perjantai 16. joulukuuta 2016

P Paikasta toiseen apostolin kyydillä
P = Patikontikohteet matkahaaveena


Sveitsissä on aivan mielettömät patikointi mahdollisuudet ja täällä asuessa olenkin ihan hurahtanut tuohon patikointiin. Lähistöllä on tarjolla useita erilaisia patikointireittejä, mutta minulla on haaveena tehdä pidempi vaellus ja yöpyä matkan varrella. Mielessäni on muutamia kohteita mihin olisi aivan mahtava päästä patikoimaan. Osa reiteistä on pituudeltaan jopa useita satoja kilometrejä ja niitä olisi kiva päästä ainakin osittain kulkemaan.
1. Espanja, Santiago de Compostelan-pyhiinvaellusreitti (n. 800 km)

Tämä patikointireitti on ollut jo useamman vuoden mielessäni ja kun  ensimmäisen kerran siitä kuulin, niin ajattelin heti, että tuota reittiä olisi kiva päästä ratsastamaan. Reitti alkaa Ranskan rajalta Pyreneiltä, mutta se jatkuu Ranskan puolelle nimellä ”Camino Francés” eli ranskalainen tie.  Ratsain voisin mieluusti mennä metsäosuuksia, mutta nuo pikkukylät olisi mukava kokea patikoiden ja samalla voisi tutustua paremmin niiden nähtävyyksiin. Reitti päättyy Santiago de Compostelaan Apostoli Jaakobin haudalle.
2. Sveitsi, Alpit, Via Jacobi, Viiniviljelmät


Matterhorn vuori on Toblerone-suklaan symboli


Sveitsissä on monipuoliset patikointimahdollisuudet ja haaveena olisi tehdä pidempi vaellus Alppimaisemissa, ihastella järviä, kasvillisuutta, rosoisia kallioita sekä jäätiköitä. Kiinnostavia kohteita olisi mm. Zermatt, Lauterbrunnen, Valaisin seutu sekä Interlaken.


Lauterbrunnen


Martan Matkassa: Via Jakobi


Sveitsin Via Jacobi-pyhiinvaellusreitti kulkee Sveitsin läpi Ranskan rajalle (Camino Francés) ja jatkuu sieltä aina Espanjaan Santiago de Compostelaan asti Pyhän Jaakobin haudalle. Matkan varrella on lukuisia ihania keskiaikaisia kyliä ja kiinnostavia kaupunkeja, joissa on paljon nähtävää ja missä voi yöpyä.

Eri puolilla Sveitsiä viiniviljelmien halki kulkee useita patikointireittejä ja pysähtyä maistelemaan viinejä.3. Italia Dolomiitit, Amafi ja Cinque Terre


Dolomiit Pohjois-Italiassa


Italiassa kiinnostavia patikointikohteita ovat Pohjois-Italian Dolomiitit, jossa on peräti 21 vuorta jonka huippu on yli 3000 metrin korkeudessa. Ei ihme että nuo upeat vuoristomaisemat ovat valittu UNESCON-kohteeksi. 


Amalfin Rannikko 


Vuorien lisäksi olisi mukava patikoida Cingue Terren ja Amalfin rannikolla, missä sijaitsevat kuvankauniit pikkukylät sekä horisontissa turkoosin sininen meri.4. Ranska, Mont Blanc ja Pyreniinit


TMB Tour de Mont Blanc


Mont Blancin reitti (170km) kulkee upeissa maisemissa kolmen maan Ranska, Italia ja Sveitsin ympärillä. Tuo Mont Blanc on tuttu näky täältä vastarannalta, niin olisihan se kiva päästä sinne myös patikoimaan.    


Grand Randonnée Ranskan ja Espanjan rajalla


Pyreeneiden vuoristossa Ranskan ja Espanjan rajaviivaa pitkin kulkee Grande Randonnée GR10-patikointireitti (866km), siitä olisi mahtava päästä patikoimaan ainakin osuus joka laskee Välimerelle. 


5. Suomi, Karhunkierros


Karhunkierros Suomen suosituin patikointireitti Kuusamossa

Suomessa tietenkin houkuttelee karhunkierros Kuusamon ja Rukan  maisemissa. Reitti on pituudeltan noin 80 km.

Kuvat Wikipediasta, mikäli ei toisin mainita


Mikä on sinun matkahaave P-kirjaimella?Avaa tämän päivän luukut myös aikaisemmilta vuosilta:


16. luukku: Jälkiruokavinkkejä joulupöytään
Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.