torstai 4. heinäkuuta 2019

Kesäkuu – ja ihanat kesätapahtumat
Nyt on heinäkuu ja sehän tarkoittaa sitä että ihan muutaman päivän päästä alkaa kauan odotettu kesäloma! Ilmojen haltiatkin ovat siitä hyvin perillä, sillä heti kun meikäläisen loma alkaa, niin sääkarttoihin ilmestyy pilviä ja vesipisaroita! 

Vaikka tuo loma on jo ihan huulilla, niin palataan vielä hetkeksi kesäkuuhun ja sen moniin tapahtumiin…
Kesäkuun ensimmäisenä päivänä heräsin upeasta Pietarista, vietimme päivän huikeassa Pietarhofissa lähdimme illalla junalla kohti kotia, siihen päättyi tyttöjen viikonloppu. Pietariin palailen vielä myöhemmin postauksien kera.

Kesäflunssa vei kaikki energiat alkukuusta, jätin tänä vuonna Helsinki-päivän tapahtumat ja konsertin väliin, mutta kotimatkalla jäin toviksi kuuntelemaan Suomen suurinta karaokea, joka järjestettiin Musiikkitalon viherkannella.
Kesäkuu toi mukanaan kotimaan matkailun, patikoinnin ja lukuisat kivat tapahtumat, ohessa muutamia muistoja kesäkuusta!


Matkailua kotimaassa
Kesän aurinkoiset päivät ja valoisat illat ovat omiaan kotimaan matkailulle. Lähelle on kiva tehdä päiväretkiä ja kotihommat saa helposti pois mielestä kun lähtee vähän kauemmaksi, viikonloppu tuntuu minilomalta kun on poissa kotiympyröistä.


TuusulanjärviKotimaan matkailukausi alkoi päiväretkellä Tuusulanjärvelle, jossa toteutin pitkäaikaista toivettani; ajella ympräri järveä vieraillen upeissa taiteilijakodeissa ja museoissa. Koko järveä en kuitenkaan ehtinyt vielä polkea ympäri sillä aikaa meni vierailuihin Halosenniemellä, Aholassa, Ainolassa, Aleksis Kiven kuolinmökissä sekä Erkkolassa. Palataan näihin vielä myöhemmin.


Vallisaari ja KuninkaansaariVietimme Juhannusta kotikulmilla, kelit olit helteisiä ja koko maassa oli metsäpalovaroituksia, joten kokkoja ei voinut polttaa. Juhannuspäivänä lähdin käymään Vallisaaressa, joka sijaitsee aivan Suomenlinnan naapurissa. Vallisaari ja sen viereinen Kuninkaansaari ovat puolustusvoimien entisiä saaria, sotilasalueita joissa on linnoituksia ja hyvin säilyneitä rakennuksia. Saaret olivat minulle uusi tuttavuus ja siellä oli paljon mielenkiintoista nähtävää, saaria kierrellessä päivä kului hurjan nopeasti.


Porvoo on ihana kesäkaupunkiJuhannuksen aikaan teimme myös päiväretken ihanaan Porvooseen. Porvoo on yksi suosikkikohteeni ja kesäisin siellä on käytävä ihan ehdottomasti. Joen rannan antiikkiliikkeissä täytyy piipahtaa ihailemaan vanhoja astioita ja kaupungin puutalot ovat suloisia ja herkullisia kuin karkit. 


Porvoon reissulla piipahdin Emäsalossa, haikailin patikoimisesta Varlaxuddenin virkistysalueella, mutta sen ranta oli todella kivikkoinen, polut olivat pieniä ja kapeita, yksin en uskaltautunut lähteä tutustumaan niihin, piipahdin myös Stornässuddenin virkistysalueella. Molemmat ovat kyllä upeita paikkoja ja niihin kannattaa ehdottomasti pysähtyä eväsretkelle.


Viikonloppu Salon seudullaKuukauden viimeisenä viikonloppuna teimme tyttöjen kesäretken Salon seudulle ja vihdoin pääsin käymään Mathildedahlin ruukilla. Olin vuosia sitten Teijossa ratsastamassa Camarquehevosilla ja jotkut kylän rakennuksista tuntui tutun näköisiltä. Ruukkikylä oli kiva käyntikohde ja siellä oli paljon katseltavaa. Samalla reissulla piipahdimme Taalintehtaalla ja jatkoimme Saloon yöksi.
Halikossa Salon naapurustossa sijaitsee upea Wiurilan kartano, kävimme siellä ihmettelmässä kartanon hulppeaa ympäristöä ja piipahdimme taidenäyttelyissä. Halikosta suuntasimme Teijoon patikoimaan Sahajärven kierrosta ja lopuksi kävimme katsomassa Latokartanon koskialuetta. Palaan Salon viikonloppuun vielä myöhemmin.


Ulkoilu


 
Kesä on ihan parasta aikaa ulkoilla, se tuo tullessaan monia uusia kävely- ja patikointireittejä. Kaupungilla on kiva käyskennellä ja kukkivat puistot ovat kauniita katsella ja lähisaaret tuovat mukanaan uusia patikointireittejä.  


Kauklahti on kuin pieni EspoossaOlen jo pitkään halunnut käydä Kauklahdessa katsastamassa miltä siellä tänä päivänä näyttää, eräänä iltana lähdin sinne rantaraitin sijaan iltakävelylle. Kaivoin netistä kaupunkipolkujen reitin Kauklahteen ja lähdin tutustumismatkalle. Alue on muuttunut todella paljon minun nuoruudesta, sieltä löytyi paljon uutta ja vanhaa se huokui aitoa kylätunnelmaa. Kerron Kauklahdesta lisää joku toinen kerta.


Helsinki kävellenKesä-Helsinki on taas vetänyt minua puoleensa ja olen käynyt tekemässä siellä erilaisia kävelyretkiä. Kruununhaan Jugend-talot ja Töölönlahden kierros on ihan must ainakin kerran kesässä.
Hoksasin että kaupunginmuseon opastetut kävelykierrokset ovat taas alkaneet ja kävin kuuntelemassa tarinoita Keisarin Helsingistä. Kierroksen aikana kävimme kansalliskirjastossa, en ollut aikaisemmin käynyt siellä ja se oli aivan huikea paikka! Sinne pitää ehdottomasti palata vielä uudemman kerran ajan kanssa. Meillä kävi tuuri ja pääsimme kierroksen aikana piipahtamaan Pyhän kolminaisuuden kirkossa, jossa oli parhaillaan messu käynnissä.


Teijon kansallispuisto, Sahajärven kierrosKansallispuisto sijaitsee vain reilu tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja siellä on lukuisia patikointireittejä. Minulla on ollut pitkään toiveena päästä patikoimaan Mathildedal-järven ympärillä kulkeva reitti, mutta muutamia viikkoja sitten luin Yhteishyvä-lehdestä Sahajärven patikointireitistä. 
Hain reitistä enemmän tietoa ja kiinnostuin heti kun luin että reitin varrella on kaksi käsikäyttöistä lossia. Kierros on pituudeltaan noin 8,8 km, mutta siitä saa helposti pidemmän, sillä reittimerkinnät ovat puutteelliset. Palaan tähän vielä myöhemmin.


Minne mennä heinäkuussa?


5.5-29.9   su Aleksis Kiven kadun sunnuntaikirppis klo 11-16.00
19.5-22.9 su Vermo Konttitori 10-14.00 (myyjät 9.00)


4.7      Yleisöopastus Helsingin Valitut palat-näyttely
4-7.7   Billnäs perinne- ja antiikkipäivät
6.7      Nuuksion kesäretki Sorlammelle
6.7      Porvoo, Antiikki ja Wanhan tavaran myyjäiset (Lisitzinin taidemuseo,Sibeliuksenbulevardi 15)
7.7      Kävelyretki Kauklahdessa klo 10-12.00 (Hansatie 3)
7.7      Loviisan avoimet puutarhat / Kuningas saapuu Loviisaan
3-31.7 Opastuksia Gurlin talossa, Pentalan saaristomuseo

Tervetuloa blogiini

www.martanmatkassa.fi

Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.