perjantai 1. tammikuuta 2016

Joululaatikoista herkullisia rieskoja





Hyvää Uutta Vuotta 2016!






Uusi vuosi on aina kuin uusi alku! Moni on tehnyt uuden vuoden lupauksia, miettii uuden projektin aloittamista tai muuten vaan miettii muutoksia omiin elintapoihin, tipaton tammikuu, enemmän kuntoilua ja liikkumista, kiinnitetään huomiota ruokavalioon vältetään suoria sokereita, aloitetaan jonkun sortin dieetti tai kerätään onnellisia asioita purkkiin. Minkälainen uusi alku sinulla on? 

Minulla on ollut välipäivien aikana ihan liikaa aikaa ajatella ja pohtia kaikenmoista, olenkin kehitellyt päässäni lukuisia rojekteja ja odotan innolla että pääsen toteuttamaan niitä. Uusi vuosi lähti käyntiin vaa’alta joka kertoi että ruokavalioon voisi kiinnittää enemmän huomiota ja eikä tuo liikuntakaan olisi yhtään pahitteeksi. 







Välipäivien aikana silmiini osui aivan loistava idea tehdä joulun laatikoiden tähteistä rieskoja! Laatikoita tuppaa aina jäämään vaikka kuinka olen yrittänyt pienentää määriä. Usein niitä on ollut vielä pitkään pakkasessa, mutta nyt päätin kokeilla näiden rieskojen tekoa. Netistä bongasin tällaisen ohjeen ja sitähän piti heti kokeilla Bistrossa!

Tällä ohjeella tein lantturieskoja ja niistä tuli oikein maukkaita ja todella rapsakoita, sillä unohdin ne uuniin lettukestien ajaksi… 



Joulurieskat






5 dl lanttu / porkkana / perunalaatikkoa tai bataattilaatikkoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita  
3 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl voita


Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä seos noin sentin paksuiseksi tai taiteile taikinasta pyöreitä rieskoja. Pistele taikinaan reikiä ja paista ne 220-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes rieskat ovat saaneet kauniin värin pintaan.






Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 


2 kommenttia:

  1. Hieno idea, taytyy kokeilla. Perunalaatikkoa loytyy viela pakkasesta, lantut ehdin valitettavasti jo heittamaan roskiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi! Olen todella innoissani noista rieskoista, sillä useana jouluna laatikoita on syöty kyllästymiseen asti ja tänä vuonna tuli tehtyä hieman liikaa laatikoita, kun amerikkalaiset ystävämme ottivat huomattavasti pienempiä annoksia kuin kuvittelin ;) Lantusta tuli ainakin loistavia rieskoja, täytyy kokeilla tuota porkkanaa myöhemmin!

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.