perjantai 1. helmikuuta 2019

Tammikuu -valoa ja lunta

Ihan mahtavaa kun lyhyessä ajassa valon määrä on lisääntynyt huomattavasti ja aurinkokin on jälleen muistuttanut läsnäolollaan! Lunta on tullut viime päivinä runsain mitoin ja voin vain kiitellä, että meidän taloyhtiössä lumityöt tekee huoltoyhtiö. Aurauskalusto on ollut kovilla ja täytyy oikein miettiä mihin sitä autonsa parkkeeraa tai mitä reittiä pitkin ajelee. Viime viikonloppuna kävin hieman ottamassa tuntumaa jo jäällä, odotan innolla että se vahvistuu ja pääsen kävelemään lähisaarille, hiihtämään ja luistelemaan pidempiä matkoja.


LUX-Helsinki
Alkukuusta valo tuli Helsinkiin ja Töölönlahden puiston tuntumaan saapui LUX-valokarnevaali. Valoteokset ilmestyivät ihastuttamaan kaupunkikuvaa vuoden ensimmäisenä viikonloppuna, minäkin kävin niitä räntäsateessa ihastelemassa. Kävin viime vuonna ensimmäisen kerran Suomen LUX-tapahtumassa ja täytyy sanoa että tänä vuonna tapahtuman paikka oli onnistuneempi valinta kuin viime vuonna. Tilaa oli paljon enemmän ja kulkureitti turvallisempi, eniten tykkäsin Kansallismuseon seinään heijastetusta teoksesta. Täältä voit katsella kuvia viime vuodelta.

Fazer Visitor Center


Montako Mignon munaa on käytetty tämän pupun tekemiseen?

Ennen kuin Rosa lähti kotiin, niin menimme käymään Fazerin tehtailla ja nuo tehtaat ovat hieman muuttuneet edellisen käyntini jälkeen. Fazerilaan on valmistunut uusi Visitor Center ja sinne pääsee kuka tahansa varaamalla ajan. Aikaisemmin vierailulle taisi päästä vain ryhmät ja muistan kuinka tuota tehdasvierailua odotettiin kouluaikana.Uusi Visitor Center oli todella hieno, lipun hinta on 13,00€ ja siihen kuului opastettu kierros sekä pieni maistelutuokio ja lopuksi saimme vielä  pienen tuotekassin mukaan kotiin vietäväksi. Opastuksen aikana tutustuimme upeassa talvipuutarhassa valmistuksessa käytettäviin raaka-aineisiin ja saimme kuulla Fazerin tarinan sekä yrityksen historiaa. Jäin kuitenkin kaipaamaan ihan perinteistä tehdasvierailua ja vaikka tuo Visitor Center oli upea, niin kun vertailen kierrosta esim. Sveitsin Caillerin suklaatehtaan järjestämään kierrokseen niin täytyy sanoa että Fazer jää toiseksi.

Matkailu
Matkamessut ovat matkabloggaajan yksi vuoden kohokohta, tuolloin messukeskus täyttyy samanhenkisistä ihmisistä ja talo on täynnä unelmamatkoja ja matkaunelmia. Kävin messuilla kahtena päivänä ensin tapaamassa muita bloggareita sekä kuuntelmassa matkanjärjestäjien tietoiskuja. Matka Viron ympäri jäi erityisesti mieleeni, sillä heidän puhuja onnistui tekemään esittelystä todella mielenkiintoisen.

Kävin messuilla vielä uudemman kerran, mutta tuolloin mielenkiintoiset luennot jäi valitettvasti kuulematta ja sen sijaan kävin aktiivisesti kiertämässä osastoilla. Löysin mielenkiintoisia käyntikohteita ja paljon hyviä ideoita, mutta ikävä kyllä edelleenkään minulla ei ole tälle vuodelle yhtään matkaa vielä varattuna!

Ulkoilu
Lunta on viime aikoina tupruttanut oikein kunnolla, sen myötä tällä hetkellä on loistavat hiihtokelit ja hanget houkuttelevat lumikenkäilemään. Pitäisi ihan ehdottomasti päästä suksille tai johonkin kokeilemaan lumikenkiä. Kävin kävelemässä Laajalahden luontopolulla ja täytyy sanoa että maisemat ovat todella upeat myös talvella.

Lukuhaaste
Lukeminen on minulle rakas harrastus ja viime aikoina olen lukenut todella vähän, joko en ole löytänyt sopivaa lukuhetkeä tai kirjat eivät ole innostaneet. Töissä kuulin kirjaston järjestämästä Helmet-lukuhaasteesta, se kuulosti todella mielenkiintoiselta ja päätin että tänä vuonna haluan ottaa siihen osaa. Lukuhaaste sisältää 50 annettua kohtaa ja jokainen voi toteuttaa haastetta omalla tavallaan, pääasia että lukee kirjoja. Itse ajattelin yrittää lukea vuoden aikana 50 kirjaa, jotka sopivat haasteen eri kohtiin. Oheisesta postauksesta voi lukea tämän hetken kirjavalinnat ja ehdottaa tyhjiin kohtiin sopivia kirjoja. Haasteen myötä lukuinto on löytynyt ja olen tähän mennessä lukenut jo 3 kirjaa.


Minne mennä helmikuussa?
Kaikki tuntee Rion karnevaalit, mutta myös Nizza houkuttelee kaduille uskomattoman määrän karnevaalikansaa. Sveitsissäkin järjestetään useita karnevaaleja, Baselin karnevaalit on suurin tapahtuma, mutta monilla pienillä paikkakunnilla järjestään myös pienempiä kulkueita. Ohessa muutamia mielenkiintoisia tapahtumia Helmikuussa.
  

2.2 Emma Gaala Hartwal Arena
Emma Gaalassa palkitaan suomalaisen musiikkialan henkilöitä mm. vuoden nais- ja miessolisti sekä yhtye.

4.2 Kiinalainen Uusi Vuosi

Helsingissäkin päästään Helmikuun alussa karnevaalitunnelmaan kun 4.2 Kansalaistorilla vietetään Kiinalaista UuttaVuotta! Tapahtuma on aikaisemmin mennyt minulta epähuomiossa ohitse, mutta tänä vuonna pidän huolen siitä että pääsen paikalle. Lue lisää Kiinalaisesta UudestaVuodesta!


5.2. Runebergin päivä
Runebergin päivän viettoon kuuluu oleellisena osana Runebergin tortut, mistä mahtaa olla kaupungin parhaimmat tortut?

Porvoossa Runebergin kotimuseossa on tarjolla ohjelmaa koko päivän ajan. Viime vuonna kävin Porvoossa maistamassa herkullisia leivoksia sekä tutustumassa kotimuseoon. Lue lisää täältä.


11.2 112-Hätäpäivä
Hätäpäivää vietetään 11.2 ja tuolloin kiinnitetään huomiota turvallisuuteen ja tapaturmien ennalta ehkäisemiseen. Ohessa 112-päiväntapahtumia Länsi-Uudellamaalla.


14.2 Ystävänpäivä
Hyvää Ystävänpäivää!
Minkälainen tarina mahtaa olla ystävänpäivän taustalla? Lue lisää.
28.2 Kalevalanpäivä


Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 


10 kommenttia:

 1. Valon lisääntynyt määrä on tosiaan ihaninta tässä vuodenajassa. Samoin lumikinokset. Minä olen vieläpä siinä mielessä hieman erikoinen tyyppi, että pidän lumitöistä. Onneksi on tuota pihaa tuossa, jossa huitoa menemään lapion ja lumikolan kanssa. :D Vaikka Suomessa onkin tähän aikaan vuodesta ihanaa juuri edellä mainitsemistani syistä, kiinnostelisi esimerkiksi Nizzan karnevaalit. Tai Venetsian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Martina kommentistasi! Mielummin todella lunta kuin mustaa maata, mutta rajansa kaikella ;) Heti kun tervehdyn niin pakko päästä lumikenkäilemään, kun sitä lunta kerran on. Karnevaalit ovat upeaa kateltavaa, itse en ole käynyt Nizassa karnevaalien aikaan ja ehkä enempi todella houkuttaisi tuo Venetsia. Etenkin mikäli karnevaalit Venetsiassa ovat yhtään samanlaiset kuin Annecyn "Venetsialaiset karnevaalit"

   https://martanmatkassa.blogspot.com/2015/03/annecyn-venetsialaiset-karnevaalit.html

   Poista
 2. Oli hauska tavata Matkamessujen yhteydessä. Tosiaan, messut on ehdottomasti alkuvuoden kohokohta.

  Lux oli todella kiva tänä vuonna, joskin minä en jaksanut kiertää koko reittiä. Räpsin alkumatkasta jo niin paljon kuvia, että Kansallismuseon kohdalla sormeni olivat umpijäässä. Onneksi sentään tuon hienon Kansallismuseon seinään heijastetun teoksen jaksoin katsoa. Sitten olikin jo pakko lähteä kotiin lämmittämään saunaa, että sai sormet lämpimiksi. :)

  Nizza on nyt tullut vastaan monessa paikassa. Tai sitten vain huomioin sen herkemmin, kun aihe on edelleen viime syksyn jäljiltä hyvin mielessä. En tiennytkään, että sielläkin järjestetään karnevaalit. Andalusian Cadizissa on kuulemma hieno monipäiväinen karnevaali. En ole koskaan ollut todistamassa karnevaaleja missään päin maailmaa. Voisi olla hauskaa joskus tällainenkin tapahtuma nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, oli todellakin kiva nähdä ihan livenä!
   Kelien osalta vierailuni Luxissa ei ollut paras, mutta kiva noita teoksia oli katsella, kävimme välillä Oodissa lämmittelemässä :) LUX-valokarnevaalin paikka oli mielestäni parempi ratkaisu kuin viime vuonna Kaartinkaupungissa, sillä tilaa oli nyt enempi!
   Karnevaalit on todella mukava tapahtuma, suosittelen lämmöllä, mutta kannattaa varautua tungokseen ja ottaa mukaan pitkä pinna :D Voin vain kuvitella minkälainen ryysis Nizzassa on karnevaalien aikaan, sillä satuin olemaan siellä kun oli fudiksen MM-loppuottelu ja kaupunki oli ihan sekaisin...

   Poista
 3. Paljon valopilkkuja! :) Itsekin fiilistelin lumen määrää, mutta sitten tulivatkin nämä loskakelit :D mutta joka tapauksessa ihana talvi ollut ja upeita talvimaisemia. Ja onhan tässä vielä talvea jäljellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilen lumikenkäilystä heti kun tuo vesisade loppuu :) Onneksi on talvea vielä jäljellä ja ihan mahtavaa kun päivät pitenee...

   Poista
 4. Vau, nyt teki vaikutuksen tuo Mignonmunapupu!
  Luxissa mekin piipahdimme, mutta kiittämättömien lasten mielestä parasta oli LIIKENNEvalot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin huikea pupu! Lasten suusta se totuus tulee :D Olisin kuvitellut että teos Finlandia talon luona olisi ollut enemmän lasten mieleen, kieltämättä viime vuonna teokset olivat mielestäni näyttävämpiä...

   Poista
 5. Luxissa kävin minäkin, joskin ihmismassa lastenrattaiden kanssa oli hiukan haastava yhdistelmä. Muuten kyllä oli ihan mukiin menevä show vaikkakaan monetkaan teokset eivät jaksaneet kiinnostaa ihan järjettömän pitkiä aikoja.

  NIZZA ja karnevaalit! Sieltä minut löytää ja tunnelmia sen jälkeen blogista ;)

  VastaaPoista
 6. Finlandiatalon ja Hakasalmen huvilan luona sai LUX:issa todella jonotella, Musiikkitalon teos naulitsi minut ja oisin voinut seurata sitä vaikka kuinka kauan, eikä nyt ole oma lehmä ojassa ;) Mahtavaa reissua Nizzaan nauti karnevaaleista ja muista päivittä kuvia! Bon Voyage!

  VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.