sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Y Kun yksi kohde ei riitä

Y = YhdysvallatMartan Matkassa


Joulukalenterin aakkoset olisi varmasti saanut täytettyä pelkästään kaupungeista ja paikoista jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa. Päätin listata kaupungit, jotka haluasin ensisijaisesti nähdä. Listalla on monta kiinnostavaa kaupunkia ja osa niistä on todella kliseisiä, mutta näitä olisi kiva nähdä, sillä ovat tulleet tutuksi lähinnä elokuvien ja TV-sarjojen kautta ja sen myötä alkanut kiinnostaa myös matkakohteena.


Martan Matkassa @ New York ei nuku koskaan


New Yorkissa on paljon nähtävää ja kaupungin syke vie mukanaan, kuuluisat musikaalit ja erilaiset kaupunginosat ovat kiinnostavia, niiden tutustumiseen sekä shoppailuun saa varata rutkasti aikaa ja aina löytyy jotakin uutta. 

Lue aikaisempi postaus New Yorkista:Dallasin tunetuin Ranch, Southfork


Dallasista tulee tietenkin ensin mieleen TV-sarja Dallas ja Ewingin perhe, Texasin murre sekä öljykentät ja mahdollisuus päästä hevosranchille vaikka Southforkiin. Historian puolesta Dallas kiinnostaa sillä J.F. Kennedy ammuttiin Dealey Plazan aukiolla 22.11.1963.


Los Angeles ja tutu kylttiLos Angeles on Yhdysvaltojoen toiseksi suurin kaupunki ja se on täynnä tähtisumua ja elokuvia, kiinnostavia nähtävyyksiä kuuluisuuksien katu Walk of Fame, shoppailua Hollywood boulevardilla, Diseyland, Santa Monican rannat ja tietenkin jääkiekko.Las Vegas ja kaupungin valot


Las Vegasin neonvalot ja kasinoiden pelipöydät tulee ensimmäiseksi mieleen sekä rankka juhlinta ainakin kuuluisan sanonnan mukaan ”mitä tapahtuu Las Vegasissa se jää Las Vegasiin”. Las Vegas tunnetaan hääpääkaupunkina ja kaupungilla on hurja menneisyys mafiakaupunkina.San Francisco, Golden Gate


San Francisco aurinkoa ja rantoja sekä rentoa meininkiä, ensimmäisenä tulee mieleen. San Franciscosta tulee ensimmäiseksi mieleen Golden Gate- silta, joka vilahtaa usein elokuvissa sekä mäkiset kadut ja niillä kulkevat raitovaunut. Kiinnostavia nähtävyyksiä ovat värikkäät viktoriaaniset talot ja tietenkin Alcatranzin vankilasaari.


Seattle

CIA: Yhdysvallat kartta


Kaikki kuvat Wikipedia, ellei toisin mainita


Mikä on sinun matkahaave Y-kirjaimella?


Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.