tiistai 4. heinäkuuta 2017

Nyt pirskahtelee taas…


Mä olen taas kerran NIIN innoissani NIIN innoissani ja nyt todellakin pirskahtelee!
Aloitin alkuvuodesta ”marittamaan” eli raivaamaan tavaroita japanilaisen Konmarin metodin mukaan. Alkuinnostuksen jälkeen projekti jäi junnaamaan paikoileen ja sitten se hyytyi kokonaan. Ne, jotka ovat lukeneet kirjan tietävät, että tavaroita käydään läpi tietyssä järjestyksessä eri kategorioiden mukaan ja säästetään vain ne tavarat, jotka tuottavat iloa ja muista tavaroista hankkiudutaan eroon kierrättämällä. Tavaroiden läpikäyminen järjestyksessä on tärkeää, sillä aluksi käydään läpi sellaisia tavararyhmiä, joilla ei ole tunnearvoa, silloin tavaroista luopuminen on helpompaa. Tiesin jo etukäteen, että ”paperit”-ryhmä tulee olemaan minulle todella vaikea, toinen minulle haastava ryhmä on astiat. Niinhän siinä sitten kävi, että jäin todellakin jumiin tuohon ”paperit”-ryhmään ja projekti jäi kesken, kunnes muutama viikko sitten kirjoitin postauksen ”Paluumuuton suunnittelu: Tavaroiden raivaus”, jonka jälkeen sain taas uutta puhtia tavaroiden läpikäymiseen. Papereiden sijaan hyppäsin muihin ryhmiin ja ensiksi sai kyytiä kosmetiikkatuotteet, sitten innostuin käymään läpi astioita.  


"maritus"-projekti sai jatkoa ja nyt pirskahtelee


Olen astiafriikki ja luulin että nuo astiat olisivat minun suurin murheenkryynini, mutta yllätin itseni todella, sillä yllättävän helposti luovuin isosta määrästä käyttöastioita, jotka ovat olleet minun lempiastioita. Lempiastioiden inventaarion jälkeen suuntasin katseeni olohuoneen lasivitriineihin, jossa säilytän meidän häälahjaksi saatua “parempaa astiastoa”, viinilaseja, kukkamaljakoita sekä kynttilöitä. Tuijotin pitkään tuota hyllykköä ja sain idean “Dallas-hyllystä”! Ne jotka ovat joskus katsoneet Dallasia, muistavat varmasti kun Evingin perhe tuli kotiin, he menivät aina ensimmäiseksi pienen pöydän luokse ottamaan drinksun! Päätin tehdä vastaavanlaisen baarinurkkauksen ja siitä se sitten lähti!


Dallaskaapin lisäosa, leikittelyä laseilla


Nämä alkomahoolitkin pitää vielä "marittaa"


Keräsin kaikki alkomahoolit yhteen sekä erilaiset viini- sekä drinkkilasit ja sommittelin ne vitriiniin. Kun olin saanut Dallas-kaapin valmiiksi, katsoin vitriiniä uudelleen, se oli täynnä astioita. Hyllyt näyttivät mielestäni ahtailta ja tunkkaiselta, sen sijaan että astiat olisivat olleet kauniisti esillä. Mieleeni tuli Marie Kondon valkoinen kirja “iloa säkenöivä järjestys”, jossa puhutaan paljon siitä, miten iloa tuottavat tavarat tulisi laittaa esille, eikä haudata niitä kaappiin.

Onneksi Rosa tuli apuun ja aloimme kooklailla hyviä ideoita ja alkoihan niitä sitten löytyä. Sen sijaan, että astiat ovat vain kasattu päällekkäin, niin niitä voi sommitella kauniisti. Olen monesti harmitellut, että en saa käytettyä hyllyn koko korkeutta hyödyksi ja jää paljon hukkatilaa. Tällä kertaa teimme erilaisia asetelmia, saimme paljon enemmän erilaisia astioita näkyviin ja nyt hyllyt näyttävät paljon kevyemmiltä.


Vähän kevyemmän näköinen...Uusia säilytystapoja, kaunista katsellaEnemmän esilläKahvihetki...Aalto-kokoelma <3Mä olen niin tyytyväinen lopputulokseen! 


Niin on nätti nyt!


Lue lisää:Tuoreimmat kuulumiset löydät 
Martan matkassa Facebookista tai Instagramista
4 kommenttia:

 1. Nättiä on, mutta mitenkäs siellä nyt vitriinejä järjestellään kun pitäisi jo suunnitella pakkaamisia. Itsekin tässä juuri muutin ja tyhjensin yhden asunnon. On se kamala homma. Mistä sitä tavaraa siunaantuu kun en ole ostanut aikoihin mitään - muka?
  On ollut niin kuumakin ettei ajatus kulje kuin pätkinä.
  Hyvää lähestyvää viikonloppua ja lomaliikenneruuhkia. fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, näinhän se taitaa mulla aina mennä, aloin käymään läpi tavaroita ja hetken päästä huomasin että aloin järjestelemään niitä uuteen uskoon... Nämä helteet ovat todella uuvuttavia, mutta päivisin sisällä on onneksi hieman viileämpää, mutta illalla... Olet onnellinen jos sinulla on urakka jo ohitse, muuttaessa sitä aina hämmästyy, että mistäköhän nämä tavarat ovat mahtaneet tulla? Kumpa muistaisi tuon ajatuksen myös kaupassa... Oletko sinäkin palaamassa täältä vai mihin suuntaan muuttoauto tällä kertaa lähtee?

   Poista
 2. Tavaroita on nyt kuun lopulle välivarastossa mistä osa lähtee Suomeen ja osa vaihtaa osoitetta syksymmällä ihan vain tässä Keski-Euroopassa. Tämä on tällaista asuntojen uudelleenjärjestelyä. Jatkossa olen varmaan vähän enemmän myös Suomessa. Odotan kyllä jo pääsyä vähän viileämpään ilmanalaan ja järvien ja meren rannoille ja saaristoon ...
  fani ja kumppani

  VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.