sunnuntai 4. joulukuuta 2016

D Vihreän kullan maan pääkaupunki

D = Dublin


Dublinista kuten Irlannista yleensä tulee mieleen ensimmäiseksi pubit, Riverdance ja musiikki, kansallismusiikki ja surumieliset balladit, U2 sekä onhan Irlanti on voitanut Euroviisut jopa kuusi kertaa. Dublinista ei tule mieleen mitään suuria nähtävyyksiä, mutta tunnelman puolesta haluaisin ehdottomasti päästä käymään siellä, yksi mielenkiintoinen ajankohta voisi olla maan suojeluspyhimyksen Pyhän Patrikin päivä 17.3, joka on kansallinen juhlapäivä, jolloin kaikki juhlivat ja pukeutuvat vihreään.


Liscannor: Cliff of Moher rantakalliot Connemaran kansallispuisto ja Connemaraponi


Dublin on vanha yliopistokaupunki ja sieltä on lähtöisin monet maan tunnetut kirjailijat esim. James Joyce ja Oscar Wilde, joiden mukaan kaupungissa on useita nähtävyyksiä ja käyntikohteita. Irlanti on tunnettu oluesta ja viskistä, joten kiinnostavia käyntikohteita voisi olla Guinnesin olutpanimon museo tai Old Jameson viskin tislaamo sekä historiallinen Dublinin linna. Kivoja päiväretkikohteita voisi olla Cliffs of Moherin upeat rantakalliot tai Connemaran kansallispuiston upeat maisemat, alueelta on lähtöisin Connemara-ponit.

Lue lisää: Visit Dublin


CIA: Irlannin kartta


Kaikki kuvat Wikipedia, ellei toisin mainita


Mikä on sinun matkahaave D-kirjaimella?Avaa tämän päivän luukut myös aikaisemmilta vuosilta:Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.