tiistai 1. tammikuuta 2019

Vuoden 2018 parhaat kuvat -osallistu arvontaan-

Hyvää Uutta Vuotta 2019!

Palataan vielä hetkeksi vuoteen 2018, olen laittanut mennyttä vuotta pakettiin jo tilastojen perusteella postauksessa MartanMatkassa Hitit ja Hudit 2018 sekä osallistuin Matkavuosi 2018 -blogihaasteeseen johon valitsin eri teemojen mukaan viime vuoden parhaita kuvia. Nyt laitetaan vuosi 2018 vielä pakettiin teidän suosikkikuvilla! Tein instagramissa #bestnine2018 kuvakollaasin ja ohessa teidän tykkäyksien perusteella parhaimmat kuvat ja tarinat niiden taustalta! Kuvakollaasiin valikoitui mukavasti kuvia kotimaasta ja ulkomailta sekä upeita luontokuvia patikointireissulta. Täältä voit käydä katsomassa Martan Matkassa- 2017 parhaat kuvat.
  
Tykkäämällä voit voittaa myös liput 2019 matkamessuille, minulla on ilo tämän postauksen yhteydessä arpoa kaksi pääsylippua, tarkemmat ohjeet postauksen lopussa.Ohessa vuoden 2018 suosituimmat kuvat ja tarinat niiden taustalta.


1 Ströforsin ruukki    
                                                           
Strömforsin ruukki on kummitellut mielessäni useamman vuoden ajan ja olen odottanut sopivaa hetkeä vierailulle. Viime vuonna  2017 yritin päästä käymään Strömforsissa Loviisan Wanhojen talojen- tapahtuman yhteydessä, mutta harmikseni tuolloin olin liikenteessä viikkoa liian myöhään. Strömforsissa wanhat talot ovat avoinna yleisölle vain yhtenä viikonloppuna ja nyt joulun aikaan varmistin, että osun paikalle oikeana viikonloppuna. Ruukin alue oli todella upea ja aloitin joulukotien tutkiskelun sieltä, täältä voit lukea lisää ruukista.


                               

2 Lammassaaren pitkospuut           

Tämän kuvan olin nähnyt Instagramissa useasti ja nuo pitkospuut houkuttelivat minua tuonne patikoimaan. Pitkospuut sijaitsevat Arabianrannan edustalla ja niitä pitkin pääsee kivalle patikointireitile, joka vie Lammassaareen ja Kuusisaareen. Pitkospuita pitkin Lammassaareen ja Kuusiluodolle lue lisää täältä.
  

3 Brighton ja Seven Sisters   


                                                    

Kun muuttotouhut hellittivät hieman, niin lähdimme kyläilemään Rosan luona Brightonissa, samalla teimme tupatarkastuksen hänen uudessa asunnossa. Olin pyytänyt että Rosa esittelisi meille hieman uusia kotikontujansa ja etsisi kivan paikan missä käydä. Vierailukohteeksi hän oli valinnut upeat Seven Sistersin Kalkkikivikalliot, joita kävimme ihastelemassa. Seven Sisters ja upeat valkoiset rantakalliot lue lisää.


4 Auringonlasku ja lumienkeli       
                                             

Jouluaattona tulimme auringonlaskun aikaan haudalta ja menimme ihailemaan sitä rannalle. Auringonlasku oli kerrassaan upea! Huomasin maassa jonkun tekemän lumienkelin ja se sopi oikein hyvin tuohon hetkeen ja tunnelmaan.


5 Kissakahvila Helkatti                                                                            

Pitkän odotuksen jälkeen viime tammikuussa pääsimme vihdoin Rosan kanssa käymään Helsingissä sijaitsevassa kissakahvila Helkatissa. Olin lukenut tuosta kahvilasta ja tiesin että siellä asustaa kissoja ja niitä voi tulla katsomaan. Kissaihmisenä tämä kahvila oli tietenkin koettava, kisulit olivat aika leppoisia ja rentoja, ne tulivat ihmettelemään meidän tuoksuja. Kissakerho kokoontui Heltkatissa lue lisää täältä!


6 Glimsinjoki 


                                                                                                  

Viime vuoden teemana minulla on ollut tutustua lähiseutuun ja löysin paljon mielenkiintoisia paikkoja, missä en ole aikaisemmin käynyt. Sveitsissä asuessa innostuin patikoimaan ja päätin että jatkan samaa harrastusta täällä Suomessa. Arkena kävin tutustumassa lähiseudun luonto- ja metsäreitteihin, viikonloppuna saatoin käydä vähän pidemmällä. Tämä Glimsinjoen luontopolku oli yksi mieluinen löytö, tein sen myöhään syksyllä ja ehdottomasti haluan tehdä tämän uudemman kerran kesäaikaan, kun joenranta vihertää. Metsäpolku myötäilee Glimsinjokea lue lisää.7  Tallinna         


                                                                           

Tämä kuva on itseasiassa otettu viimevuoden puolella, mutta lisäsin sen Instagramiin tämän vuoden puolella, kun onnittelin 100 vuotta täyttävää Viroa! Ihan huippua että muutaman tunnin lauttamatkan päässä on tälläinen helmi!


8 Fiskars    


                                                                                                                      

Innostuimme kesän lopulla Geokätköilemään ja sen varjolla sain isännän liikenteeseen. Yhdellä reissuistamme piipahdimme Fiskarsissa ja tuolloin otin tuon ihanan otoksen. Geokätköilystä voit lukea lisää täältä.


9 Sveitsi ja La Dole

Syksyllä kävin Sveitsissä ensimmäistä kertaa paluumuuton jälkeen ja minulla oli upea mahdollisuus palata hetkeksi ”entiseen” eli oli ilo tavata useita ystäviä ja sain tehtyä kaikkia niitä mukavia asioita, mitä tapasin tehdä asuessani siellä. Innostuin patikoimiseen Sveitsissä asuessa ja tämä kuva on otettu patikointiretkestä meidän ”maamerkin” eli Dolen pallon luokse. Ylhäällä sijaitseva sääpallo kertoi aina, että ollaan suhteellisen lähellä kotia. Lue lisää.


Mitä tykkäsit vuoden 2018 kuvista?


Voita liput Matka & Caravan messuille 2019


          Yhteistyössä Messukeskuksen kanssa

Martan Matkassa-blogi on mukana matkamessuilla ja sain mahdollisuuden arpoa lukijoiden kesken kaksi pääsylippua Matka & Caravan 2019 messuille. Messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18.1-20.1.2019, messut ovat avoinna perjantaina klo 9-19.00, lauantaina ja sunnuntaina klo 10.00-18.00.

Miten voin osallistua arvontaan?

Nyt kerätään matkahaaveita!

Pääsylippujen arvontaan voi osallistua Facebookissa, Instagramissa tai blogin puoella. Mikäli haluat triplata mahdollisuutesi voit osallistua arvontaan kaikissa kanavissa.

Kirjoita tämän postauksen kommenttikenttään matkahaaveesi!

Käy tykkäämässä Martan Matkassa Facebook sivuista ja kirjoita matkahaaveesi ”Vuoden 2018 parhaat kuvat” kommenttikenttään!

Käy seuramassa Martan Matkassa Instagramia ja kirjoita matkahaaveesi ”Vuoden 2018 parhaat kuvat” kommenttikenttään!


Käy kommentoimassa matkahaaveesi ma 14.1.2019 mennessä, liput lähetetään voittajille sähköpostilla!


                Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 

26 kommenttia:

 1. Thaimaa olisi vielä kokematta =). Mukaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Sinunkin kohdallasi (kuten muidenkin bloggaajien) on ollut hauska huomata, että kotimaan jutut tai muutenkin arkisemmat jutut tuntuvat kiinnostavan. Oma matkahaaveeni voisi olla esimerkiksi Etelä-Afrikka tai Uusi-Seelanti :). Jonnekin kauas olisi nyt kiva päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito Sandra kommentista! Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan, mutta täytyy sanoa että nuo sinun matkahaaveesi on myös korkealla omalla listallani!

   Poista
 3. Haaveilen, että pääsisin keväällä Amsterdamiin. Aiemmin olen käynyt vain lentokentällä kääntymässä. Mukana siis peukut pystyssä arvonnassa.

  VastaaPoista
 4. Floridaan haluaisin vielä joku päivä mennä.
  jannikab@suomi24.fi

  VastaaPoista
 5. Itävallan vuorille jälleen sydän halajaa!

  VastaaPoista
 6. Amerikassa haluaisin käydä 😊

  VastaaPoista
 7. Euroopan kaupunkien tutkiminen jatkuu tänäkin vuonna, toukokuussa menemme Berliiniin ja syksyllä haaveena olisi lähteä Itävaltaan Salzburgiin.
  tuikku.lindholm@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Haluaisin matkustaa Malediiveille :)
  saltzu-91@jippii.fi

  VastaaPoista
 9. Roadtripille Irlantiin ja Skotlantiin! :)
  huttuuvain ät gmail piste com

  VastaaPoista
 10. Heinoja kuvia olivat nuo kaikki. Etenkin nuo Seven Sistersin rantakalliot näyttivät upeilta, mutta eipä noissa Suomen kuvissakaan mitään vikaa ollut. Lammassaaren pitkospuut erityisesti jäivät niistä mieleen. Asuimme useamman vuoden tuossa ihan kävelymatkan päässä, mutta joudun tunnustamaan, että en käynyt tuolla kävelemässä kuin kerran ihan vähän matkaa. Aika noloa, varmaan pitää nyt jo kauemmas muutettuani ihan erikseen käydä ensi kesänä pitkoispuilla kävelemässä.

  Matkaunelmia on paljonkin, mutta en nyt tällä kertaa osallistu arvontaan. Halusin vain käydä kommentoimassa kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aron kommentista! Seven Sisters oli todella huikea ja toivottavasti pääsen sinne vielä uudemman kerran. Lammassaari oli mukava paikka, joten käy ihmeessä siellä patikoimassa! Minäkin olen ikäni asunut Espoossa ja vasta nyt olen löytänyt nuo luontopolut!

   Poista
 11. Haluaisin matkustaa Miamiin.

  VastaaPoista
 12. Tänä keväänä haluan viimeinkin päästä Libanoniin.

  VastaaPoista
 13. Karibian risteilylle haluaisin :)

  VastaaPoista
 14. Näitä matkahaaveita on hauska ja moni löytyy omaltakin listalta! :)

  VastaaPoista
 15. Olipa tosi kivaa, että tykätyimmät kuvat olivat niin erilaisia! Itsekin tykkään lukea sekä kotimaan- että ulkomaiden reissuista. Oma matkahaave on ensimmäinen USA:n reissu. Tarkoituksena olisi lähteä loppuvuodesta joko Floridaan tai Kaliforniaan. Toivottavasti reissu toteutuu!

  VastaaPoista
 16. Tykkäsinhänn minä. Hienoja kuvia on aina kiva katsella. Hyvää matkailuvuotta 2019.

  VastaaPoista
 17. Kreikan saaristoon :)
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Kreikka olisi seuraava kohde kesäksi 2019

  VastaaPoista
 19. New York :)
  ruskarouva85@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Haaveilen pääseväni Floridaan tai Kaliforniaan päin. Toisaalta haluaisin päästä myös kiertämään Euroopan kaupunkeja. nepazu01@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Haluaisin lähteä kokeilemaan Aasian risteilyjä, sillä Karibialla ja Euroopassa on jo käyty. Haaveena on Hong kongista lähtevä 9 yön risteily, joka käy 4 kohteessa Japanissa ja heti perään 5 yön risteily, jossa kohteet ovat Vietnamissa. Matka Hong Kongiin kävisi Kuala Lumpurin kautta, sillä siellä olen halunnut myös pitkään käydä. Tälle reissulle mukaan lähtee tietysti poikaystävä. susannatallgren1@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Miami tyttären kanssa olisi haaveena. Unelmia pitää aina olla😊

  VastaaPoista
 23. Messuliput on ARVOTTU virallisen valvojan läsnäollessa! Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille, aivan ihania matkahaaveita teillä! Voittajat haaveilivat matkasta Puolaan ja Saksaan sekä Floridaan ja Kaliforniaan! Onnea voittajille ja mukavia matkamessuja! Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

  VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.