perjantai 3. tammikuuta 2014

Annemasse
Annemassen kaupunki on jo jonkin aikaa kummitellut useasti mielessäni, yksi syy on se että viimeaikoina olen nähnyt useasti tienviittoja Annemasseen ja toinen syy että siellä on lähin Decathlon. Ehdotin Rosalle että mentäisiin käymään Annemassessa, sillä olen kuullut että siellä on myös iso ostoskeskus. Tutkailin kartalta missä tuo kaupunki sitten oikein sijaitsee ja yllätyksekseni huomasin, että sehän on ihan kulmilla ja meiltä on sinne vain 18 km.


Annemasse on Geneveä lähinnä oleva Ranskan kaupunki ja Genevestä on sinne matkaa vain noin 10 km. Annemasse kuuluu Haute-Savoien departementtiin eli hallintoalueeseen ja on alueen toiseksi suurin kaupunki jossa on noin 33 000 asukasta. Annemassea kutsutaan Geneven satelliittikaupungiksi ja sieltä moni käy päivittäin töissä Genevessä.


NähtävyyksiäKaupungin keskusta on pieni ja sen käy kävellen nopeasti läpi. Markkina-aukio oli oikein viehättävä ja siellä oli muistomerkki sodissa 1914 - 1918 ja 1939 - 1945 kuolleille lapsille.


La Porte d'Harmonie de Michel Ventrone.

Torin vieressä oli muutamia kävelykatuja kauppoineen, ravintoloineen ja nämä johtivat Kaupungintalon edustalle. Kaupungintalon lähellä liikenneympyrässä on hauska taideteos.Saleve-vuori upea näköalapaikka

Salève- vuori on upea näköalapaikka ja kutsutaan myös Geneven parvekkeeksi. Salèvessa on patikointireittejä, leikkipaikkoja ja siellä voi harrastaa erilaisia aktiviteettejä. Kesäisin kiipeily, patikointi, maastopyöräily tai varjoliito ja talvisin lumikenkäily tai hiihto.

Annemassesta pääsee Salève-vuorelle kaapeliradalla 1100 metrin korkeuteen. Olisimme halunneet Rosan kanssa käydä ihailemassa maisemia, mutta harmiksemme tämä kaapelirata oli kunnostettavana ja aukeaa vasta huhtikuussa 2014.

Lue lisää Salevesta: Mont Saleve on Genevan parveke

Ostokset:Annemassen keskustassa on isot markkinat tiistaisin ja perjantaisin, jossa myydään paikallisten tuottajien hedelmiä, vihanneksia, lihaa, juustoa, taloustavaroita, vaatteita ja paljon muuta. Markkinat menevät kiinni lounasaikaan klo 13.00. Sunnuntaisin isommat markkinat Ville Le Grandessa joka on noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Annemassen stadionilta. Kävimme näillä perjantai markkinoilla ja ehkä sade oli hiukan verottanut myyjien määrää, mutta ruokakauppiaita oli paljon.

Itselleni teki hieman pahaa katsoa kun yhdessä kojussa oli häkeissä lintuja ja pupuja, arvatenkin nämä oli myynnissä ruokapöytään. Olen joskus aikaisemminkin nähnyt näitä eläimiä myytävän torilla, varmaan Unkarissa ja muistan että silloin minulle tuli todella huono olo ja halusin vain päästä torilta nopeasti pois.
Keskustassa oli muutamia kauppoja ja Annemassen lähistöllä on muutama ostoskeskus Praz du Léman jossa ilokseni oli vihdoin tuo Decathlon ja iloksemme huomasimme myös Subwayn! Tuo Decathlon oli pienikokoinen hienoinen pettymys Espanjan suurten myymälöiden jälkeen. Suurimman osan ostarista vei suuri ruokakauppa Casino, Rosa jäi kaipaamaan mainostettua Napapijriä jota emme löytäneet. Toinen ostoskeskus missä kävimme oli Shopping Etrembières.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.