sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Matkamessut Martan matkassa


Siitäpä on kulunut pitkä aika kun viimeksi kävin matkamessuilla ja tänä vuonna otin messuista kaiken irti! Kävin messuilla jopa kolmena päivänä ja nautin suunnattomasti siellä pörräämisestä. Lähdin messuille ensisijaisesti haaveilemaan, hakemaan tietoa ja verkostoitumaan sekä kartoittamaan mahdollsia työpaikkoja. Mukaan tarttui hurja määrä esitteitä ja järjettömästi uusia ideoita sekä matkahaaveita, kuuntelin useita mielenkiintoisia luentoja ja löysin messuilta monia huipputyyppejä, joiden kanssa oli kiva rupatella.

Torstaina treffasin ensimmäistä kertaa matkabloggareita, osan olin tuntenut entuudestaan jo virtuaalisesti kuten Lempipaikkojani, nimeltä tunsin entuudestaan Duunireissaajan ja löysin muutaman uuden tuttavuuden Jokomennään sekä Lähinnä kauempana-blogeista. Tuntui heti siltä että vihdoin sitä on omiensa joukossa! Olipa hauska esitellä itsensä oman nimen sijaan ”Martan matkassa”, tällä kertaa en ollut kenenkään äiti tai jonkun vaimo vaan, minut tunnettiin bloginimellä ja minä tunnistin ihmiset heidän bloginimelläSain blogikollegoilta hyviä vinkkejä ja huomasin heti, kuinka yksin olen blogini kanssa ollut Sveitsissä, ihanaa kun täällä Suomessa on paljon blogikollegoita. Valitettvasti matkamessujen blogitapaamien meni minulta ohitse, mutta oli kiva osallistua matkabloggareiden epäviralliseen blogitapaamiseen ja löysin sieltä lisää tuttuja sekä uusia bloggareita.
Messujen aikana kävin kuuntelemassa mielenkiintoisia luentoja sekä katsomassa erilaisia esityksiä. Asuessani Sveitsissä kiinnostuin patikoinnista ja kävin paljon patikoimassa Juravuorilla, viiniviljelmillä ja lähimaastossa, josta löysin myös Via Jacobi pyhiinvaellusreitin. Via Jacobi on yksi Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreiteistä, joka kulkee Sveitsissä ja jatkuu Ranskan kautta aina Espanjaan Santiago de Compostelaan asti.  Ennen messuja en tiennyt että täällä Suomessakin kulkee osa tätä Pyhän Jaakobin reittiä, luennolla kiinnostukseni heräsi ja aion selvitellä tätä aihetta lisää ja ehkä käydä patikoimassakin. Kävin kuuntelemassa aiheesta myös espanjalaisen version ja jälleen kerran haaveet nousi pintaan patikoinnista Santiago de Compostelaan.

Kävin kuuntelemassa kahden matkabloggarin Adalmina´s Adventuresin Anna-Katrin ja Travelloverin Annikan haastattelua naisten yksinmatkailusta, he  kertoivat kokemuksistaan ja antoivat hyviä vinkkejä. Tuo haastattelu oli oikein mielenkiintoinen, sillä itse matkailen usein yksin, mutta enemmänkin olosuhteiden pakosta kuin omasta tahdosta ja ensimmäistä kertaa ajattelin ”Martta se on ihan okei matkustaa yksin!” Olen vasta hiljattain tutustunut Anna-Katrin blogiin ja ihastuin siihen heti, blogin ulkoasu ja kuvat ovat todella tyylikkäitä sekä tekstit mielenkiintoisia. Opin myös uutta matkailuasanastoa eli tästä lähin voin kertoa olevani matkalaukkureissaaja, joka tekee usein soolomatkoja.
Ehdin myös jonkin verran seurata messujen viihdetarjontaa, ohikulkumatkalla jäin kuuntelemaan saamelaista  bändiä, jonka musiikki oli oikein mukaansa tempaavaa. Lepuuttelin jaljoja ja kuuntelin Evan ja Manun keikkaa kulmakuppilasta ja seuraavana päivänä samalla lavalla hytkyin Kuubalaisen musiikin tahtiin. Kuubalainen orkesteri toi elävästi mieleen viime vuoden Kuuban reissun, jonka postaukset ovat näköjään hautautuneet syvälle pöytälaatikkoon.

Lopuksi jäimme seuraamaan vielä Matkalove-finaalia, kilpailu ei ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta kun kuulin että yleisöllä oli mahdollisuus voittaa matka Santoriniin (tahtoo nähdä-kohteeni), niin jäimme kuulolle. Niinhän siinä sitten kävi että Santorinin matkaa ei tullut, mutta silmät kyllä kostuivat tarinoista.

Messujen hitit ja hudit


Kaikin puolin messut oli oikein onnistuneet, nyt voi aloittaa haaveilun tulevien matkojen suunnittelun. Ensi vuonna ehdottomasti uudelleen!

Messujen hitit

+ rento tunnelma
+ matkailu monipuolisesti esillä ja alueet jaettu selkeästi ja hyvät opasteet
+ kiinnostavat luennot ja esitykset
+ ruokailu, kiva idea ruokakojuja eri maista

Messujen hudit

- valitettavan monella ständillä seisoo henkilöitä joilla puutteellinen tieto / taito 
- asiakaspalvelutaidot! => ”kato netistä”  tai ”netistä löytyy”
- ruokailu, liian vähän istumapaikoja ja pöytiä
- pöydät ja anniskelualue ruokakojujen keskelle, ruokaillessa voi nauttia ruokajuomasta => kyseessä matkamessut!


24 kommenttia:

 1. Oi kiitos paljon, ihana maininta täällä blogistani! <3 Ja vaikka kerroitkin matkailevasi enemmän olosuhteiden pakosta soolona kuin omasta tahdostasi, uskon silti yksinmatkailun olevan kuitenkin oiva keino nähdä maailmaa ja saat olla ylpeä itsestäsi, että olet rohkaistunut lähtemään reissuun yksin. Messuilla olisi kyllä ollut kiva nähdä ja jutella enemmänkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vähän samoja mietteitä kuin teillä tuosta yksin matkaamisesta, eli plussan puolella on se että voi valita tekemiset oman kiinnostuksen mukaan, mutta kyllä niitä huippuhetkiä olisi kiva jakaa samanhenkisten kanssa, syömiset ja illanistujaiset ovat tylsiä yksin ja silloin kun on vähän eksyksissä olisi kiva kun toinen auttaisi kartan lukemisessa. Kesällä reissasin jonkin verran tyttären kanssa, onneksi hän edes jaksaa välillä innostua maman retkistä ja häneltä saan aina hyviä vinkkejä ja apuja blogiinkin :)

   Poista
 2. Hauska lukea Matkamessu-juttuja! Niistä huomaa kivasti, miten me kiinnitetään huomiota eri asioihin samassa paikassa. :) Allekirjoitan kyllä monet noista messujen hiteistä ja hudeista. Tänä vuonna tykkäsin kuunnella erityisesti luentoja eri lavoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, toivottavasti viihdyit messuilla :D Mulla meni monta mielekästä luentoa valitettavasti ihan ohitse, kun jäin niin usein suustani kiinni.

   Poista
 3. Oli todella mukava tutustua. Näitä hauskoja hetkiä pitää sopia vielä monia lisää!

  VastaaPoista
 4. Koosteita on mukava lukea, kun jokainen näkee / kokee messut eri tavalla. Minullakin messukooste työn alla. Olisi ollut hauska tavata, mutta taisimme vierailla messuilla eri päivinä. Minä piipahdin nopeasti torstai-iltana, jolloin en juuri bloggaajia enää nähnyt ja sitten perjantaina iltapäivästä. Mutta niinkuin jo Faceen kirjoitin, niin nyt kun olet Suomessa niin eiköhän me jossain nähdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla oli kiva olla pitkästä aikaa ja joka päivä roudasin kotiin hirmuisen määrän erilaisia esitteitä, ihana päästä pläräilemään erilaisia esitteitä ymmärrettävällä kielellä : ) Harmi ettei törmätty, mutta toivottavasti pian :)

   Poista
 5. Oli mukava tutustua Martta! Näkemisiin tulevissa bloggaajariennoissa! Ruokailu osoittautui erityisen haastavaksi lauantaina. Kaikki messualueen ravintolat olivat tupaten täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, oli tosi kiva nähdä ja hoksasin juuri että sullahan on ihan sama nimi kun mun tyttärellä :D Toivottavasti nähdään pian! Nuo ravitntelit tarttis kyllä vähän freesausta, mulla meni kax päivää löytää ne...

   Poista
 6. Oli kiva nopeasti nähdä sunnuntaina, vaikka pitikin sitten samantien rientää Tampereen junalle! Toivottavasti nähdään myös tulevissa tapahtumissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Emma, olisipa ollut todella kiva nähdä, sunnuntaina en ollut ollenkaan messuilla, joten taidat sekoittaa minut johonkin toiseen :) Seuraavan kerran sitten!

   Poista
 7. Olisipa ollut kiva käydä Suomen matkamessuilla. Keski-Euroopassa käyn vastaavissa aina kun vastaan tulee. Saa aina kivaa infoa eri maista.
  Pitaisiköhän aloittaa itsekin matkablogi. Tätä duunimatkaa kun on kestänyt jo yli parikymmentä vuotta vaikka piti olla vain parivuotinen keikka. Viime vuonna oli alle 150 kotipäivää ja loput päivät menivät reissatessa. Voisihan siitä syntyä juttu poikineen.
  fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messut olivat kyllä kiva piriste pitkästä aikaa, en tiedä miksi mutta mulla meni valitettavasti aina Geneven matkamessut ohitse! Eroaako messut muualla? En muista että aikaisemmin olisi ollut noin paljon erilaisia haastatteluita ja luentoja, niitä oli kyllä kiva kuunnella. Eihän noilla messuilla enää kunnon messutarjouksia ole ja mielestäni sieltä puuttuikin moni tuttu matkatoimisto sekä matkailualan toimija.

   No ihan ehdottomasti blogi pystyyn! Musta tulee sun eka fani ;) Blogi on mukava harrastus ja sen kautta olen oppinut paljon uusia juttuja ja tavannut mukavia tyyppejä! Ilmottele mulle heti mikä sun blogin nimi on :D

   Poista
 8. Matkamessut on kyllä matkabloggaajan kohokohta vuositasolla! Näkee tuttuja ja tutustuu uusiin kollegoihin. Ja tuleehan siinä sivussa uusia reissuideoitakin matkaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Matkamessut olivat minulle ensimmäiset bloggrina, joten katselinkin niitä tällä kertaa ihan eri lasien takaa...

   Poista
 9. Itse olin myös matkamessuilla to ja pe, harmi ettei törmäilty! Kivat messuthan ne oli, paljon uusia haaveita ja unelmia sekä matkakuume nousi ihan uusiin ulottuvuuksiin, tuntui että tahtoo tuonne ja tuonne. Tuo luento yksinmatkustelusta olisi myös kiinnostanut, mutta olin sinä päivänä jo kotimatkalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin harmi ettei nähty! Kävin hakemassa rutkasti esitteitä ja nyt käyn niitä läpi ja haaveilen mahdollisista reissuista... Minulta meni kanssa ohitse monta mielenkiintoista tapahtumaa, voisikohan niitä jälkikäteen löytää jostakin? Messusivuilta tai nettiosoitteesta?

   Poista
 10. Harmi ettei törmätty! Oma messuillu tapahtui torstain aamupäivän aikana, ja ennakkoon sovitut tapaamiset pitivät huolen, että haipakkaa oli. Mutta ehkäpä jossakin tulevissa blogihippaloissa törmäämme? :)

  VastaaPoista
 11. Moikattiin hyvin pikaisesti torstai-iltana, mutta nähdään varmasti tulevissa tapahtumissa uudelleen! Olen aika lailla samaa mieltä messujen hiteistä ja hudeista. Kyllähän siellä viihtyi, mutta ruokailupuolta voisi kehittää ja jotkin osastot kaipaisivat innokkaampaa ja osaavampaa henkilökuntaa. Toivottavasti ensi vuoden messut ovat taas entistäkin paremmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin nähtiin! Kiva kuulla että joku muukin on huomioinut tuon ruokapuolen, mielestäni sen voisi hyvin tehdä paljon yhtenäisemmäksi ja kivaksi treffipaikaksi! Harmi etten ehtinyt sinun haastattelua kuuntelemaan perjantaina, oli varmasti mielenkiintoinen!

   Poista
 12. Nyt tätä lukiessani hoksasin, että en ole tainnut muistaa vastata sähköpostiisi. En tosiaan päässytkään tänä vuonna messuille, vaikka se oli vakaasti suunnitelmissa kyllä. Toivottavasti ensi vuonna taas. Mukava kuulla että sinulla oli onnistuneet messut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messut oli onnistuneet ja kun arpaonni vielä suosi niin sain isännänkin mukaan :)

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.