maanantai 26. joulukuuta 2016

Z Kaikki tiet vievät tänne


Z = Zaragoza
Sanotaan että kaikki tiet vievät Roomaan, mutta Espanjan vuosina tuntui että kaikki tiet vievät Zaragozaan tai ainakin usein tuli vastaan tienviitat sinne, tuosta lähtien Zaragoza on kummitellut mielessäni. Ei ihme että Zaragozaan vieviä viittoja näkee joka puolella, sillä se sijaitsee kolmen suuren kaupungin Barcelona, Valencia ja Madridin muodostaman kolmion keskellä.


Nuestra Senora del PilarZaragozan perusti aikanaan roomalaiset Erbo-joen rannalle, se oli pitkään arabien vallan alla ja toimi Aragonian kuningaskunnan pääkaupunkina aina siihen asti, kun Aragonia ja Kastillia yhdistyivät. Kuningaskunnat yhdistyivät hallitsijoiden kuningas Fernidadin (Aragonia) ja kuningas Isabellan (Kastillia) avioiduttua, näin syntyi nykyinen Espanja.Zaragozassa kiinnostavia nähtävyykisä ovat:
Nuestra Senora del Pilar
Sanotaan että Neitsyt Maria olisi ilmestynyt Apostoli Jaakobille seisoen Nuestra Senora del Pilar-pylvään päällä, pylväs on suositty pyhiinvaelluskohde ja sen ympärille on rakennettu erikoinen Basilika, joka koostuu useista torneista ja kupoleista. Kolumbuksen muistopäivänä 12.10, paikalla järjestetään suuri fiesta.


Palacio de la Aljaferia

Keskiaikainen Maurilaispalatsi rakennettiin suojelustarkoitukseen ja se on yksi harvoista rakennuksista, joka on säilynyt Espanjan islamilaisen arkkitehtuurin aikakaudelta. Tänä päivänä palatsia käytetään Aragonin parlamentin istunnoissa.CIA: Espanjan kartta


Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan MatkassaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.