sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Maaliskuu meni, Hellöy huhtikuu!
Maaliskuu meni ihmetellessä kevää merkkejä, tuntuu kuin yhtäkkiä luonto olisi puhjennut kukkaan! Kun näin pari viikkoa sitten ensimmäiset valkovuokot, hetken päästä alkoi näkyä upeat Magnoliapuut kukassa, teiden varsille ilmestyivät kirkkaan keltaiset onnenpensaat (Forsythia) tuomaan väriä ja sitten räjähtivät kirsikkapuut kukkaan, jotka tosin ehtivät vain hetken ihastuttaa ennen kuin kukat alkoivat varista, vielä loppuviikosta ehdin napata upeat kuvat. Geneven kevättä pääsee ihailemaan postauksessani ” Kevättä kohti mennään, ilmassa ihanat kevään merkit”, jonka voi lukea täältä. Kevät on ihanaa aikaa ja silloin itsekin herää taas talven horroksesta ja innostuu puuhastelemaan kaikkea kotona ja puutarhassa. Viime kuussa tulikin tehtyä useita kivoja juttuja…Ensimmäiset valkovuokotGeneven kukkakellon kevätMagnolia Lausannen rannassa


Minun Japani ja Hanami hetki upeiden kirsikkapuiden kanssaMuseosunnuntaiMusée Rath


Kuukausi alkaa usein museokäynnillä ja kuin myös maaliskuussa, ilma oli jälleen kerran hieman sateinen eli aivan loistava päivä museokäynnille. Tällä kertaa kävin Musée Rathissa katsomassa Frankensteinista kertovaa näyttelyä, näyttely kiinnosti minua kovasti sillä onhan tuo karmiva teos saanut alkunsa täältä Geneve-järven rannoilta. 


Musée Rath, Nightfall-näyttely  


Viime vuonna kirjoitin aiheesta postauksen ”Mitä tapahtui Geneve-järvellä 200 vuotta sitten vuonna1816?”, postausta kirjoittaessa tutustuin aiheeseen ja ihastuin tarinaan ystävyksistä, jotka viettivät kesää Genevessä, tämän vuoksi Frankenstein-näyttely oli minusta todella mielenkiintoinen ja olin iloinen että ehdin käydä siellä ennen kuin se päättyi. Näyttelystä kirjoitin postauksen ”Museosunnuntaina: Museo Rath ja Frankenstein” käy lukemassa se täältä. Lue myös Linnasta linnaan: Chilloninlinna ja sen kuuluisa vankiMusée Ariana


Käytin ilmaisen museopäivän toden teolla hyödyksi ja kävin vielä kotimatkalla Lasi- ja keramiikkamuseossa, museo on upeassa Ariana-kartanossa ja sen takapihalla sijaitsee YK:n Geneven pääkonttori. Tuosta museosta teen myöhemmin oman postauksen.


Sveitsin lasi- ja keramiikkamuseo, "Puhuvat lautaset"-näyttely  Vilkas ParentTime kuukausiMissäköhän sitä mahdetaan olla?


Huomaa että meikäläinen piristyy aina kevättä kohti, koulun Parent Time-tapahtumat ovat pitäneet pientä hiljaiseloa alkuvuoden ja sitten rykäisimme oikein kunnolla. Maaliskuussa oli jopa kolme tapahtumaa! Kävimme Genevessä ilmaisella kaupunkikierroksella, teimme retken Jura-vuorten toisella puolen sijaitsevaan Espacr Horloger- kellomuseoon ja pidimme ”PicNic” evästauon Jura vuorten huipulla ihaillen upeita Alppi-maisemia sekä vihdoin pääsimme tutustumaan meidän kotisuklaatehtaaseen eli läheiseen Favangerin suklaatehtaaseen.Geneve, Parc de Bastion


Viime vuonna kävimme vanhempien kanssa kokeilemassa Nationsin alueella ”Free Walk Switzerland”-järjestön järjestämiä ilmaisia kaupunkikierroks ja nyt päätimme kokeilla heidän toista kierrosta ”Heart of Geneva”. Aika monta kertaa olen Genevessä osallistunut erilaisille kaupunkikierrokselle ja täytyy sanoa että suloinen oppaamme Miguel on ehdottomasti paras! Hän osasi esittää asiat lyhyesti ja ytimekkäästi, hän toi vielä myös minulle paljon uusia juttuja sekä hän selitti asiat siten että ne jäivät hyvin mieleen. Olin siis oikein tyytyväinen tähän kierrokseen ja voin lämmöllä suositella sitä kaikille. Tuosta kierroksesta kirjoittelen myöhemmin postausta, mutta aikaisemmasta Geneven Nationsin kierroksesta kertovan postauksen ”Ilmainen” kaupunkikierros Genevessä” voit lukea täältä. 


Suprise!!!

Espace Horloger kellomuseo sijaitsee Juran kellolaaksossa ja meille osui aivan mahtava päivä kelien suhteen. Pidimme evästaukoa Juran huipulla, saimme yllätettyä kollegani synttärikakulla ja skumpalla sekä tietenkin suloisella yhteislaululla. Museo oli todella kiinnostava ja meille osui aivan loistava opas, hän oli todella omistautunut kellojen maailmaan ja valmistukseen, joten saimme häneltä paljon mielenkiintoista tietoa. Museo on ollut pitkään ”must see”-listallani ja olin iloinen että ehdin vielä nähdä James Bondista kertovan näyttelyn. Kirjoitan kellomueosta myöhemmin ihan oman postauksen.Le Sentier, Espace Horloger

Versoix, Favangerin suklaatehdas


Kuukauden kolmas ParentTime tapahtuma oli vierailu Favangerin suklaatehtaassa, joka on tavallaan kuin meidän oma, sillä sehän on tuossa vieressä. Pitkään luulin että sinne ei pääse vierailemaan kuin keväisin Versoixin Festichoc-tapahtumassa, mutta ehkä asia on muuttunut, sillä nyt sain varattua ryhmällemme tutustumiskäynnin ja siihen osallistui myös muita turisteja. Vierailusta suklaatehtaalla ja Sveitsin suklaapääkaupungista Versoixista on tulossa pian uusi postaus.


Tässä lapsille tiedoksi mitä me vanhemmat tehdään sillä aikaa kun he ovat koulussa... Greyn Anatomia? 


Sunnuntaiajelulla


Annecy Venetsialaiset karnevaalit

Tässä kuussa käytiin sunnuntaiajelulla upeassa Annecyssä ja Jura-vuorten toisella puolella Vallorbessa. Annecyssä oli vuotuinen ”Venetsialainen karnevaali” ja kaupunki täyttyi upeista vanhan ajan asuista ja maskeista, aurinkoinen keli oli taas houkutellut paikalliset ja turistit kaupungille. Karnevaaleista tein postauksen ”Sunnuntaiajelulla: Aina niin ihana Annecy ja Venetsialaiset karnevaalit” voit käydä lukemassa sen täältä ja käydä katselemassa upeita pukuja. 


Annecy Pont du Amour


Toisen sunnuntaiajelun teimme Vallorbeen, mielessäni on pitkään ollut Vallorben luolat, jossa voi kävellä jopa 3 km pituisen kävelyreitin. Vallorbeen tutustuessa huomasin että sieltä löytyy upea silta Viaduct du Day-silta ”must see”-listaltani, jonka kuva on kummitellut mielessäni siitä lähtien kun muutimme Sveitsiin. 


Grottes de Vallorbe

Upea Viaduct du Day-silta Vallorbessa


Ylhäällä sillan läpi kulkee patikointireitti

Luolat yllättivät minut aivan täysin, monissa on tullut käytyä, mutta nämä olivat kyllä todella huikeat. Vallorben luolista teen myöhemmin oman postauksen, mutta sunnuntaiajelusta tein postauksen ”Sunnuntaiajelulla: Vallorben upeat luolat ja Viaduct” sen voit käydä lukemassa täältä.


Vallorben luolat 3km kävelyreitti

Luolien yläpuolella keijukaiseten luola

Kaunis Orbe-joki ja yksi sen virtauksistaMatkailuLaskettelu retki Breuli CerviniaanKevät on saapunut Italiaan, Aosta

Kaunis keskiaikainen Aosta

Tuttavaperheemme oli jälleen vuotuisella hiihtoretkellä, päätimme lähteä tervehtimään heitä tällä kertaa Italian Cerviniaan, halusin todella päästä näkemään Matterhornin. Ajoimme Cerviniaan Mont Blancin tunnelinkautta ja pysähdyimme  Aostassa. Ensimmäiseksi näin upeat kirsikkapuut ja ne tuoksuivat aivan mahtvalta! Teimme pienen kaupunkikierroksen, sillä mieltäni kaiveli kun viime vuoden kuvat katosivat puhelimen hajotessa. Aosta on todella kaunis vanha kaupunki ja siellä oli jo todella keväinen tunnelma. Jatkoimme matkaa  Breuli Cerviniaan ja tuo kevät hävisi kertaheitolla. 

Vihdoinkin saunaan! Kun suomalainen, ruotsalaienn ja venäläinen oli saunassa...


Paras Efter ja After-ski porukka evö

Meille sattui todella huonot laskettelukelit, näkyvyys oli olematon lumisadetta, sumua ja pilveä melkein koko ajan, laskettelusta ei päässyt nauttimaan vaan se oli jopa hieman pelottavaa, mutta onneksi meillä oli niin loistavaa seuraa ystävistä ja heidän porukasta, niin ei harmita NIIN paljoa. 


Pienen hetken aurinko pilkahti... mutta vain pienen...

Tänä vuonna en ”Mattia” nähnyt, mutta voit käydä lukemassa viime vuoden postaukset reissustani ”Suksilla Sveitsiin ihailemaan Toblerone-vuorta” ja "Ystäviä tapaamassa ja laskettelua Italian Cerviniassa"kun kävin viime vuonna tapaamassa Welmun Rotta-Ninaa ja hänen perhettä Breuli Cerviniassa, tällä reissulla syntyivät Bolle & Stille rotat, tuskin maltan odottaa kun näen hänen esikoiskirjan.


LausanneLausanne, Ouchyn satama

Lausanne Rue du Marche

Breuli Cervinian reissun jälkeen heti lauantaina lähdin ilmaisen kävelyierroksen ja  Brocnten perään Lausanneen, mutta valitettavasti kävelykierrokset alkavat vasta tässä kuussa (huhti) ja Brocante oli suuri pettymys, se järjestettiin pienessä teltassa ja sinne oli sisäänpääsy. Ilma oli todella upea joten päätin tehdä ihan oman kaupunkikierroksen, kävin paikoissa missä ennen tapasin käydä kun asuimme Lausannessa, olin jo unohtanut miten hyvät shoppausmahdollisuudet siellä on, joten pakko tulla arkena uudemman kerran. Huomaan etten vieläkään ole saanut tehtyä Lausannesta postausta… 


Tänään ollaan Martan Matkassa ja oppaana toimii MarttaMahtava ryhmä Tampereelta ;)

Cerviniassa ollessa sain mielenkiintoisen kyselyn toimia oppaana eräälle suomalaiselle ryhmälle, joka tuli vierailemaan Cernissä. Heillä oli mielessä vierailu Aiguille du Midin vuorella sekä ajatuksena kiertää Geneve-järven ympäri. Pitkään olen miettinyt omaa postausta aiheesta, mutta kun alue on niin laaja, niin se on edelleen pöytälaatikossa ja odottaa valmistumista. Suunnittelimme yhdessä retken johtajan kanssa kierroksen, olin kieltämättä kauhuissani niin lyhyestä valmistautumisesta, mutta ryhmänjohtaja houkutteli minut mukaan ja kertoi ryhmän olevan todella joustava.


Tour du Lac Leman, ei ihan Grand tour mutta melkein...

Pikaisesti saimme päiväretken ohjelman tehtyä, ehdin kaivella hieman arkistojani ja vanhoja postauksia, hieman jännitti miten tästä oikein  selvitään. Ensimmäinen haaste oli selviytyä kuskin kanssa, sillä hän ei puhunutkaan englantia, yritin hänelle kovasti ransksi keskustella ja viittoa, kuten maassa tapana on, mutta espanjaa taisin hänelle enempi puhua… Toinen haaste oli kun mikrofoni ei toiminut, kovasti yritin puhua kuuluvalla äänellä, mutta valitettavasti takapenkille ei tainnut juuri kuulua. Etupenkin herrat sen sijaan taisivat saada yliannostuksen meikäläisen tarinoista.


Meikäläisen maisemakonttori 

Meille osui aivan mahtavat kelit ja Aiguille du Midillä oli jonkin verran aamuruuhkaa, sillä hiihtokausi on vielä päällä ja paljon oli porukkaa menossa rinteeseen sekä turisteja oli meidän lisäksi paljon. Menimme kabiineillä ylös ja pääsimme ihailemaan Mont Blancia sekä Alppeja. Keli oli kerrassaan loistava ja näkyvyys hyvä. Muutama meistä uskaltautui jopa astua tuohon ”Step to the Void”-kuutioon kuvattavaksi. Tällä kertaa siihen pääsi suhteellisen heloposti jonottamalla, sen sijaan että olisi pitänyt vuorenrinnettä pitkin kävellä.


Saavumme Rhône-joen laaksoon, aivan huikeat näkymät

Matkamme jatkuin Martignyn kautta Rhônen jokilaakson kautta Montreuxiin ja tietenkin pysähdymme Marnnerheimin puistoon ja jatkoimme kävelyä Montreuxin rantakatua pitkin keskustaan. Rantakatu oli kerrassaan upea, sinne oli juuri laitettu upeat kukkaistutuksen ja tyyni Geneve-järvi sekä takana lumiset Alpit olivat aivan huikean näköiset.  Piipahdimme Casinolla, jossa sijaitsee Queenin museo ja äänitysstudio ja kävelimme rannalla Jazz-katua pitkin. 


Maisemat vain paranee ja tämä todella on Sveitsistä -Montreux-

Montreuxin kaunis rantakatu kukkaloistossa

Jatkoimme matkaa Lavauxin viiniviljelmille jä pysähdyimme Vinoramassa maisetelmassa alueen viinejä. Maistelimme tietenkin alueen valkoista Chasselas viiniä ja sattumalta eräs viininviljelijä, jonka viiniä olimme maistanut oli paikan päällä ja tuli tervehtimään. Suomeen lähti tuliaiseksi muutama pullo viinintuottajan nimikirjoituksella varustettuna.


Vinoramassa viininmaistelua

Tuliaisia kotiin!


Vaikka matkalla oli aluksi pieniä haasteita niin olin oikein tyytyväinen päivän retkeen, ryhmä oli todella retoa ja mukavaa porukkaa, heidän kanssa oli mukava viettää päivää. Työskentelin kerrankin todellisessa maisemakonttorissa, vai  mitä mieltä olette?

Täältä voit lukea aikaisemman postaukseni Aiguille du Midistä ”Saavutin korkeimman kohtani Euroopassa”, myöhemmin tulossa postaus  ”Tour du Lac Geneva” joka kertoo Geneve-järvestä ja sen ympäristöstä.Martan touhut


Kodintekstiilit lakanat, peitot ja pöytäliinat ovat nyt nätisti


Upeiden kelien vuoksi on ”maritukset” jääneet vähemmälle, olen saanut vain muutamia pieniä juttuja järjestettyä, mutta nyt täytyisi löytyä jostain taas lisää motivaatiota käydä läpi noita tavaroita. Viime kuussa avasin meidän alakertaan ”Martan puodin” ja olin todella iloinen, sillä puodissa kävi muutamia asiakkaista, jotka olivat iloisia löytäessään suurperheelle paljon edullisia vaatteita.


Martan puoti


Käyttäydyin samalla myös hyvin sopimattomasti ja sain potkut paikallisesta FB-ryhmästä, olin kuulemma liikaa ”push” mun ilmoituksia, miten se nyt sitten ikinä Suomeksi sanotaan ”FB-kirppari slangilla”? Olin laittanut kommentteihin tietoa myydyistä tuotteista. Huomautuksen jälkeen sain jatkuvasti ilmoituksia, kun adminit huomauttivat muita jäseniä, pyysin että admin poistaisi nämä ilmoitukset minulta, niin he päättivät poistaa minut koko ryhmästä, harmi sillä tuo ryhmä on näiden vuosien aikana ollut mieletön tietopankki…


Nyt sai kolikot kyytiä...


Otin Konmarin neuvoista vaarin ja todellakin olen ottanut kaikki kolikot käyttöön ja ilostutan itseäni hankkimalla kotiin kukkia sekä aiheutan närää parkkihallien ja juna-asemien automaateilla sekä tietullien luona pikkuhilujeni kanssa…Onneksi tämä suloinen kauppias ei tajua noista kolikoista yhtään mitään,
vaan on tyytyväinen rapsutuksiin ;) 


4 kommenttia:

 1. Vitsit miten kivoja kuvia! Nuo magnoliat ovat ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia :) Nuo Magnoliat ovat todellakin upeita ja juuri nyt ne kukkivat todella upeasti joka puolella, eri väreissä!

   Poista
 2. Olipa vauhdikas maaliskuu. Vai olet ollut huonotapainen ja kiusaat muita kassajonoissa. Hiluista pyrin pääsemään eroon kantamalla hilupussia ja poikkeilemalla kauppoihin ostamaan jotain pientä, esim. suklaalevyn tai pari, ja lasken kolikot valmiiksi ennen kassalle menoa. Ovat usein jopa tyytyväisiä kun kassoilta puuttuu sälä ja saan kiitosta.
  Ei saa laittaa kuvia Montreuxin ja Mannerheimin puiston rantatiestä kun ihan henki salpaantuu ja kurkusta kuristaa. Se seutu on kertakaikkiaan niin upea ja pääsen sinne vasta joskus kesäkuun tietämissä.
  Onko sulla luvassa yhtä vauhdikas huhtikuu? Jään mielenkiinnolla odottelemaan raporteja noista em. retkistä.
  fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohinaa on todella ollut! Minullakin on noita hilupusseja autossa ja laukussa, mutta valitettavan usein unohtuu käyttää niitä, täytyypä ryhdistäytyä... Näyttää erehdyttävästi siltä että myös huhtikussa on täydet tohinat päällä ja älä huoli Montreux on aina yhtä ihana, vuodenajasta riippumatta! Joka kerta sen kauneus jaksaa yllättää ;) Mukavaa pääsiäistä!

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.