lauantai 24. tammikuuta 2015

Vihdoinkin Saunaan! Divonnen Val Vital
Papi halusi tänään lähteä lillumaan johonkin kylpylään, parantelemaan sulkispelissä loukkaantunutta pohjettaan. Minä, kun en ole mikään vesipeto ja melkein tylsistyn noissa kylpylöissä olemisen sietämättömään keveyteen, hoksasin kuitenkin mahdollisuuteni koittaneen, nimittäin kylpylöissähän on Sauna!!!

Päätimme lähteä kokeilemaan lähellä sijaitsevaa Divonnen Val Vital kylpylää, sillä sinne on meiltä vain noin 10 minuutin ajomatka. Kauheasti emme saaneet ranskankielisistä nettisivuista irti, joten päätimme lähteä kokeilemaan. Ajattelin mielessäni kaikkia altaita ja vesihierontoja, joilla voisin helpottaa viime viikon urheilusuoritusten jälkeen kolottavia lihaksiani.
Uuteen kylpylään meneminen on aina haasteellista, kun ei tiedä miten toimitaan ja minkälainen ns. varustus siellä on. Aina tulee sellainen tunne, että jotain tärkeää jäi uupumaan ja niin myös tänään!

Saavuimme kylpylään ja heti vastaanotossa kävi ilmi, että suihkuhattu on pakollinen, näitähän minulla on kotona vino pino, mutta ei tietenkään yhtään mukana. Yllätyimme miten hyvin vastaanoton rouva puhui englantia ja esitteli meille heidän tarjontaansa. Sisäänpääsy maksoi 17 € ja se sisälsi pääsyn Fitness salin tunneille sekä Aquagymin erilaisille ohjatuille vesiliikuntatunneille. Olimme sen verran myöhään liikenteessä että, lauantain osalta tunnit olivat jo menneet, joten maksoimme vain pääsystä ”allasosastolle ja saunaosastolle”.

Pukukopit olivat täälläpäin tyypilliset, naisille ja miehille yhteiset kaksioviset vaatteidenvaihtopisteet, toisesta ovesta sisään ja toisesta ulos. Pukukoppien jälkeen tavarat laitetaan maksullisiin lokeroihin ja mukaan otetaan allasalueella tarvittavat tavarat. Uusissa paikoissa saa aina ihmetellä mihin pyyhkeet ja pesuvälineet tulee jättää, sekä mistä löytyy suihkut ja näin kävi täälläkin.
Tulimme allasalueelle ja meillä molemmilla taisi jäädä monttu hieman auki, se meinaan käsitti kaksi pientä allasta, toinen oli kai uintia ja vesiliikuntaa varten ja toisessa oli jaquzzi sekä muutamia vesihierontapisteitä. Minua se ei sinänsä haitannut, sillä odotin innolla pääsyä saunaosastolle. Saunaosasto tai siis, saunoja oli kaksi pieni tavallinen sauna erikseen naisille ja miehille sekä yhteiskäytössä oli turkkilainen sauna. Saunassa piti olla pyyhe mukana, eikä tarjolla ollut kertakäyttöpeflettejä. No tietenkään tällä kertaa minulla ei ollut omaa peflettiä mukana, joten jouduin ottamaan omaan suihkupyyhkeeni saunaan. 

Se hetki, kun pääsin saunaan oli jotain aivan uskomatonta! Viimeksi olen saunonut heinäkuussa ystäväni luona ja kun istuin kylpylän saunassa, en vaan voinut olla hymyilemättä, kun lämpö alkoi virrata. Sauna oli todella pieni, mutta löylyt olivat hyvät ja ei ihme olihan siellä Harvian kiuas! Odotin kärsimättömänä, että toinen rouva poistuu saunasta ja saan heittä pitkästä aikaa kunnon löylyt. Näin teinkin ja tunne oli aivan mahtava, vain kylmä siideri puuttui!


Kävin kokeilemassa jaquzzin sekä kaikki vesihierontapisteet ja saunaan menin tuon tuosta. Olin todella tyytyväinen Dechatlonista ostettuihin uusiin uintikenkiini, ne oli kerrassaan loistavat kylpyläkäytössä, sen sijaan suihkupyyhkeeni oli aivan litimärkä… Tuon saunan vuoksi täytyy alkaa käymään läpi alueen muita kylpylöitä.


1 kommentti:

  1. 120 astetta miesten puolella ni saa olla aivan rauhassa nautiskelemassa :)

    VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.