tiistai 19. joulukuuta 2017

Paluumuutto: Koti kuntoon jouluksiMä olen niin innoissani kun meidän neiti tulee tänään kotiin! On niin ihana nähdä häntä pitkästä aikaa ja kiva näyttää hänelle meidän uutta kotia. Viime viikkoina olen puuhastellut kotona ahkerasti, päätin purkaa loputkin muuttolaatikot, sillä saimme jatkettua vuokrasopimustamme. Tämän ilotuutisen jälkeen halusin laittaa tavarat paikoille, jotta asunto alkaisi tuntumaan enemmän kodilta ja otin tavoitteeksi ”koti kuntoon jouluksi”.


Olin jo lopen kyllästynyt tavaroiden purkamiseen, sillä laatikoista löytyi vain sitä ja tätä, eikä mitään järkeviä kokonaisuuksia, mutta kun joulukuuselle piti saada tilaa päätin avata astialaatikot, jotka komeilivat olohuoneessa. Avasin innoissani astialaatikoita ja täyttelin niillä olohuoneen hyllyä, halusin asetella ne kivasti, samalla tavalla miten niitä Rosan kanssa laitoimme viime kesänä. Tuo astioiden laittaminen hyllyyn oli kuin palapelin tekemistä, välillä tuntui että paloja on paljon enemmän kuin tilaa. Kun astiat olivat kaapissa, tuli heti todella kotoinen olo ja nyt kuusikin mahtuu  hyvin olohuoneeseen.


Seuraavaksi päätin purkaa kirjalaatikot, sen sijaan että olisin laittanut kirjat vain aakkosjärjestykseen, niin halusin saada kirjahyllyyn vähän ilmettä. Kirjat ovat kyllä aakkosjärjestyksessä, mutta nyt nurinpäin ja ainoastaan useasti selailtavat matkaoppaat ovat oikein päin. Laitoin vielä muutamia pikkutauluja koristeeksi. Innostuin noista asetelmista ja kirjojen laittamisen lomassa, suunnittelin jo täyttä häkää liinavaatekaappia. Konmarin tyyliin täytyy sanoa että ”nyt pirskahtelee taas” kuten tuossa aikaisemmassa postauksessani.
 
Apuri väsähti ja teki itselleen oman pesän

Keräsin kaikki liinavaatteet, pyyhkeet, viltit, päiväpeitot, koristetyynyliinat ja harvemmin käytettävät pöytäliinat sekä verhot ja sommittelin ne vitriinikaappiin eri pinoihin värien perusteella. Kaikki kodintekstiilit eivät ihan mahtunueet, mutta onpa kiva kun suurin osa on kerrankin samassa paikassa. Minun silmään kodintekstiilit näyttävät kerrankin aivan upeilta ja ihailen niitä aina ohikulkiessa, alan jo haaveilla omasta liinavaatekaapista. Rosa pääsee heti tyhjentämään omia laatikoita ja minun pitäisi vielä pinnistellä viimeisten laatikoiden kanssa, saas nähdä saadaanko me koti kuntoon jouluksi! 
Tämän pesänrakennusprojektin vuoksi jouluhommelit ovat tänä vuonna jääneet vähän heitteille, mutta onneksi on vielä päiviä jäljellä. Eilen valmistettiin joululaatikot sekä joulukortit, jotka ovat tänä vuonna todellista kierrätystä, materiaalina käytettiin aikaisempien vuosien lahjalaatikoita.4 kommenttia:

 1. Mukavaa joulun odotusta teille, ja joulua SUomessa pitkästä aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael! Täytyy sanoa että on ihana viettää pitkästä aikaa joulua täällä Suomessa ja vielä kun sain tytön kotiin, niin on aika mukava olla. Arvaa onko mun verkkokalvoilla ollut jo pitkään kuva niistä sinun luumutortuista! Olisin kovasti halunnut tehdä vastaavia, mutta huomasin, että olen tainnut raivauksen yhteydessä poistaa keittiöstäni isommat piparimuotit! Mukavaa joulunodotusta myös sinulle :)

   Poista
 2. Hyvää kotiutumista Suomeen ja ihanaa joulua! Etenkin liinavaatekaappi oli ihan paras ja koti näytti muutenkin kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaimaseni, olen todella innoissani tuosta liinavaatekaapista, jaksan tuijotella sitä tuon tuosta. Odotan jo joulun alemyyntejä, jos vaikka saisin päivitettyä vähän kaapin sisältöä... Hyvä joulua myös sinulle!

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.