suomen. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikalliset yhdistykset ja aktiivit. Tarkista päivitetyt tiedot: Avoimet kylät

 
20.6.2021 klo 10-17 Avoimet puutarhat, Loviisa
Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo - tähän ikiaikaiseen viisauteen perustuu loviisalaisten halu avata puutarhansa yleisölle. Kaikki ideoita ja inspiraatiota hakevat, tervetuloa puutarhatunnelmiin! Tarkista päivitetyt tiedot: Loviisan puutarhayhdistysHEINÄKUU
Kalenteri 

4.7 4th of Jyly, Yhdysvaltain itsenäisyyspäivä
6.7 Eino Leinon päivä, runon ja suven päivä
14.7 14 juillet, Ranskan kansallispäivä
18-24.7 Naisten viikko, akkain viikko, kalenterissa viikon ajan naisten nimipäiviä
25.7 Jaakon päivä, Jaakko heittää kylmän kiven veteen
27.7 Unikeonpäivä


Tapahtumat 


9.–11.7.2021 Baltic Jazz- Festivaali, Taalintehdas

Jo vuodesta 1987 järjestetty Baltic Jazz-festivaali on viihtyisä koko perheen tapahtuma Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä, jossa klassisen jazzin ja swingin eri tyylisuunnat yhdistyvät saumattomasti muihin musiikkisuuntauksiin. Tarjolla on tasapainoinen sekoitus klassista jazzia, bluesia sekä rockia ja ohjelmassa yhdistyvät niin kansainväliset huippukokoonpanot kuin paikalliset nimetkin.

Lisätietoja: www.balticjazz.fi

 
25-27.7.2021 Unikeonpäivät, Naantali

Naantalilla onkin erityinen asema, sillä unikeonpäivänä 27.7. heitetään Valtakunnan Viralliseksi Unikeoksi valittu henkilö mereen aamuseitsemältä. Mereen heitto tapahtuu perinteisesti Naantalin vanhan kaupungin rannassa.

Entisaikaan unikeoksi joutuminen oli kuitenkin kiusallisempaa, kun myöhässä olijoita ja pitkään nukkujia muistettiin metelillä ja takiaisilla.

Ensimmäiset unikekotarinat ovat peräisin kristittyjen vainojen ajoilta, jolloin seitsemän pyhän miehen kerrotaan nukkuneen 200 vuoden ajan. Nykyajan unikeot eivät ole mitään tuohon verrattuna.

Nykyisenkaltainen unikeonpäivän vietto liittyy vahvasti kylpyläperinteeseen, joka Naantalissakin eli kukoistustaan 1800-luvulla. Kylpylävieraille järjestettiin erilaisia aktiviteetteja ja viihdykettä, mihin unikeonjuhlatkin istuivat.

Alunperin unikeonpäivään kuului kakofonia ja karnevaalitunnelma. Osallistujat kokoontuivat aamuseitsemältä ja vähänkin myöhästyneet saivat väistellä takiaispommitusta. Seuraavaksi metelöivä kulkue lähti etsimään taloja, joissa verhot olivat yhä eteen vedettyinä. Kun tällainen asumus löytyi, pidettiin ikkunan alla asiaankuuluva serenadi. -Visit Naantali-

Tarkista päivitetyt tiedot: Naantalin unikeko


28.7-1.8.2021 SeaHorse week, Hanko
Viisipäiväinen esteratsastustapahtuma Hangon kylpyläpuiston maisemissa! Kilpailualueella kävijöitä palvelee kahvila, ravintola ja monipuolinen expoalue. 

Kilpailuviikko huipentuu sunnuntaina 01.08.2021 iltapäivällä Hanko Grand Prix, presented by HIHS & Land Rover -kilpailuun, joka on osa esteratsastuksen kansallista Grand Slam -kiertuetta.

Osoite: Koulukatu 13-15, 10900 Hanko, vanha jalkapallokenttä
Liput: Vapaa pääsyELOKUU


 


Kalenteri 

1.8 1er août, Sveitsin kansallispäivä
28.8 Suomen luonnon päivä (2021) elokuun viimeinen lauantai   

Tapahtumat 


6.8 pe klo 16-20.00 Elonkorjuutori

Karjalohjan seurojentalo, Keskustie 17, 09120 Karjalohja
Elonkorjuutori on Lohjan alueen ainoa lähiruoka- ja maaseutuelinkeinojen ohjelmallinen kesätapahtuma. Ohjelmaa koko perheelle, tuottajien herkkutori, kilpailuja, musiikkia, lapsille oma ohjelmanurkka, hytittömien traktoreiden kokoontumisajot, ruoka- ja kahviteltassa herkut tarjolla ym.
Järjestäjänä MTK Karjalohja-Sammatti ja muut paikalliset järjestöt ja seurat.

6.8-8.8 pe-su Karkkila Rautapäivät
Rautapäivien toritapahtuma klo 17 - 22 ja la klo 9.00-15.00
Rompetori Karkkila-Högforsin ruukkialueella, Karkkilan kaupungintalon piha, Valtatie 26.

7.8 la klo 8.00-14.00 Lohja, Nahkurintorin kirpputori
Kirpputori on Tehtaankadun varrella kaupungin henkilökunnan pysäköintialueella eli Nahkurintorilla.

7-8.8 la-su Porvoo päivät
Tapahtuma siirrettiin pandemian takia kesäkuulta elokuulle. Tapahtuma on myös osa Porvoon 675-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Koko kaupunkikeskustan alueella levittäytyvä tapahtuma tarjoaa aktiviteetteja kauppatorilla, kaupunginpuistossa, Lundin aukiolla, jokirannassa sekä Vanhassa Porvoossa.

8.8.2021 klo 10-17 Avoimet puutarhat, Loviisa
Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo - tähän ikiaikaiseen viisauteen perustuu loviisalaisten halu avata puutarhansa yleisölle. Kaikki ideoita ja inspiraatiota hakevat, tervetuloa puutarhatunnelmiin! Tarkista päivitetyt tiedot: Loviisan puutarhayhdistys

14.8 la klo 11-18.00 Pihakirppiskierros neljässä kylässä
Tolkkinen, Emäsalo, Haikkoo ja Hermanninsaari 
Kirppispaikat tunnistaa kyltistä tai ilmapallosta. Piirretty kartta myyntipaikoista julkaistaan FB-tapahtumassa. Karttoja on saatavilla myyjiltä.

Tervetuloa löytämään aarteita ja tutustumaan näihin kolmeen vanhaan, kylki kyljessä olevaan asuinalueeseen kirppistelyn merkeissä!

14-15.8.2021 la-su Teijon Wanhanajan Markkinat
Teijon Alueen Kyläyhdistyksen järjestämä yleisölle ilmainen tapahtuma. Markkinahumua, ainutlaatuisia käsityöläistuotteita, maukasta ruokaa, lasten ohjelmaa, työnäytöksiä ja muuta mukavaa ohjelmaa. Lisätietoja: teijo.fi

21.8 la klo 10-16.00 Porvoon pihakirppikset
Vanhan Porvoon, Myllymäen ja Pappilanmäen asukkaat järjestävät yhdessä pihakirppistapahtuman lauantaina 21. elokuuta alkaen klo 10. Tapahtuma loppuu viimeistään klo 16, mutta osa myyntipisteistä saattaa sulkea jo aikaisemmin.

Tervetuloa löytämään aarteita ja tutustumaan näihin kolmeen vanhaan, kylki kyljessä olevaan asuinalueeseen kirppistelyn merkeissä!


21.8 la Vihdin Wuosisatamarkkinat klo 10-16.30
Niuhalanraitti, 03400 Vihti 
Perinteinen käsityöläis- ja vanhan ajan tuotteiden markkinatapahtuma Kirkonkylän raitilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.