maanantai 5. tammikuuta 2015

"Saarioisten" lihaperunasoselaatikko





Uusi vuosi Bistrossa lähtee käyntiin mitä parhaimmalla tavalla! Pitkään olen etsinyt hyvää reseptiä lihaperunasoselaatikolle, joka vetäisi vertoja Saarioisten "äitien" tekemälle valmisruoalle. Saarioisten lihaperunasoselaatikko oli yksi opiskeluaikojen suurimmista herkuistani. Useita reseptejä olen aikojen saatossa koekeillut, mutta lopputuloksena on ollut mauton mössö! Tämän reseptin kun löysin, niin jo maistaessani sitä valmistusvaiheessa tiesin, että nyt se on löytynyt! Löytyispä vielä yhtä maukas "Saarioisten" maksalaatikkoresepti... Tämä lihaperunasoselaatikko herkullinen ja maukas sekä helppo tehdä. 

Bon appétit!



“Saarioisten” lihaperunasoselaatikko





10-15 perunaa
suolaa keitinveteen
1 kananmuna
loraus soijaa
½ lihaliemikuutio
mustapippuria
valkopippuria
1 valkosipulinkynsi 
2 tl tomaattipyrettä
700 g jauhelihaa
1 iso sipuli


Keitä perunat pehmeiksi. 
Perunoiden kiehuessa kuullota sipuli ja ruskista jauheliha pannulla. 
Kaada osa keitinvedestä pois ja lisää veteen lihaliemikuution puolikas. 
Survo perunat tasaiseksi soseeksi. 
Sekoita soseeseen kananmuna, mausteet, jauhelihat ja sipuli.

Kaada seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoa. 
Paista uunissa 200 asteessa noin 45 min tai 
kunnes korppujauhoista on tullut kauniin ruskea kuori pinnalle.


3 kommenttia:

  1. Kiitos tästä😊vaikka vanha postaus onkin..lapseltani tuli kehut:kerrankin sait tän onnistumaan,nyt ei tartte ostaa kaupasta😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Tuo resepti oli itselleni ihan loistava löytö ja sitä tuli tehtyä aina silloin tällöin ja mikä parasta se todella muistuttaa maulta sitä aitoa Saarioista. Olen juuri paluumuuttanut Suomeen ja hämmästelin isossa marketissa valmisruokahyllyjen määrää! Etukäteen odottelin innolla valmisruokia helpottamaan arkea, mutta yllätyin todella niiden runsaasta tarjonnasta. Jatkossakin aion kyllä käyttää tätä reseptiä, mikäli ruokailijoita on enemmän, itselleni saatan kylllä hakea sen valmiin Saarioisten laatikon ;)

      Poista
  2. Minä kyllä harvoin ostan valmis ruokia! Teen itse ruokani,eläkeläisellä on aikaa! Tuohon perunalaatikkoon ajattelin lisätä ekstrana muskottia( hiukan)! Ikään kuin perunakroketti seos!

    VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.