Meidän perheellä tuppaa ruokaa aika ajoin lentämään roskiin, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Tämä ruoan haaskaaminen ärsyttää minua suunnattomasti ja varsinkin silloin kun jääkaapin hyllyille hautautuneita kalliita raaka-aineita lihoja tai muita tuotteita joudutaan heittämään avaamattomana roskiin. Olen tästä aiheesta pitänyt kotona lukuisia palopuheita "katsokaa päiväykset" kun avaatte uuden purkin tai kun tyhjennätte kauppakasseja niin "laittakaa vanhemmat tuotteet eteen ja tuoreet tuotteet taakse". Vaikka kuinka suunnittelen tulevan viikon ruokia ja yritän välttää noita massatarjouksia, niin tuntuu että ruokaa menee kuitenkin haaskoon. Kaupassakäynti ei ole mitään lempipuuhiani, tuntuu että ostan aina samoja raaka-aineita jauhelihaa, kanaa ja kalaa sekä pyöritän kyllästymiseen asti samoja ruokia. Olen usein nauranutkin että pitäisi ottaa kauppaan jonkun kaverin kauppalistan tai toisen asiakkaan ostoskuitin niin saisi vähän vaihtelua omiin ostoksiin ja ruokiin.
Banaanit tuppaavat usein tummua meillä vaikka yritän ostaa niitä vähän, näistä kuitenkin tulee usein tehtyä kakkua tai Banana-Splitiä. Tästä tulikin mieleeni että täytyy taas patistella ruotsalaista ystävääni, että hän lähettäisi minulle herkullisen Flygande Jakob-reseptinsä. Puuron jämiä käytän usein helppoon pannuleipä taikinaan, perunasoseen lopusta teen rieskoja, hedelmistä salaattia, kastikkeita pyrin jatkamaan ja tietenkin pyttipannua tulee tehtyä viikon tähteistä. Isäni teki aikoinaan joulukinkun lopusta hernekeittoa.
Löysin ruokahävikki aiheesta tehdyn raportin jossa sanotaan että jokainen heittää pois syömäkelpoista ruokaa vuoden aikana 23 kiloa! Tämä hävikki vastaa noin 100 000 auton jättämiä hiilidioksidipäästöjä!!! Täytyy muistaa että ruoan valmistamiseen kuluu suuri määrä luonnonvaroja ja energiaa. Ota vain se mitä syöt, älä muuta ruokaa roskaksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.