maanantai 12. joulukuuta 2016

L lumoavat rakennukset






L = Lumoavat linnat matkahaaveena





Minulla on blogissa ollut tänä vuonna meneillään juttusarja Linnasta linnaan paikallisista linnoista, useissa linnoissa olen ehtinyt vierailla, mutta vielä on monta mukavaa kohdetta käymättä, joten jutut jatkuvat vielä niiden osalta. Linnat ja niiden tarinat ovat kiehtoneet minua pienestä pitäen ja toivoin aina että Kekkosen sijaan Suomessakin olisi omat kuninkaalliset. Linnoista kun puhutaan niin ensimmäiseksi tulee mieleen Englanti ja kuninkaanlinnat, sitten Ranskassa Loiren jokilaakson linnat ja tietenkin Saksa jonka linnat muistuttavat tuttujen satujen linnoja. Yksi haaveeni olisi yöpyä jossakin linnassa, huomasin juttua tehdessä että useita linnoja on myynnissä… Linnanrouva...

Lue lisää: Linnasta linnaan


Listasin muutamia linnoja missä olisi kiva vierailla:



1. Englanti Windsorin linna





Englannin kuninkaallisista kiinnostuneille ykköskohde, sillä nykyinen hallitsijasuku on saanut nimensä tämän Windsorin linnan mukaan. Linna toimii nykyisin Britannian Monarkin virka-asuntona ja se on Kuningatar Elisbeth II koti. Linnan rakennutti Wilhelm Valloittaja v. 1070 ja se on on vanhin asuttu linna Euroopassa.


2. Saksa Neuchwanstein







Neuschwansteinin linna on yksi Saksan suosituimpia matkakohteita, Baijerin kuningas Ludwig II rakennutti sen itselleen 1800-luvun loppupuolella. Kaunis linna on antanut vaikutteita Prinsessa Ruususen linnalle Walt Disneyn piirretyssä.



3. Ranska, Loiren jokilaakson linnat





Amboisen linna







Loiren jokilaaksossa on satoja linnoja ja suosituimpia vierailukohteita ovat kuninkaallinen Château de Amboisen linna, joka on rakennettu korkealle kallionjyrkänteelle. Linnassa on varttunut monet Ranskan kuninkaalliset ja Leonardo Da Vinci työskenteli viimeiset vuodet linnassa.



Chambordin linna




Yksi näkemisen arvoien linna Loiren laaksossa on Kuningas Frans I rakennuttama metsästysmaja, jossa on 440 huonetta, 365 takkaa ja sen ympärillä yli 5000 hehtaaria metsästysmaita. Metsästymaja on rakennettu 1500-luvun alussa, se on rakennettu renesanssityyliin ja sen suunnitteluun on vaikuttanut Leonardo da Vinci. Chambord on Loiren jokilaakson suurin linna ja se on listattu UNESCON-kohteeksi.



4. Turun Linna




Ei saa unohtaa kotimaisia linnoja, Turun linna on ollut pitkään ”must see” listallani, linnalla on ollut vuosien aikana monta käyttötarkoitusta alun perin se rakennettiin 1200-luvulla Ruotsin Kruunun viralliseksi hallintolinnaksi Suomessa, myöhemmin se on toiminut vankilana sekä museona.



5. Ranska, luostarilinna Mont Saint-Michel




Normandiassa kalliosaarella sijaitseva linna rakennettiin alun perin kirkosksi 700-luvulla ja myöhemmin siitä tuli luostariksi, jonka ympärille rakentui kylä. Keskiaikainen kylä on hyvin säilynyt vaikka saari on altis korkeille vuorovesien vaihtelulle.


Kuvat Wikipediasta, mikäli ei toisin mainita


Mikä on sinun matkahaave L-kirjaimella?



Avaa tämän päivän luukut myös aikaisemmilta vuosilta:





2 kommenttia:

  1. Minulta on jostain syystä jäänyt käymättä Lappeenrannassa. Muistelen, että siellä olisi ratsuväkimuseo, se voisi kiinnostaa entistä hevosten ystävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tainnut käydä Lappeenrannassa vain työreissulla, joten työpaikan lisäksi en ole nähnyt kuin hotellihuoneen. Ratsuväkimuseo kiinnostaa kyllä ja läheinen Imatran kaupunki kosket ja valtionhotelli olisi hauska nähdä.

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.