torstai 8. joulukuuta 2016

H Matkakohde joka kiinnostaa hirrrrveesti
H = Havanna

Havannasta tulee mieleen ensimmäisenä vanhat 50-luvun autot, sikarit sekä salsan rytmit sekä pysähtynyt aika. Havanna sekä ylipäätänsä Kuuba on ollut pitkään ”must see”-listallani, Havannan vanhankaupungin ja värikkäiden talojen lisäksi kiinnostaa upeat hiekkarannat, maan historia ja vallankumoukseen liittyvät nähtävyydet.


Rapistunut Havanna 

Havannan katedraali


Havannassa riittää nähtävää vanha kaupunki on merkitty UNESCON-listalle, Ernst Hemingway asui Kuubassa 20 vuotta ja hänen kotitalosta on tehty museo, suosittu Tropicana-show ja Malecon rantakatu ovat suosittuja kohteita.


Viñalesin laakso, tupakkaviljelmät

Varderon rannat

Trinidad


Havannan lisäksi Kuubassa mielenkiintoisia kohteita ovat Pinar del Rion vuoristoalueella sijaitseva Viñalesin laakso on tunnettu tupakan viljelystä ja sikaritehtaista, Trinidadin vanha siirtomaakaupunki ja rantalomaa voi viettää Vardaderossa tai Cayo Cocon saarella.


Lonely Planet: Kuuba kartta


Lisää Kuubasta: Visit Cuba


Kaikki kuvat Wikipedia, ellei toisin mainita.


Mikä on sinun matkahaave H-kirjaimella?Avaa tämän päivän luukut myös aikaisemmilta vuosilta:


  
2 kommenttia:

  1. Kuuba. Voin suositella. Olin siellä vuodenvaihteessa 2006/2007 kolme viikkoa ja kiersin Kuubaa päästä päähän. Yksi ehdottomasti mielenkiintoisimmista matkoistani.

    VastaaPoista
  2. Kuuba on todella ollut pitkään toivelistalla ja saattaapi olla että vielä tän vuoden puolella päästään siellä käymään... Onko hyviä vinkkejä? Meillä family tahtoo rantalomaa ja minä taas pelkään että kyllästyn hotellissa jo muutamassa päivässä!

    VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.