maanantai 10. huhtikuuta 2017

Sunnuntaiajelulla: Morgesin tulppaanifestivaalit

Kuvasta päätellen voisi kuvitella, että olen jossakin Hollannin tulpaanipelloilla, mutta ei veikkonen, täällä sitä ollaan jalat tukevasti Sveitsin kamaralla. Lähdettiin Rosan kanssa sunnuntaiajelulle Morgesin tulppaanifestivaaleille, ihailemaan noita kauniita kukkia ja katsastamaan tämä vuoden upeat istutukset. 

Morgesissa on järjestetty tulppaanifestivaaleja jo vuodesta 1971 lähtien, joka kevät Geneve-järven tuntumassa sijaitsevaan Independent-puistoon istutetaan yli 100 000 tulppaania ja 300 eri tulppaanilajia. Tulppaaneista tehdään erilaisia kukkateoksia, festivaalit alkavat huhtikuussa ja kestävät toukokuun puoleen väliin asti. 

Puisto sijaitsee upealla paikalla aivan Geneve-järven tuntumassa vastapäätä Alppeja. Festivaaleilla käy vuosittain noin 100 000 vierailijaa, niiden aikana järjestetään erilaisia tapahtumia, puisto on avoinna kaikille ympäri vuorokauden ja sinne on vapaa pääsy. Morges sijaitsee 10 km Lausannesta ja 50 km Genevestä ja sinne pääsee helposti junalla.


Pard d'Independence

Tästä nappaan uuden sisustusidean,
nyt vaan kirpparille metsästämään noita maalarintikkaita!


Sunnuntai oli upea päivä ja tulppaanifestivaaleilla oli porukkaa, mikä tuuri meillä kävi, sillä satuimme sinne ”80 Potiers dans les Tulipes” keramiikkamarkkinoiden aikaan. Useana vuonna olen missannut nuo markkinat ja nyt ihan vahingossa satuimme osumaan sinne niiden aikana, Independent-puistossa oli 80 keramiikkakauppiasta myymässä tuotteitaan, joten katseltavaa riitti. 

Markkinoilla oli paljon upeita keramiikkatöitä, kiersimme jokaisen kojun läpi ja tarttuihan sitä jotain mukaankin, pitkään olen ihaillut muutamilla joulumarkkinoilla eräitä pannunalustoja, jotka ovat muodoltaan isoja palapelin paloja. Aikaisemmin en ole niitä raaskinut ostaa, mutta nyt päätin, että ne saa lähteä mukaan, kun olen niitä, niin usein ihaillut ja nykyiset pannunalustat ovat sekalainen seurakunta, kaikki eri paria. Nuo palapelin palat näyttävät mielestäni upealta ja niissä on hieman hauskuutta mukana.


Potiers dans les Tulipes-keramiikkamarkkinat

Tämä hauska palapeli lähti mukaan, usein olen sitä kuolannut eri markkinoilla


Kun olimme kiertäneet kaikki kojut läpi aloimme ihailemaan tulppaaneja ja niitähän riitti. Taas tänä vuonna tulppaaneista oli tehty upeita istutuksia ja asetelmia sekä eri muotoon sommiteltuja taideteoksia. 

Puistossa moni oli picnicillä ja tuo oli oikein loistava ja toteutuskelpoinen idea, sillä ruokailun lomassa kukista voi nauttia pidempään sekä upeista näkymistä järvelle. 

Kuvien ottaminen kukista oli haasteellista, sillä ihmisiä oli paljon ja jokainen halusi poseerata jonkun istutuksen edessä. Onnistuin kuitenkin nappaamaan muutamia otoksia ja ohessa kuva kollaasi näistä.


Aivan loistava PicNic-paikkaTulppaanit inspiroivat, kaunis maalaus tulossa


Aikasempien vuosien postauksista Tulppaanien aika, Morges kukkien kaupunki ja Kevät tulee tohinalla, laidunkausi alkaa Jyrin päivänä löytyy lisää tulppaanien kuvia sekä tarinaa Morgesista ja tulppaanifestivaaleista.


Äiti tytär laatuaikaa :)

Nää on niin ihanat!

... ja muuntuvat moneksi, taidan jättää ne pöydälle koristeeksi niin ovat aina valmiinaLue lisää Sveitsin kukkakohteista:

Morgesin tulppaanifestivaalit
Tulppaanien aika
Morges kukkien kaupunki
Linnasta linnaan: Château de Vullierens ja Iirikset
Iiriksiä, musiikkia Romainmôtierin luostarissa

Haaveista totta: Amsterdam ja ihanat tulppaanipellot

Tervetuloa blogiini
www.martanmatkassa.fi

Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.