tiistai 20. joulukuuta 2016

T Tänne matkustetaan tietyn jutun vuoksi
 

T = TeemamatkatMartan Matkassa: Geneve, CERN


Keräsin listaa paikoista johon haluaisin matkustaa jonkun tietyn teeman mukaan, kohde voi olla sellainen mihin en ehkä muuten matkustaisi tai että matkakohde on listallani, mutta haluan matkustaa sinne juuri tiettyyn aikaan. Yleisimpiä teemamatkoja ovat urheiluun, luontoon, historiaan, kulttuuriin tai harrastukseen liittyvät matkat, kuten minullakin jo P-luukusta paljastui patikointi ja R-luukusta paljastui ratsastus. Teemamatka voi olla ryhmämatka, joka kerää yhteen ihmisiä saman kiinnostuksen kohteen mukaan ja usein ne ovat opastettuja.

Aika usein matkahaaveeni liittyy johonkin kuvaan, jonka olen joskus nähnyt, kuva on jäänyt niin elävästi mieleeni, että haluan lähteä tavoittamaan sitä näkymää. Tuo kuva on jossain takaraivossa ja sopivan hetken tullen se saattaa vaikuttaa matkakohdevalintaan. Moni kuva on vaikuttanut näihin haaveisiin teemamatkoista. Kiinostavia teemamatkojen kohteita ovat kirjojen ja elokuvien tapahtuma- ja kuvauspaikat, on hauska päästä näkemään minkälaisia paikat oikeasti ovat, sillä usein kirjoja lukiessa niitä piirtää mielikuviin ja monesti elokuvien myötä nuo tapahtumapaikat alkaa kiinnostaa. Monissa paikoissa järjestetään kirjojen ja elokuvien hengessä opastettuja kierroksia, joissa pääsee näkemään tapahtumapaikkoja.


Ohessa minun matkahaaveita jonkin teeman ympärille:Amsterdamin tulppaanipellot


Wikipedia: Keukenhof puisto


Amsterdam on kaupunki joka kiinnostaa ilman tulppaaneitakin, mutta pitkään olen haaveillut, että pääsisin siellä käymään tulppaanien kukkimisen aikaan. Tulppaanit kukkivat huhti-toukokuussa ja silloin olisi mahtavaa päästä vierailemaan Keukenhofin puiston tulppaanipelloilla, ihailemassa niiden väriloistoa. Keukenhof sijaitsee Lissen kunnassa Alankomaiden länsiosassa.Japani kirskkapuiden aikaanMartan Matkassa: Kirsikkapuut Divonnessa Ranskassa


Japani ei ole kärkipäässä minun matkahaaveissa, mutta jos sinne reissua suunnittelee, niin se pitäisi ihan ehdottomasti tehdä keväällä kirsikkapuiden kukkiessa. Japanissa järjestetään Hanami eli kukkien katselu juhlia, ajankohta vaihtelee paikasta riippuen, kirsikkapuiden kukinnoista.


Ruskamatkat


Martan Matkassa: Patikointia Jura-vuorilla Ruskan aikaan

Suomessa järjestetään ruskamatkoja Lappiin ja monet tulevat ihailemaan ruskan värejä. Minusta olisi aivan mahtavaa ruska-aikaan päästä patikoimaan vaikka Karhunkierrosta Kuusamoon.


Kirjailijoiden matkassa


Englanti, Bath


Englannissa olisi kiva päästä käymään Agatha Christien kirjojen maisemissa sekä hänen kesäpaikassaan Greenwayssä tai ihanassa Bathin kylpyläkaupungissa, jossa on nähtävillä kuvauspaikkoja Jane Austenin romaaniin perustuvassa Ylpeys ja Ennakkoluulo elokuvasta. Dan Brownin mukana voisi tehdä lukuisia kiinnostavia matkoja Da Vinci-koodin sekä Enkelit ja Demonit –kirjojen upeisiin kohteisiin Pariisissa, Lontoossa, Edinburghissa, Roomassa, Firenzessä ja jopa Sveitsissä. Usein kirjoissa ja elokuvissa esiintyvät paikat tekevät niistä kiinnostavan kohteen ja yksi tällainen voisi olla Wallanderin Ystad, pieni kylä Etelä-Ruotsissa tai olisipa kiva nähdä Mamma-Mia saari.


Urheilumatkat


Martan matkassa: Monaco formuloiden aikaan?


Joskus olisi kiva päästä katsomaan Formula-kisoja tai NHL-jääkiekkomatsia ja olisihan jalkapallopeli Englannissakin varmasti aikamoinen kokemus. Formuloita olisi kiva päästä seuraamaan Monacoon sillä sehän on monen suomalaisten kuskin kotipaikka. Monaco ja sen ympäristö on muutenkin minulle yksi mieluisimpia matkakohteita, joten samalla reissulla voisi nauttia Ranskan Rivierasta.  Minulla ei ole enää aikoihin ollut mitään suosikki NHL-joukkuetta, joten melkein mikä vaan peli kelpaa kunhan siellä on suomalaisia pelaamassa, missäs se Patrik Laine mahtoikaan pelata...

Kaikki kuvat Wikipedia, ellei toisin mainita


Mikä on sinun matkahaave T-kirjaimella?Avaa tämän päivän luukut myös aikaisemmilta vuosilta:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.