tiistai 22. joulukuuta 2015

22. Kylmästä lämpimään… Mihin mennä joulua karkuun?


Kaikki eivät pidä joulusta ja haluavat lähteä karkuun joulun hässäkkää ja hömpötystä. Mihin sitten voi mennä? Joulua vietetään noin 160 maassa, mutta vielä löytyy kuitenkin useita maita missä joulua ei vietetä!  MarokkoKuva: Wikipedia, Casablanca


Marokon kuningaskunta sijaitsee Afrikan luoteisosassa, maan pääuskonto on Islam, muslimit eivät vietä joulua, sillä he eivät juhli Jeesuksen syntymää. Ihan pakoon ei Marokossakaan joulua pääse, sillä siellä asuu kuitenkin paljon kristittyjä, jotka ovat muiden maiden kansalaisia ja he viettävät joulua omissa yhteisöissään. Suuremmista kaupungeista löytää joulukoristeita ja ne ovat lähinnä turisteja varten sekä hotelleissa järjestetään turisteille jouluillallisia.


Kartta: Wikipedia, Marokko sijaintiThaimaaKuva: Wikipedia, Tapun saariSuurin osa Thaimaalaisista on buddhalaisia ja he eivät vietä joulua, vaan jouluna käydään normaalisti töissä. Thaimaassa pääsee kyllä ”kylmästä lämpimään” mutta joulua ei taida päästä pakoon millään, sillä joka puolella paikat ovat täynnä joulukoristeita ja jouluvaloja sekä ostoskeskuksissa on joulukuusia.


Kartta: Wikipedia, Thaimaa sijainti

Malediivit


Kuva: Wikipedia


Mikäli haluaa pakoon joulua sekä kylmää, niin yksi hyvä vaihtoehto on Intian ja Afrikan välissä sijaitseva Malediviien saariryhmä. Intian valtameressä sijaitseva saarijono on noin 800 km pitkä ja se käsittää 1200 saarta, joista vain murto-osassa on asutusta. Malediivien saarten upeat hiekkarannat ja turkoosit vedet ovat turistien suosiossa sekä koralliriutat houkuttelevat sukeltajia ja saavat varmasti jouluhässäkän unohtumaan. Malediivien asukkaista 98% on muslimeja ja joulun vietto saattaa näkyä vain hotellien yhteydessäKartta: Wikipedia, Malediivit sijainti


Muita maita missä ei vietetä joulua:


Afganistan, Algeria, Azerbaijan, Bahrain, Bhutan, Cambodia, Comoros, Egypti, Eritrea, Irak, Iran, Israel, Jordania, Kazakhstan, Kiina, Kongo, Kuwait, Laos, Libya, Mauritania, Mongolia, Nepal, Oman, Pohjois-Korea, Qatar, Saudi Arabia, Somalia, Tajikistan, Tunisia, Turkki, Turkmenistan, Uzbekistan, Vietnam, Yemen ja Yhdistyneet Arabi Emiraatit.
Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.