lauantai 17. joulukuuta 2016

Q Majasteetin kohteitaQ = Queen Elizabeth
Pienestä pitäen kuninkaalliset ovat olleet minusta kovin kiinnostavia, Ison-Britannian Kuningatar Elizabeth II on maailman pisimmin hallinnut monarkki ja hän täytti huhtikuussa kunnioitettavat 90 vuotta!. Tänään luukusta paljastuu mielenkiintoisia kohteita jotka liittyvät tavalla toi toisella ”Heidän Majasteettiin”. Kuningattaren mukaan on nimetty useita maantieteellisiä paikkoja, kuten Britannian Antraktisella alueella Kuningatar Elizabethin maa, Etelä-Australiassa Elizabethin kapunki, näiden lisäksi monia puistoja, katuja, aukioita, rakennuksia, sairaaloita, monumentteja, teitä, siltoja, kouluja sekä paljon muita kohteita. Ohessa muutama missä minua kiinnostaisi käydä!Kuningatar Elizabeth II mukaan nimettyjä kiinnostavia matkakohteita:


 
Kartta: Walk London


Lontoo, The Queens WalkQueens Walk kulkee Thames-joen etelärantaa pitkin, reitti alkaa Westminsterin sillalta ja jatkuu aina Millenium Footbridge-sillalle, jota pitkin se kulkee Thames-joen toiselle puolelle ja päättyy St Paulin Katedraalin luokse. Reitin varrella on useita nähtävyyksiä ja se kulkee osan matkaa vuonna 1977 avattua Jubilee Walkway-reittiä pitkin, joka valmistui Kuningatar Elizabeth II:n 25. juhlavuoden kunniaksi. Queens Walk on noin neljä kilometriä pitkä ja sen kävelee noin tunnissa. Tämä kävely on jostain syystä jäänyt tekemättä, vaikka matkan varrella on useita kivoja kahviloita.

Lue lisää: Queens WalksKanada, Queen Elizabeth-vuoristo
Kanadan Albertassa sijaitsevassa Jasperin kansallispuistossa on Queen Elizabeth vuoriketju joka on nimetty Kuningatar Elizabethin mukaan. Queen Elizabeth Ranges-vuoriketjuun kuuluu 12 vuorta ja se nimettiin vuonna 1953 Elizabethin kruunajaisten kunniaksi. Puistossa on vuoria, jäätiköitä, kuumia lähteitä, vesiputouksia sekä järviä joista tunnetuin on Malignejärvi. Kansallispuisto on merkitty Unescon kohteeksi alueelta löytyneiden fossiilien ja vuorimaisein johdosta. Upea kansallispuisto houkuttelee ulkoilemaan.


     

Uganda, Queen Elizabeth National Park
Kuningatar Elizabethin kansallispuisto on suosittu safarikohde, puisto on perustettu vuonna 1952 ja vuonna 1954 se nimettiin Kuningatar Elizabeth II mukaan. Puisto on kooltaan noin 2000 neliökilometriä, siellä on neljä suurta järveä ja alueella asustaa useita eri eläinlajeja krokotiilejä, virtahepoja, elefantteja, leopardeja, simpansseja ja useita lintulajeja. Safari ja villieläimet ovat  alkanee kiinnostaa viimeaikoina, joten miksipä ei Kuningattaren puistoon. 


Mikä on sinun matkahaave Q-kirjaimella?Avaa tämän päivän luukut myös aikaisemmilta vuosilta:
Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.