keskiviikko 21. joulukuuta 2016

U Uskomattomat kohteet

U = Unesco-kohteet

Jo joitain vuosia olen ollut kiinnostunut kohteista, jotka ovat listattu UNESCON-maailmanperintökohteeksi ja käynyt katsomassa niitä, aina kun on mahdollista. Käyn katsomassa näitä kohteita sen takia, että niissä on pakko olla jotain erikoista ja ainutlaatuista, kun on nähty se vaiva että kohdetta on haettu merkittäväksi maailmanperintölistalle. En suinkaan valitse matkakohteita UNESCON-listauksen mukaan, vaan selvitän ennen matkaa löytyykö läheltä jokin mielenkiintoinen kohde. Tänään esittelen muutamia UNESCO-kohteita missä haluaisin ehdottomasti käydä.
1. Auschwitzin keskitys- ja tuohoamisleiri


KT. Puolassa sijaitseva Auschwitz keskityjasleiri oli toiminnassa vuosina 1940-1945 II maailmansodan aikana, leirillä kuoli noiden vuosien aikana noin 1,1 miljoonaa.

2. Kiinanmuuri


KT. Kiinan muuri rakennettiin 200-luvulla eaa. Ja sen tarkoitus oli suojata Mongolialaisten hyökkäykseltä. Muuri on noin 21000 km pitkä 8 m korkea ja 68 m leveä. Badaling on muurin suosituin osuusn 7,6 km ja se on entisöity ja avattu turisteille ensimmäisenä.
3. Stonehenge


Etelä-Englannissa Wiltshiressä sijaitseva kivimuodostelma Stonehenge on rakennettu 3000-1000 eaa., jonka kivet ovat noin 7,5 metriä korkeat. Monumentti koostui alun perin neljästä kivikehästä ja niiden tarkkaa tarkoitusperää ei tiedetä, muodostelman uskotaan toimineen tähtitiekalenterina. Kivien keskelle pääsee kävelemään vain kesäpäivänseisauksen aikaan.

4. Grand Canyon, kansallispuisto


Arizonassa sijaitseva Grand Canyon on suuri jyrkkäreunainen kanjoni joka on muodostunut Colorado-joen virtauksista, se on leveydeltään noin 30 m ja pituudeltaan 446 km. Grand Canyon on Yhdysvaltojen vanhimpia luonnon puistoja ja tuo luonnonihme on yksi suosituiumpia turistinähtävyyksiä. Kansallispuistossa on useita käyntikohteita ja  näköalapaikkoja sekä se on suosittu vaelluskohde.


Kaikki kuvat Wikipedia, ellei toisin mainita


Mikä on sinun matkahaave U-kirjaimella?Avaa tämän päivän luukut myös aikaisemmilta vuosilta:


Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.