lauantai 10. joulukuuta 2016

J Voisiko tämä sattuma olla enne haaveen toteutumisesta?


J = Joulumarkkinat
Mikä hauska yhteensatuma, joulukalenterin J- kirjain oli varattu joulumarkkinoille, kun aloin selata aikaisempia kirjoituksia aiheesta, niin huomasin että joulumarkkinoita oli käsitelty Martan Matkassa-blogin ensimmäisessä joulukalenterissa, täsmälleen samana päivänä J-kirjaimen kanssa eli tänäkin vuonna 10. Luukun takaata löytyy joulumarkkinat.


Strasbourg


Vieläkään en ole päässyt käymään Strasbourgin joulumakkinoilla saati sitten koko kaupungissa ja edelleen nuo markkinat kiinnostavat kovasti. Olisiko tänä vuonna vihdoin jo niiden aika? Enteileekö tämä hauska yhteensattuma sitä, että pääsisin tänä vuonna Strabourgiin markkinoille, vai vaikuttaako sinne menoon taas mahdollinen terroriuhka, kuten viime vuonna.


Les marchés de Noël de Strasbourg


Joulukuusi Place Kléber-aukiolla

Haaveissani on ollut todella pitkään päästä käymään Strasbourgin joulumarkkinoilla, luin aikanaan niistä artikkelin ja se teki minuun suuren vaikutuksen. Strabourg kiinnostaa myös matkakohteena muutenkin, sillä onhan tuo vanha keskiaikainen kaupunki yksi Euroopan Unionin pääkaupungeista. Strasbourg on kuulunut vuoroin Ranskalle ja vuoroin Saksalle, mutta nykyään se on osa Ranskaa. Strasbourg markkinoi itseään joulun pääkaupunkina eli Capital de Noël ja siellä vietetään joulumarkkinoita 25.11-24.12, valaistu joulukuusi on nähtävillä 31.12.2016 asti.

Strasbourgin joulumarkkinoita, joita paikalliset kutsuvat Christkindelsmärik eli Kristus-lapsen markkinoita on vietetty jo vuodesta 1570 asti. Strasbourgin markkinat ovat yhdet Euroopan suurimmista markkinoista ja ne jakautuvat 11 eri alueeseen kaupungin keskustassa. Markkinoita pidetään Place de la Cathédralella, mutta ne levittyvät pitkin kaupunkia Broglieplatzin ja Münsterplatzin alueen toreille ja kaduille. Markkinoilla on noin 300 myyntikojua ja niissä myydään taide-esineitä ja käsitöitä, joulukoristeita, jouluhalkoja jotka ovat tunnettuja ranskalaisia joulunajan kakkuja sekä Alsacelaisia joulukeksejä, ”Bredelejä”. Markkinoiden symbolina on keskelle Kleberin aukiota, pystytettävä 30 metriä korkea kuusi, joka on koristeelliset valot vaihtuvat viikottain. Strasbourgissa joulun aikaan kaikki tiet, talot, kirkot, ikkunat ja parvekkeet loistavat valoissa ja väreissä. Tänä vuonna Strasbourgin markkinoiden kunniavieras on Belgia ja markkinoiden yhteyteen on tehty Belgialainen kylä, jossa pääsee tutustumaan maan ruokakulttuuriin ja jouluperinteisiin.

Avoinna: arkena 11-20.00 ja pe-su 11-21.00 

Lisätietoja: StrasbourgmarkkinatKaikki kuvat Wikipedia, ellei toisin mainita.


Mikä on sinun matkahaave J-kirjaimella?Avaa tämän päivän luukut myös aikaisemmilta vuosilta:10. luukku: JoulumarkkinatTuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa
Facebook-sivulta tai Instagramista.

2 kommenttia:

 1. Olin juuri lauantaina Strassburgissa ja poikkesin myös joulumarkkinoilla. Alkuillasta ei ollut kovin ruuhkaista, mutta illalla ei tahtonut etenpäin päästä. Ihmisiä on aivan mielettömästi, ei tahdo päästä kojujen äärelle ollenkaan. Arkena on ehkä väljempää. Terrori-iskuja ei varmaan kannata pelätä, mutta näkyvillä olevat poliisit ja konekiväärisotilaat eivät varmaan pysty estämään, jos joku hullu haluaa iskeä siinä massassa. Suosittelen Strassburgia kesällä tai keväällä. Joulumarkkinoita on muuallakin ja mukavammissa puitteissa.
  fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain kumman syystä löysin tämän kommentin vasta nyt :/ Minulla jäi nuo markkinat tänäkin vuonna ikävä kyllä käymättä, joulu tuli kuitenkin niin yllättäin tai päätimme viime tinkaan lähteä reissuun. Strasbourg kiinnostaa kovasti, joten täytyy yrittää käydä siellä vaikka joulumarkkinoiden ulkopuolella.

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.