Viime viikolla ”joku” teki bistrossa perunamuusia aimo annoksen ja siitä olisi riittänyt vaikka koko kylälle. Viikonlopun aikana päätin hyötykäyttää tämän ylijäämä muusin ja saimmekin parina päivänä iltapalalla herkutella perunarieskoilla :)
Peunarieskat
(8-10 pientä rieskaa)
3 dl löysää perunasosetta
½ tl suolaa
1 muna
2 dl ohrajauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
tai
3 dl vehnäjauhoja / sämpyläjauhoja ym.
Sekoita löysään perunasoseeseen
muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
Muotoile taikinasta jauhojen avulla
leivinpaperoidulle pellille 8-10 pientä rieskaa.
Painele ne litteiksi ja pistele pintaan haarukalla reikiä.
Paista uunissa 275 asteessa 8-12 min.
Vinkki!
Perunasoseena käy myös tähteeksi jäänyt perunamuusi tai voit myös valmistaa sen jauheesta tai pakastesoseesta.
Martan reseptivinkkejä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.