perjantai 2. tammikuuta 2015

2.1. Berchtoldin päivä

Tänään osassa Sveitsin kantoneissa on vapaapäivä ja päivää vietetään Sveitsin pääkaupungin Bernin perustajan kreivi Berchtold V. Zähringenin muistoksi. Kreivi Berchtold perusti Bernin kaupungin vuonna 1191 ja tarinan mukaan kreivi nimesi kaupungin Berniksi eli karhuksi, joka oli ensimmäinen eläin minkä kreivi tappoi metsästysreissullaan. Berchtoldin päivää vietetään uuden vuoden jälkeen 2.1, enimmäkseen Bernin ympärillä olevissa kantoneissa sekä saksankielisellä alueella. 

Berchtoldin päivään ei liity erillisiä juhlamenoja vaan sitä vietetään rauhallisesti lähinnä perheen kesken tai kokoonnutaan ravintoloissa vaihtaen uuden vuoden toivotuksia. Aaraun kantonissa Hallwillin kaupungissa järjestetään Bärzeli-kulkueita, joissa pukeudutaan erityisiin asuihin ja toivotetaan onnea vastaantulijoille. Useissa paikoissa pähkinät ja niiden syöminen sekä laulut ja kansantanssit liittyvät juhlapäivän viettoon. (kuvat: Wikipedia) 

2.1 Berchtoldin päivä on yleinen vapaapäivä seuraavissa kantoneissa: Aargau, Bern, Fribourg, Glarus, Jura, Luzern, Neuchâtel, Obwalden, Schaffhausen, Solothurnilla Thurgau, Vaud, Zug ja Zürich.

Ohessa aikaisempi postaukseni Bernistä, josta voi lukea enemmän kaupungin historiasta ja kuuluisista nalleista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.