perjantai 2. joulukuuta 2016

B kirjain ja bonuskohde


Minulla on useita B:llä alkavia matkahaaveita ja niiden joukosta oli vaikea tehdä valintoja, enkä millään keinolla pystynyt kierrättämään niitä johonkin toiseen kirjaimeen. Tämän vuoksi tänään esitellään peräti kaksi matkahaavetta!  


B = BrasiliaRio de Janeiro


Brasilia on toinen lapsuudenhaaveeni, ei liene yllätys jos kerron että tämä haave on saanut alkunsa jalkapallon MM-kisoista, ihastuin pienenä iloisiin ja taitaviin pelaajiin ja kannustin MM-kisoissa aina Brasiliaa. Brasilia on samban kotimaa ja tuo iloinen tanssi, rymikäs ja mukaansa tempaava musiikki sekä värikäs pukuloisto kiehtovat. Brasilian ”must see” paikkoja ovat Rio de Janeiron kaupunki, kristuspatsas, kiehtovat favelat ja upeat valkeat hiekkarannat. Luontokohteista tulee ensin mieleen Amazonian sademetsä ja Iguacun kansallispuiston upeat vesiputoukset.

Lisää Brasiliasta: Visit Brasil

Brasiliassa kiinnostaaIgacuan kansallispuiston vesiputoukset

  • Rio de Janeiro, kristuspatsas ja favelat
  • Valkoiset rannat
  • Amazonian sademetsä
  • Iguacun kansallispuisto
  • Brasilian tunnelma jalkapalloa ja sambaaB = BerliiniEast side Gallery Berliinin muurin osuus jossa taiteilijoiden töitä on kilometrin verranOlen muutaman kerran käynyt Saksassa ohikulkumatkalla,  en ole koskaan ollut mikään Saksa-fani, mutta totta kai kaikki II-maailmansotaan liittyvät nähtävyydet kiinnostavat ja listan kärkipäässä on Berliinin muuri. Minun nuoruudessa Saksa oli jaettu Itä- ja Länsi Saksaan, tuolloin maiden raja jakoi Berliinin kahtia ja kaupungin keskelle Itä-Saksalaiset (DDR) rakensivat muurin estääkseen kansalaisia pakenemasta Länsi-Saksaan. Berliinin muuri murtui marraskuussa 1989 ja siitä alkoi Saksojen yhdistyminen. Berliinissä on varmasti lukuisia kiinnostavia museoita ja muistopaikkoja liittyen II-maailmansotaan, aikaisemin en missään nimessä halunnut vierailla missään keskitysleirillä, mutta nyt voisin jo harkita sitäkin. Berliinissä on useita UNESCO-kohteita. 

Lisää Berliinistä : Visit BerlinChecpoint Charlie, tarkastusasema


Valkoinen kaupunki UNESCO-kohde

Berliinissä kiinnostaa


Muistomerkki II-maailmansodassa kuolleiden juutalaisten muistolle


  • HufeisensiedlungHevosenkenkälähiö ja Valkoinen kaupunki, Arkkitehtuuriset UNESCO-kohteet


Kuvat Wikipediasta, mikäli ei toisin mainita


Mikä on sinun matkahaave B-kirjaimella?


Avaa tämän päivän luukut myös aikaisemmilta vuosilta:
2. luukku: Joululahjat
2. Mikä ihmeen nissedør?
Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.