sunnuntai 18. joulukuuta 2016

R Rakas harrastus ja matkailu


R = Ratsastusmatkat
Ratsastus on minulle rakas harrastus jo vuosien takaa, matkoillakin jos vaan on mahdollista koitan etsiä kohteesta jonkin tallin joka järjestää maastoratsastuksia. Ratsain tutustuu matkakohteeseen aivan toisella tavalla ja näkee sellaisia paikkoja missä ei ehkä muuten tulisi käytyä, usein ratsastusretkillä saa kosketuksen myös paikalliseen väestöön ja  vetäjiltä kuulee usein kohteesta mielenkiintoisia tarinoita sekä saa hyviä suosituksia paikallisista käyntikohteista, ravintoloista ja erikoisuuksista. Valitettavan usein turistikohteiden ratsastuspaikat ja niiden taso on aika heikko, mutta sen sijaan räätälöidyt ratsastusmatkat ovat huolella valittuja kohteita, joissa tallit ja hevoset  ovat hyvin hoidettuja sekä ohjaajat ovat koulutettuja. Ratsastusmatkoja tehdään ratsutiloille, joissa annetaan valmennuksia koulu- ja esteratsastukseen sekä paljon tehdään ratsastusvaelluksia, jotka kestävät noin 3-7 päivää.


Unkari, Zalajoki


Minä olen ollut näillä ratsastusvaelluksilla ja tykännyt kovasti, Unkarissa kävin useamman vuoden ajan ja nämä reissut ovat todella ikimuistoisia. Unkarin kaunis luonto Balaton-järven ympäristössä, unkarilaisten vieraanvaraisuus, pienet kylät, asiakkaistaan huolehtiva henkilökunta ja hyvin hoidetut hevoset saavat vielä vuosien jälkeen mukavat muistot mieleen.


Andalusia, Atlannin rannalla

Toscana, Castelnuovo Berardenga

Ranska, Jura-vuoret Les FranoisUnkarin lisäksi olen käynyt ratsastusvaelluksella Andalusiassa, Toscanassa ja Jura-vuorilla, kaikki ovat olleet upeita kokemuksia. Andalusiassa toteutin yhden pitkäaikaisen unelmani ja pääsin kokeilemaan kunnon rantalaukkoja, Toscanassa pääsin ratsastamaan upeissa maisemissa sypressien ja viiniviljelmien ympäröimänä, vierailimme viinitiloilla ja nautimme Piknikillä ihania paikallisia ruokia, täältä voit lukea postaukseni Toscanan reissusta. Jura-vuorilla vietin mukava viikonlopun joka oli onnistunut irtiotto arjesta, reissusta voit lukea lisää täältä.

Vielä on useita ratsastushaaveita toteuttamatta ja tässä tulee niistä muutamia!Esitekuva: Englannin ja Skotlannin nummet sekä pienet kylät

Esitekuva: Provence laventelipellot ja Camarguehevoset

Esitekuva: Linnafriikkinä Loire ja sen linnat

Esitekuva: Islanninhevosvaellus kuumille lähteille ja upeille vesiputouksille

Esitekuva: Lännenratsastusta Ranchilla

Esitekuva: Ratsastussafari Afrikassa
Mikä on sinun matkahaave R-kirjaimella?Avaa tämän päivän luukut myös aikaisemmilta vuosilta: 


18. Missä maassa joulua vietetään kesällä?


Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.