tiistai 20. tammikuuta 2015

La Vattay, missä vika, kun suksi ei luista???

Eilen lähdin ystäväni kanssa muutaman vuoden tauon jälkeen kokeilemaan hiihtämistä ja miltä se tuntuu täällä korkeanpaikan leirillä. Tutkailin etukäteen vähän latuvaihtoehtoja ja niitähän riitti! Hieman kauhistutti nuo korkeuserot, kun Olarin pururadalla niitä ei hirveästi ollut. Ajelimme Juran kiemurateitä pienessä sumussa ja lumisateessa, mutta paikanpäällä ilma oli kuitenkin kirkas. 

Lähdimme sivakoimaan ja valitsimme näin aluksi helpohkon 4 km pitkän Plateaun ladun. Hiihto sujui aluksi ihan hyvin, tosin puhe alkoi pikkuhiljaa laantua, mutta sitten alkoi ongelmat. Noin kahden kilometrin kohdalla huomasin, että suksi ei oikein luista ja lumi pakkaantuu pohjiin. Putsasimme pohjat ja jatkoimme matkaa, mutta hiihto takkuili koko ajan ja jouduimme muutamaan otteeseen poistamaan lumet, kunnes en kertakaikkiaan päässyt enää eteenpäin. Ei auttanut muu kuin ottaa sukset kainaloon ja jatkaa loppumatka kävellen. Kyllä harmitti! Menin suksien kanssa huoltopisteelle ja hieman häpeillen annoin sukset huoltoon, sillä pohjat olivat lumen peitossa ja sieltä alta paljastui vanhat pitoteipit sekä voiteet. Lupasivat laittaa sukset kuntoon seuraavaksi päiväksi ja hintakaan ei ollut paha 10€, eihän sillä taida edes saada voidepurkkia! 


La Vattay

La Vattayn maastohiihtoalue on osa Monts Juran laskettelukeskusta ja se sijaitsee, Jura-vuoren Ranskan puoleisella alueella. Monts Juraan kuuluu La Vattayn lisäksi kolme laskettelukeskusta Lélex / Croset, Mijoux / La Faucille ja Menthiéres, ja ne sijaitsevat noin 900-1600 metrin korkeudessa. Parhaiten alueelle pääsee autolla, mutta Gexistä ja Ferney Voltairesta kulkee bussi-kuljetus Col de la Faucilleen ja La Vattaylle, sekä laskettelukeskusten välillä toimii myös bussikuljetus. Monts Juran ja La Vattayn alue on noin puolen tunnin ajomatkan päässä Genevestä. 
La Vattay on Jura-vuorten suosituimpia hiihtoalueita ja sen ladut kiertävätkin pitkin kauniita metsämaisemia ja  näkymät Juralle ja Dôlelle ovat upeat. La Vattayn ja Valserine Valleyn alueella on noin 150 km latuja, jotka ovat eritasoisia helposta vihreästä, vaikeaan mustaan. Latureitit ovat eripituisia ja niitä on yhteensä 13 (3 vihreää, 6 sinistä, 5 punaista ja 2 mustaa), joten valinnanvaraa riittää. Perinteiselle hiihdolle on varattu kaksi latua ja niiden vieressä voi luistella. Helpommat ladut ovat tasaisella ja vaikeammilla laduilla on korkeuseroja, La Vattayn alueelta pääsee hiihtämällä Mijouxin laskettelukeskukseen ja sieltä voi palata, vaikka bussilla takaisin. Hiihtoalueella järjestetään useita kilpailuja. Hiihtoladut ovat maksullisia ja ne eivät ole valaistuja. La Vattayn alueella on myös lumikenkä-reittejä, jotka ovat maksullisia. 
Hiihtoalueella on ravintola, suksihuolto ja välinevuokraus sekä maksulliset pukukopit suihkuineen, lukolliset säilytyslokerot ja picnic-alue. 

Hiihtokausi tänä vuonna (2015) kestää aina torstaihin 29.3.2015 asti ja ladut ovat käytössä päivittäin 9-17.00.

Monts Juran nettisivuilta löytyy alueelle WEB-kamera ja sieltä voi käydä tarkistamassa sää- ja lumitilanteen.

Hinta
Aikuisten päivälippu on 8 € (ke 6 € ei loma-aikoina) / Kausilippu 77 €2 kommenttia:

  1. Oho, onpas Vattaylla lunta! Muistan, kun joskus kävimme siellä tammikuussa hiihtämässä, tai siis yritimme, lunta ei juurikaan ollut :). Mutta nyt näköjään on!

    VastaaPoista
  2. Täällä on ollut aika vähälumista jos vertaan viime talveen, mutta viime päivinä sitä on tullut ihan kiitettävästi, jopa tänne alas asti. La Vattay oli upea paikka ja sinne pitää päästä uudellen :) Tänään kävin lumikenkäilemässä St. Cerguen suunnalla ja siellä vasta lunta oli!

    VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.