maanantai 23. joulukuuta 2019

Martan Matkassa Hitit ja Hudit 2019


Tervehdys pitkästä aikaa!


Täällä sitä vielä ollaan ruudun toisella puolella, vaikka minusta ei ole hetkeen kuulunutkaan mitään. Kulunut vuosi on ollut hyvin työntäyteinen, näin ollen ei ole jäänyt aikaa tälle rakkaalle harrastukselle ja syksyn raskaan työrupeaman aikana ei ole edes jaksanut ajatella kirjoittelua.

Rakastan tilastoja ja perinteiseen tapaan olen aina vuoden lopussa tarkastellut kulunutta blogivuotta numeroiden varjossa sekä erilaisilla mittareilla. Vuosi 2019 on ollut hieman poikkeuksellinen blogivuosi, sillä blogitekstejä kertyi vain parikymmentä, alkuvuoden lupaava postaustahti hiipui keväällä ja tyrehtyi kokonaan syksyn tullen.

Käyn purkamaan tätä blogivuotta samalla tavoin kuin aikaisemminkin eli listaan kuluneen vuoden suosituimmat sekä häntäpään postaukset, minkälaisilla hakusanoilla lukijat ovat blogiini tullut? Missäpäin maailmaa ja mistä kaupungista blogiani luetaan? Lopuksi listaan vielä kohta viisivuotiaan blogini kaikkien aikojen suosituimmat postaukset. Ohesta löytyy aikaisempia tilastopostauksia 2018 ja 2017. Linkit postauksiin löytyy numeroitujen otsikiden takaa. 

Blogitekstejä vuoden aikana kertyi vain 21, joka on puolet vähemmän kuin viime vuonna, joten tämän vuoksi laitan TOP 10 sijaan TOP 5-listan. Tällä hetkellä makaan sängyssä jalka paketissa, joten saapi nähdä ehdinkö vielä hieman kaunistella noita lukuja loppuvuoteen mennessä!


Hittipostaukset 2019

Hittipostauksien joukkoon nousi tänä vuonna mukavasti pala kauneinta Sveitsiä ja Suomea sekä vähän lukujuttuja.


1 Grand Tour -Upea Matkailureitti Sveitsissä 


Sveitsissä asuessa tuli usein etsittyä käyntikohteita tämän upean reitin varrelta, sillä sen varrelle on valikoitunut upeita kohteita. Minuun iski kauhia Sveitsi-ikävä, kun kävin valokuvia läpi ja sen seurauksena syntyi tämä postaus.

2 Lugano pieni pala Italiaa Sveitsissä 


Luganon upea puusilta herätti kiinnostukseni heti kun muutimme Sveitsiin, tuolloin en vain tiennyt missä tuo upea puusilta sijaitsee.  Heti kun sain tietää että kyseinen silta on Luganossa, halusin päästä käymään tuossa italialaistyylisessä kaupungissa.

3 Lue 50 kirjaa! -lukuhaaste 2019 


Kuulin tästä haasteesta ensmmmäistä kertaa vuosi sitten, se kuulosti niin mielenkiintoiselta että halusin ehdottomasti kokeilla sitä ja samalla herätellä kadonnutta lukuintoa. Nyt mennään haasteen kanssa ihan loppusuoralla ja jännätään mahdanko saada sen valmiiksi. Tästä kohta lisää…
  

4 Kesäseikkailu -kappale kauneintaSuomea 


Museokortti järjesti kesän alussa kilpailun, jossa piti suunnitella kesälomareitti, jonka varrella käydään mielenkiintoisissa paikoissa, missä käy museokortti. Minä osallistuin oheisella postauksella kilpailuun ja toteutimme osan reitistä kesälomalla.

5 Vuoden 2018 parhaat kuvat


Viimeisenä Hittipostauksien listalle nousi vuoden 2018 parhaat Instagram kuvista tehty postaus. Käy katsomassa upeat kuvat ja niiden tarinat täätä.


Hutipostaukset 2019
Hauska huomata että kakki hutipostaus TOP5-listalle sijoittuneet ovat kuukausipostauksia. Se onkin kiva juuri näin, sillä nuo postaukset  ovat enempi kertakäyttöisiä sellaisia päiväkirjatyyppisiä postauksia ja näin ollen muut postaukset jäävät säilymään paremmin,

1 Heinäkuu on lomakuu


  

Suosituimmat hakusanat 2019Pataleipä jälleen suosituin hakusana


Suosituimmista hakusanoista melkein kaikki on ollut jo pitkäään TOP10-listalla, mutta niiden osalta järjestys vain muuttuu. Listalta löytyy yksi uusi tulokas ”ihanat joulukodit”, joka selkeästi viittaa Loviisaan ja sen upeisiin puutaloihin. Ykkössijaa pitää edelleen postaus missä on herkullisen pataleivän resepti ja aivan pikkuriikkisellä erolla kakkoseksi sijoittui toinen hakusanojen kestosuosikki Minne mennä tänään?.

Loviisan ihanat puutalot jouluasussa ja Strömforsin ruukki ja jouluiset talot- postauksiin.  muutaman vuoden takaiseen  varmasi idyllisen Loviisan   ja voisin kuvitella että tämän tiimoilta ollaan

1 Pataleipä  


Pataleivästä on tullut varsinainen kestosuosikki! Tämä hakusana on ollut jo kolmen vuoden ajan listakykkösenä. Ohessa pataleivän resepti, nyt leipomaan!

2 Minne mennä tänään?  


Tänä vuonna tämä Minne mennä tänään?- osio on ollut osa kuukausipostauksia, joissa olen lyhyesti kertonut edellisen kuukauden kuulumisia, Instagram kuvien pohjalta. Minne mennä Tänään?-osioon olen kerännyt mielenkiintoisia tapahtumia, mukavaa tekemistä ja kivojakäyntikohteita tulevalle kuukaudelle. Ohessa viime tammikuun postaus

3 Cinque Terre 16


Cinque Terre on myös yksi hakusanojen kestosuosikki ja se on ihana matkakohde, johon olisi ihan mahtavaa päästä vaeltamaan.

4 Ihanat joulukodit 13


Tänäkin vuona kävin ihailemassa Loviisan vanhoja puutaloja, joissa joulun odotus alkaa jo hyvissä ajoin. Jälleen kerran löysin uusia ihania tuttavuuksia, missä oli mukava vierailla, taas tulin kotiin kera uusien idoiden. Tähän hakusanaan liittyviä postauksia ovat Loviisan ihanat puutalot jouluasussa ja Strömforsinruukki ja jouluiset talot.


5 Martanmatkassa


Ihanaa että Blogini- nimi löytyy hakusanoissa TOP-5 joukostaMistä maasta blogia luetaan?
1 Suomi
2 Yhdysvallat
3 Sveitsi
4 Saksa
5 Itävalta

Mistä kaupungista blogia luetaan?


1 Helsinki
2 Tampere
3 Chicago
4 Turku
5 Espoo


Blogin kaikkien aikojen suosituimmat postaukset?
1 Wilkommen in Wien!


Tämän postauksen yhteydessä ykkössija ei ole mikään yllätys, postaus on killunut listan kärjessä jo useamman vuoden ajan sitä on luettu kaksi kertaa enemmän kuin kakkossijan postausta. Wien on upea kaupunki ja sinne olisi ihana päästä uudemman kerran vaikka joulumarkkinoiden aikaan.

2 New York, New York


Tämä postaus on ensimmäiseltä blogin ensimmäiseltä vuodelta ja kerää edelleen tasaisesti lukijoita. I <3 New York

3 Aurinkoinen talvipäivä jäällä


Tämä oli iloinen yllätys, pitkään odotin että pääsen luistelmaan meren jäälle ja tästä upeasta talvipäivästä kertova postaus on noussut kolmannelle sijalle!

4 Paluumuutto: Koti kuntoon jouluksi


Joulupuuhastelua ja kodin sisustusta, kiva että postaus lempipuuhasteluistani on noussut myös TOP5-joukkoon.

5 Nyt pirskahtelee taas


Kodittaminen on mieluisaa puuhaa ja tämä Konmari-aiheinen postaus pääsi vielä listalle mukaan.Kiitos kaikille lukijoille tästä vuodesta ja tunnelmallista joulua!

Tavataan ruudun ääressä myös ensi vuonna,
Blogin lisäksi minua voi seurata Martan Matkassa  10 kommenttia:

 1. Itsekin rakastuin täysin Luganoon meidän kesän Sveitsin ja Italian road tripillä! Samoissa maisemissa mentiin, voi että tuli ikävä sinne takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kyllä nuo on aivan huikeita maisemia ja ihania paikkoja, moni jäi vielä käymättä! Ehdottomasti tahtoisin tuonne vielä uudestaan, siellä on niin upeita vaelluskohteita. Missä päin kävit?

   Poista
 2. Minulle on usein täysi mysteeri miksi joku kirjoitus nousee usein luetuksi ja mikä taas jää lukijoitta Ajankohtaisuudella on varmaankin jotain tekemistä sen kanssa. Esimerkkinä tuo talvipäivä jäällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajankohtaisuus on varmasti yksi tärkeä tekijä, toinen lienee oikea kohderyhmä. Muistaakseni jaoin tämän postauksen meidän paikallisessa FB-ryhmässä missä oli kyselyä ja keskustelua matkaluistelupaikoista ja niiden jäätilanteista eli juuri tuo ajankohtaisuus ainakin tämän postauksen osalta.

   Poista
 3. Sveitsi on kyllä hieno maa, joten ei ihme jos sitä koskevat jutut nousevat suosituimmiksi. Meiltäkin löytyy mystisiä kestosuosikkeja blogista ja on kyllä hauska seurata omia sekä lukea muiden kokemuksia näistä.

  Mukavaa vuotta 2020!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä tilastoja on aina mukava seurata ja tykkään katsoa niitä aina vuosittain, kuluneen vuoden osalta, sillä koko blogin historian suosituimpien tekstien osalta ei ole koskaan ollut hirveen suuria eroja.

   Poista
 4. Hauska kooste! Se on aina mielenkiintoista tutkia, että mitä todella eniten etsitään ja luetaan. Itseäni ainakin välillä yllättävät ne suosituimmat, jotka ovatkin usein ne "tavallisimmat" ja läheisimmät matkakohteet. Mukavaa matkailuvuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa matkavuotta myös sinulle! Nuo hakusanat ovat myös kiinnostavia ja niistä voisi varmasti ottaa myös enemmän oppia, miten niitä hyötykäyttää paremmin. Usein itsellekkin käy niin että hakee jotakin tiettyä, mutta sitten löytääkin vielä jotakin mielenkiintoisempaa... :)

   Poista
 5. Nämä on aina hauskoja, ja välillä tulee itsekin tiirailtua, millä hakusanoilla blogiini päädytään. Edellisvuosi oli itselleni myös hieman laiska blogin suhteen, sillä muussa elämässä oli sen verran kiire. Harrastusta ei myöskään kannata suorittaa kuin pakkopullaa, joten olen antanut blogin pyöriä omalla painolllaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse innostuin päivittämään insta tarinoita reissusta, kun en ehtinyt kirjoitella :) Välillä tosiaan nuo hakusanat ovat hauskoja millä blogiin tullaan ja niitä on kyllä kiva seurailla.

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.