tiistai 13. joulukuuta 2016

M Karavaanari, karavaanari on kaikkien kaveri!


M = Matkailuauto ja maantiereititMartan Matkassa: Amalfin rantatie, Nastro Azurro


Olen jonkin aikaa haaveillut matkailuauton vuokrauksesta, varsinkin kun asustelee täällä keskellä Eurooppaa ja lyhyiden välimatkojen päässä on useita mielenkiintoisia kohteita. Aikoinaan kun olin pieni telttailimme paljon perheen kanssa Suomessa sekä jonkin verran myös ulkomailla ja nyt telttailut oman perheen kanssa ovat loppuneet aika lyhyeen sillä jo muutaman yön jälkeen, olemme löytäneet itsemme hotellista. Matkailuauto olisi näppärä, sillä se antaisi hieman varaa muuttaa suunnitelmia ja koskaan ei tiedä mistä hetää.

Edellisenä kesänä vuokrasimme mopedin ja ajoimme Etelä-Ranskan ihania rantateitä pitkin ja se oli aivan mahtava kokemus, näimme rannikkoa ihan toisella tavalla ja pysähtelimme aina kun näimme jotakin mielenkiintoista. Etelä-Ranskan ajelut jäivät mieliimme niin positiivisena että tämän vuoksi miksi matkasimme viime kesänä Amalfin rannikolle, sillä siellä sijaitsee yksi maailman kauneimmista ajoreiteistä, Amalfin rannikon rantatie, Nastro Azzurro. Maisemat olivat aivan uskomattoman kauniinta ja pysähtelimme tuon tuosta niitä ihailemaan ja vierailimme rannikon pienissä kylissä.Mielenkiintoisia matkailureittejä:
Suomi, Saariston rengastie


Kuva: Saariston Rengastie 

Suomessa on useita mielenkiintoisia matkaulureittejä Saariston rengastie, Turun saaristossa on ollut pitkäaikainen haaveeni. Saariston Rengastie on noin 200 km pitkä, reitti kulkee yleisiä teitä pitkin ja saarien välillä liikutaan lautalla tai lossilla, jotka kulkevat touko-syyskuussa. Reitti kulkee seitsemän kunnan Lounais-Suomen kunnan välillä ja sen varrella on useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä.


Suomi, Kuninkaantie


Martan Matkassa: Bembölen kahvitupa, vanha kestikievari Kuninkaantien varrella


Vanha postireitti 1300-luvulta jota pitkin ovat kulkeneet kuninkaat ja  heidän lähetit, piipast, sotilaat ja porvarit. Kuninkaantie reitti alkaa Norjan Bergenistä, se kulkee Ruotsin halki Tukholmaan, josta se jatkuu Turun kautta Viipuriin asti. Reitin varrella oli useita kievareita, majataloja ja taukopaikkoja, joita on vielä tänä päivänä jäljellä ja niissä pääsee vierailemaan.Muita suomalaisia matkailuteitä ovat Vihreän kullankulttuuritie, Saimaan rannalla,  Suomen vanhin matkailureitti Runon ja Rajan tie  sekä Via Karelia Itä-Suomessa ja Sininen tie Pohjois-Karjalasta Vaasaan.

Sveitsi, Furkapass
Nykyisestä kotimaastani haluaisin ehdottomasti käydä ajamassa Furkasolan-reitin, joka kulkee Valaisin kantonista Urin kantoniin.  Olen niin monissa kuvissa nähnyt tuon tien joka kiemurtelee pitkin solaa Valtatie 19 varrella. Furkasolasta löytyy myös James Bond ja Kultasormi elokuvan kuvauspaikkoja. Reitti kulkee noin 2500 metrin korkeudessa ja se on talvisin suljettu, tuoloin autot kuljetetaan autojunalla tunnelin kautta.


Route des Grandes Alpes


Toinen mielenkiintoinen reitti joka kulkee meidän lähellä on Route des Grandes Alpes, joka alkaa Geneve-järven rannalta Thonon-les-Bainsista ja kulkee Ranskan Alppien läpi aina Ranskan Rivieiralle asti.


Napoleonin reitti
Historiallinen Route Napoleon kulkee Ranskan Rivieralta Alppien läpi Grenobleen ja jatkuu sieltä aina Pariisiin asti. Napoleon oli karkoitettuna Elban Saarella Italiassa ja hän pakeni sieltä joukkojensa kanssa, välttääkseen kuninkaan sotilaat he kulkivat muulipolkuja pitkin Alppien kautta. Tänä päivänä tie RN 85 eli Route Nationale myötäilee Napoleonin kulkemaa reittiä.


Saksa, romanttinen reitti


Saksa: Würzburg


Saksassa kulkee noin 350 km pitkä teemareitti RomantischeStraße, jonka varrella on upeita linnoja ja palatseja, ihastuttavia kaupunkeja sekä upeita luontomaisemia. Tie kulkee Etelä-Saksassa, Würzburgista Füsseniin Itävallan rajan tuntumaan, reitti on ollut aikoinaan merkittävä kauppareitti Keski- ja  Etelä-Saksan välillä. Romanttinen reitti on suosittu turistien keskuudessa ja sen varella sijaitsee useita suosittuja nähtävyyksiä mm. Neuschwanstein linna.Yhdysvallat, Route -66
Viimeisenä tietenkin Route 66 Yhdysvalloissa, tuo 3755 km pitkä kuuluisa valtatie joka kulki Chigagosta, Kalifornian hiekkarannoille. Reitti lakkautettiin vuonna 1985, mutta siitä on jäljellä vielä joitakin osuuksia. Uusi reitti Interstate 55 korvaa tuon vanhan reitin, mutta Route 66 elää kuitenkin vielä lauluissa, kirjoissa ja elokuvissa sekä klassisia 66-kylttejä myydään matkamuistoina.


Kaikki kuvat Wikipedia, ellei toisin mainita


Mikä on sinun matkahaave M-kirjaimella?


Kerro parhaat reittivinkit!Avaa tämän päivän luukut myös aikaisemmilta vuosilta:
13. luukku:13.12. Lucian päiväTuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa


2 kommenttia:

  1. 66 pitää tehdä viimeistään kun täytän 66, koska olen vuosimallia 66 :) ;)

    VastaaPoista
  2. No niin on selkeetä numerologiaa 66 ihan ehdottomasti! ;)

    VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.