tiistai 14. tammikuuta 2014

My new best friend!
Miksi kukaan ei ole koskaan aikaisemmin kertonut minulle mikrokuituliinasta??? Olen pitkään tuskaillut kun pölyt vaan siirtyvät märässä rätissä, paikasta toiseen eikä puhdasta tule. En tiedä miksi meillä on ihan järkyttävä määrä pölyä täällä! Johtuuko se ilmastoinnista tai sen puutteesta, liian ohkaisista ikkunoista vai mistä ihmeestä? Olen päättänyt että yhtään tummaa huonekalua meille ei enää tule ja nykyisistäkin haluaisin eroon joko maalaamalla tai hävittämällä.

No nyt löysin avun tähän pölyongelmaan ja tällä hetkellä ilokseni pyyhin pölyjä. Löysin kaupasta nipun värikkäitä mikrokuituliinoja ja ajattelin että kokeillaan... Toimii todella! Taidankin nimetä eriväriset liinat eri paikkoihin, kylppäriin, keittiöön wessaan ja yleiseen käyttöön. Huomasin ilokseni että liinoilla pyyhkii peilit, lasit ja näytönkin ihan näppärästi jälkiä jättämättä. Vihaan jos jää raitoja! Sain ihan uuden moodin tylsään siivoomiseen, mikrokuituliina on ehkä paras keksintö sitten punaviinisiivouksen jälkeen! Mihinköhän muuhun sitä vielä voikaan käyttää?

Nyt kun meillä on noita siivottavia kerroksia hieman enemmän niin on otettava kaikki keinot käyttöön. Hankimme jopa Viledan Robotti-imurin ja kyllä se pikasiivoukseen on ihan oiva kapistus. Meidän Machokin sai NuuNuusta itselleen uuden kaverin. Vielä kun löytäisi oikeat pesuaineet eri pinnoille. Kiesus että mä vihaan kivilattioita, ikinä en enää haaveile sellaisista. Mitä tahansa sinne putoo, niin se todellakin näkyy selvästi ja varsinkin näissä meidän vaaleissa lattioissa. Kyllä on ikävä meidän tummia puulattioita!

Löysin tiskipöydälle harjojen, hankaussienien ja tiskiaineen säilytystä varten tälläisen posliinisen telineen. En tiedä monesko telineversio tämä on meidän keittiössä. Aikaisemmat muoviset, puiset ja muut purnukat ovat olleet epäkäytännöllisiä joten toivottavasti tästä löytyy apua tiskipöydän kaaokseen.


Keräsin tähän hieman siivousvinkkejä omia ja varastettuja, kerrohan mulle parhaat siivousvinkkisi!

Martan siivousvinkit!

1. Yritän välttää kaaosta ja siivoan joka päivä jonkin pienen alueen
2. Käytän "kerroskoria" joka toimii periaatteella "tuo tullessas vie mennessäs"
3. Jos joku sotku ärsyttää niin siivoa se heti, ennen kun se ärsyttää enemmän
4. Hanki kunnon siivousvälineet ja aineet, sekä pirteät kumihanskat
5. Tavaroille oma paikka, hankkiudu turhista tavaroista eroon
6. Eteinen on kodin valttikortti, pidä se aina siistinä!
7. Huolehdi että keittiön lavuaari näkyy ja kiiltää päivittäin
8. Raikas tuoksu on puoli siivousta, tuuleta ja hanki raikasteita
9. Vie lehdet, lasit ym. kierrätettävät pois usein, äläkä kerää niitä
10. Palkitse itsesi onnistuneesta siivousurakasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.