maanantai 1. tammikuuta 2018

Martan matkassa hitit ja hudit vuonna 2017 

Tänään juhlahumu sen kun jatkuu, sillä neljä vuotta sitten postasin ensimmäisen Martan Matkassa- blogipostauksen julkisesti. Martan Matkassa- blogi täyttää siis jo huimat 4 vuotta! Synttäreiden kunniaksi ajattelin tarjoilla Teille vähän tilastoja ja tämä postaus on tavallaan jatkoa eiliselle Martan Matkassa 2017-postaukselle, jossa listasin viime vuoden suosituimmat Instagram kuvat ja kerroin niiden tarinan.

Tässä postauksessa listaan vuoden 2017 hitti- ja hutipostaukset eli viime vuoden 10 luetuinta postausta sekä 10 postausta, jotka keräsivät vähiten lukijoita. Hittien ja hutien lisäksi listaan suosituimmat hakusanat, joiden perusteella lukijat ovat löytäneet blogin, näitä listauksia on ollut kiva lukea muilta bloggareilta, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi itse tehdä vastaavaa. Lopuksi teen vielä listauksen mistä maista lukijat tulevat ja mitkä ovat olleet kaikkien aikojen suosituimmat postaukset. Näiden listausten lisäksi blogin alareunasta löytyy aina kautta kaikkein suosituimmat postaukset ja oikeasta reunasta löytyy viikon suosituimmat postaukset.

Tänä vuonna en aio tehdä minkäänlaisia lupauksia tulevien blogipostauksien suhteen, sillä niin monet juttusarjat ovat jääneet harmillisesti kesken. Täytyy sanoa että blogi on ollut viime vuonna vähän heitteillä, kirjoittaminen oli välillä todella takkuista ja postausten määrä oli vähäisin koko blogihistorian aikana. Mieletön määrä juttuja jäi taas kirjoittamatta tai pöytälaatikkoon odottamaan viimeistelyä, ehkäpä nuo jutut näkee vielä joskus päivänvalon.

Tällä hetkellä blogi hakee vähän muotoaan ja odottaa päivitystä, tänä vuonna Suomi-jutut varmasti lisääntyvät paluumuuton myötä. Olen aina sanonut että Martan Matkassa on matkablogi, mutta kun katson viime vuoden suosituimpia postauksia, niin niiden joukossa ei ole yhtään matkajuttua, vaan kaikki postaukset liittyvät tavaroiden raivaamiseen tai paluumuuttoon ja hutipostaukset ovat taas suurimmaksi osaksi matkapostauksia. Tosin huomasin että melkein kaikki Instagramin suosituimpien kuvien matkajutut odottavat vielä kirjoittamista.

Tässä vähän tilastoja…


Hittipostaukset 2017

1.      Paluumuutto: Koti kuntoon jouluksi
2.      Nyt pirskahtelee taas… 
3.      Paluumuutto: Päätös
4.      Voileipägrillin tarina
5.      Paluumuuton suunnittelu: Tavaroiden raivaus
6.      Martan Maritukset
7.      Helmikuu on karnevaalikuu
8.      Paluumuuttajan arkea
9.      Ystävänpäivänyyttärit
10.    Paluumuutto: Asunnon hankinta


Hutipostaukset 2017
1.      Kirjamessut lukutoukan unelma
2.      Uskonpuhdistusjätti jälkensä Geneveen
3.      Elokuun elämyksiä
4.      Linnasta linnaan:Pukuloistoa Morgesin linnassa
5.      Mont Saleve onGeneven parveke
6.      HengailuaMontreuxin Jazzeilla
7.      Varsinainen museomaraton Geneven museoyössä
8.      Kesäkuun kimara
9.      Sininen Suomi 100.Itsenäisyyspäivä
10.    Linnasta linnaan:Château de Vullierens ja Iirikset


Suosituimmat hakusanat


Nämä hakusanat ovat tuoneet eniten lukijoita blogiin neljän vuoden aikana.
1.     Pataleipä

Pataleipä on ylivoimaisesti suosituin hakusana minkä avulla lukijat ovat löytäneet blogini. Pataleivän ohjetta on etsitty hakusanoilla pataleipä kaura, pataleipä Martat ja pataleipä Kotivinkki, sitä en tiedä kuinka moni on kokeillut tuota Pataleivän reseptiä, joka löytyy postauksestani: Pataleipä,kyllä se on hyvää! Minä ainakin tykkäsin tuosta leivästä.


2.     Cinque Terre vaellus

Cinque Terre on upea paikka Italian länsirannikolla, alue koostuu viidestä pikkuruisesta kylästä ja se on suosittu matkakohde. Kyliin pääsese junalla ja ne ovat suosittuja patikointikohteita. En ihmettele yhtään että Cinque Terren postaukset ovat olleet suosittuja, Seuraava kohde: CinqueTerre on yksi blogin suosituimpia matkapostauksia.

3.     Martan Matkassa 

hakusana komeilee kolmosena :)

4.     Minne mennä tänään Helsinki

Tämä hakusana on varmasti johtanut monet harhaan ja olen siitä pahoillani. Ensimmäisenä blogivuonna tein ”Minne mennä tänään?”- postauksia, johon keräsin kuukausittain erilaisia tapahtumia Sveitsissä ja Ranskan puolella. Keräsin noita kiinnostavia tapahtumia lähinnä itseäni varten, mutta myös samalla tiedoksi sveitsiläisille lukijoilleni. Taisin tehdä myös yhden Helsinki-aiheisen Suomen vierailulle.

5.     Härkäpatsas

En osaa sanoa mitä härkäpatsasta on mahdettu etsiä, mutta minun postuksissa härkäpatsas viittaa johonkin New York- postaukseeni.

6.     Malediivit kartta

Tällä hakusanalla on varmasti löytynyt vuoden 2016 matkahaave joulukalenterin luukku 22 eli Kylmästä lämpimään… Mihin mennä jouluakarkuun?

7.      Bern nähtävyydet

Tällä hakusanalla on tupsahdettu Ensimmäinen visiittipääkaupunkiin-postaukseen, joka on tuhti tietopaketti Berniin matkaaville.

8.      juhannus

Mitä lie etsitty hakusanalla, mutta se on varmasti vienyt perinnejuttuihin Juhannus Yöttömän yön juhla tai sitten on lölytynyt upea patikointikohde veisputouksineen hevosenkengän muotoinen Cirque de Fer a ChevalMistä maasta blogia luetaan?Ei liene yllätys että Suomi on ensimmäisenä, kun blogin kirjoituskieli on Suomi, mutta sen sijaan ihmettelen että Ruotsia tai Espanjaa ei näy listoilla, sillä molemmissa maissa on paljon suomalaisia.

1.      Suomi
2.      Yhdysvallat
3.      Venäjä
4.      Sveitsi
5.      Saksa
6.      Ukraina
7.      Ranska
8.      Iso-Britannia
9.      Irlanti
10.    ItävaltaMukavaa lukuvuotta 2018


18 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus. Ulkosuomalaisten blogeja lukiessa olen huomannut että monia lukijoita kiinnostaa ihan tavalliset arkiset asiat, erilaiset sattumukset, kömmähdykset, "omituisuuksien" ihmettelyt, käytännön neuvot jne.
  Ne tuovat pelkkien matkakohteiden joukkoon jonkinlaisen inhimillisen ja persoonallisen piirteen.
  Itse tykkään monista noista vähemmän suosiota saaneista aiheista. Tuo Yhdysvaltojen ja Venäjän sijoittuminen noin kärkeen tuntuu myös aika erikoiselta, mutta ei mitenkään huono juttu.
  fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta luen mielelläni kanssa muiden ulkosuomalaisten blogeja ja aina reissua suunnitellessa vieläkin enemmän. Sveitsi ei valitettavasti ole suomalaisten keskuudessa suosittu matkailumaa, vaikka sieltä löytyy mielestäni ympärivuoden kaikkea kivaa :) Tilastopostausta oli kiva tehdä, sillä harvoin tulee analysoitua miten postaukset kiinnostavat lukijoita, tiedä sitten oliko vaikutusta sillä että moni listan jutuista oli postattu kesäaikaan. Venäjää olen kanssa ihmetelly sillä sieltä on ollut aina paljon lukijoita, onhan se kyllä iso maa...

   Poista
 2. Mielenkiintoinen tilasto, minä en ole koskaan tullut tarkkailleeksi millä hakusanoilla blogini on löydetty. Myös tuo maajakauma pnj mielenkiintoinen, omassa blogissani ihmettelen Thaimaan suurta osuutta ja Ruotsin pientä osuutta (tiedän, että minulla on siellä lukijoita).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Terhi että tykkäsit postauksesta! Nämä tilastot ovat mielenkiintoisia ja liian harvoin tulee niitä tehtyä, oheiset lukemat ovat bloggerin omia tilastoja ja ne antavat hyvää suuntaa, en ole perehtynyt varsinaisiin tilasto-ohjelmiin.

   Pitkään olen halunnut listata noita "hauskoja" hakusanoja, sillä muistan lukeneeni vastaavia postauksia ja tuolloin tulee aina mieleen etä haluan tehdä vastaavan. Valitettavasti Bloggerin tilastointi hakusanojen suhteen on vähän kehno, monet poimivat hauskoja hakusanoja muistiin pitkin vuotta. Tämän postauksen myötä kävin katsomassa myös muiden postauksien lukutilastoja ja huomasin että moni kiva postaus on jäänyt näkymättömiin, ajattelin vähän tuunata niitä ja tuoda esille sopivissa kohderyhmissä.

   Kun mainitsit tuon Thaimaan niin aloin hämmästelemään, että miksi se ei ole noussut minun listalle??? Thaimaassa käy paljon suomalaisia lomalla ja sillon on aikaa lukea blogeja, ehkä ne sinun ruotsalaiset lukijat löytvätkin sieltä ;) Minä en kyllä usko että minun ruotsalaiset lukijat löytyisivät Venäjältä :D Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Onnea blogisynttäreiden johdosta! Neljävuotias on jo aika konkari. :) Saattaa muuten olla, että olen yksi niistä, jotka ovat päätyneet tänne ekan kerran pataleivän ansiosta. :D Pitäisikin taas joskus tehdä sitä, sillä edellisestä kerrasta on aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ja hauska kuulla että tuo pataleipä on tuonut sinut sivuilleni, minäkään en ole tuota leipää hetkeen tehnyt, joten olisi varmaan jo korkea aika... Neljän vuotta on mennyt kyllä yhdessä hujauksessa, olen viime aikoina lueskellut paljon vanhoja postauksia ja ne ovat tuoneet paljon mukavia muistoja mieleen. :)

   Poista
 4. Paljon onnea nelivuotiaalle!

  Niin mielenkiintoisia kun nämä "tilastopostaukset ovatkin", kiinnostaisi tietää kuinka paljon näitä luetaan? Lukeeko ns. normilukija tämän, vai jättääkö väliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Minkälainen on normilukija? Tarkoitatko ei bloggaria? Tämä on ensimmäinen tilastopostaukseni, joten vaikea sanoa kuinka paljon se kiinnostaa lukijoita, tällä hetkellä se on tämän vuoden toiseksi suosituin postaus, mutta vuosihan on vasta alussa. ;)

   Poista
 5. Jännä juttu… Minua nimittäin kiinnostavat enemmän nuo sinun ”hutipostaukset” kuin luetuimmat. No sinällään ei ihme, sillä pidän paljon enemmän asiajutuista ja historiasta, kuin arkea koskevista postauksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa huti-postauksessa on monta minulle mukavaa muistoa ja niistä on ollut kiva kirjoittaa, sillä tykkään kanssa historiasta ja tämän vuoksi tykkään käydä paikoissa missä on tarina taustalla, jonka olen halunnut tuoda sen myös postaukseen. Arjesta on helpompi kirjoittaa sillä teksti on ihan omaa, en taida osata välittää tuota tarinaa tai historiaa muille kovin kiinnostavasti, vaikka kuinka olen yrittänyt faktaa muokata. Tässä siis harjoittelun paikka.

   Poista
 6. Kiitos tästä postauksesta! Välillä on mukava lukea juttuja myös matkakertomusten takaa blogistin ns. arjesta. Mielenkiintoista on myös miten jotkin jutut päätyvät top10 ja toiset eivät, vaikka ne kirjoittajan mielestä eivät ole sen huonompia kuin muutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi kommentista. Pakko myöntää että viime vuoden blogipostauksissa oli pääosassa tuo paluumuutto ja siihen liittyvät asiat, vaikka viimemetreillä tuli tarve käydä "things to do before I leave" - listaa läpi ja sen pohjalta tuli reissattua ja nähtyä todella paljon. Matkajutut vievät enemmän aikaa kirjoittaa, kuten edellisessä kommentissa mainitsin, niin haluan sisällyttää, postauksiin oleellisen faktan tai tarinan sekä muuta hyödyllistä tietoa lukijalle ja niiden hakeminen ja kirjoittaminen vaatii oman aikansa. Instagramiin tai FB_hen on helppo ja nopea lisätä kuvia ja sitten niiden tekstit saattaa jäädä unholaan...

   Poista
 7. Onnittelut blogisynttäreiden johdosta! Neljässä vuodessa on jo ehtimyt tehdä ja kokea vaikka mitä.
  Nämä tilastopostaukset ovat kiinnostavia. Matkabloggaajalle tosin hieman masentavaa, etteivät varsinaiset matkajutut ole päässeet suosituimpien postausten joukkoon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suunnaton! Aloitin blogin hetki sen jälkeen kun muutimme Sveitsiin, lähinnä itseäni varten sekä halusin välittää meidän kuulumisia ystäville sekä sukulaisille, mutta toisin taisi käydä, innostuin itse blogista kovasti se toi paljon uutta sisältöä arkeen ja lukijakuntani taitaa enimmäkseen olla muita kun tuttuja. :) Noita matkajuttuja minäkin harmittelen, mutta kuten aiemmin totesin niin Sveitsi ei taida olla suomalaisten toivelistan kärjessä, mutta mieltä lämmittää kun kautta aikojen luetuimpien postauksien kärjessä keikkuu jutut Wienistä ja New Yorkista.

   Poista
 8. Mielenkiintoinen postaus ja tilastot varsinkin, kun itse olen vasta aloitellut bloggausta. Mullakin on matkablogi, mutta olen intohimoinen järjestelijä/konmarittaja ja suklaan/ruoan ystävä, joten postaukset tulee olemaan muutakin kuin puhtaita matkajuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on paljon yhteistä :) Tilastoja on kiva seurailla välillä, mutta ei niitä kannata liikaa tuijottaa, tärkeintä on että tekee niitä juttuja, mistä tykkää, sillä se näkyy myös tekstissä. Onnea uudelle blogillesei, kukkakuvat oli ihan huikeita!

   Poista
 9. Näitä on aina mielenkiintoista lukea kun koskaan ei tiedä mikä ihmisiä kiinnostaa. Hyvän näköinen pataleipä! Minäkin välillä teen, varsinkin kun löysin reseptin nopeampaan pataleipään. Terkkuja sinne koto-Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula, toivottavasti siellä teillä on jo paremmat kelit ja palot hellittäneet... Totta, välillä sitä ajattelee että nyt tulipa tehtyä hittipostaus jaj odottelee innolla miten siihen reagoidaan, eikä kukaan ei noteeraa koko postausta, kun taas joskus tulee tehtyä vähän toisella kädellä postaus ja yhtäkkiä se saakin yllättävän suosion... Tuo pataleipä on todella hyvää, mieluusti kuulisin sinun nopeammasta reseptistä!

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.