lauantai 15. huhtikuuta 2017

Roadtrip: Creux du Van huikea kallio Juralla


Juralla sijaitseva Creux du Van amfiteatterinmuotoinen kallio on taas yksi sellainen kohde, josta näin kuvan ja heti tuli tunne että tuo on nähtävä! 

Pitkään luulin että kallion luokse pääsee vain patikoimalla ja harmittelin, että en saa sinne raahattua perhettäni, mutta muutama kuukausi sitten sain selville, että sen lähistöön pääsee myös autolla ja parkkipaikalta on vain lyhyt kävelymatka kallion päälle. 

Yritimme Papin kanssa sunnuntaiajelun yhteydessä muutamia viikkoja sitten käydä siellä, mutta tuolloin tien varrella oli vielä sen verran lunta että emme katsoneet järkeväksi yrittään perille asti.

Rosan kanssa lähdettiin viikolla Roadtripille Neuchatel-järven ympäristöön ja otimme ensimmäiseksi kohteeksi tuon Creux du Vanin ja sen verran on kevät edennyt, että lunta ei enää näkynyt teiden varsilla, ainoastaan kallion lähellä oli paikoitellen. Jätimme Fiuden parkkiin ja reittikyltit kertoivat että edessä oli noi puolen tunnin patikointi, emme olleet erityisesti varustautuneet patikointia varten, mutta ajattelimme että selviydymme ihan hyvin lenkkareissa ja normivaatteissa.Lehmälaidunta


Ylhäällä useita patikointireittejä


Krookukset kasvavat villinä joka puolella


Reitti kulki ylhäällä Juran laaksossa lehmien laitumilla, lähdimme ensin kävelemään alaspäin, jotta näkisimme tuon kallion edestäpäin. Etsimme sopivaa kuvauspaikkaa ja nousin kurkistamaan rinteen reunalle ja minulta taisi päästä aika kova kiljaisu kun tajusin että noin 5 metrin päässä makaa vuorikauris kaikessa rauhassa. Säikähdin kovasti, mutta kauris eikä hänen kumppani ollut moksiskaan vaan jatkoivat paistattelua auringossa. 

Löysimme lopulta Rosan kanssa sopivan paikan missä ei ollut puita edessä ja istuimme hetkeksi ihailemaan tuota kalliota. Täytyy sanoa että se oli todella upea, kuten olin odottanutkin.Tämä kauris ei paljoa hätkähtänyt, mutta minä säikähdin kunnolla


Siinä se nyt on upea Creux du Van


Parasta matkaseuraa <3


Hymyssä suin kohteessa :)


Patikointimaastot ylös näyttää ajoittain haastavalta


Jatkoimme matkaa takaisin ylöspäin ja päätimme lähteä patikoimaan kallion keskelle ja katsomaan maisemia ja kalliota sieltä. Kiviaidan sisäpuolella kulki polku aivan kallion reunalla, kävelimme sitä pitkin ja Rosalla teki hieman tiukkaa, mutta tuli kuitenkin urheasti mukana. Välillä pysähdyimme katselemaan alaspäin ja ihailimme samalla maisemia, harmittelin että jätimme eväät autolle, sillä kallion päällä olisi ollut aivan huikeita picnic paikkoja.Kiviaita pitää lehmät poissa kallionrinteeltä


Polku kulkee myös kiviaidan ulkopuolella lähellä kallionreunaa


Useat kivet ovat kuluneet todella sieläksi, joten tarkkana kannattaa olla 


Älä heitä ylhäältä alas mitään, vaarallista!!!


Miten upea PicNic paikka


Upeat maisemat Juralle

Kävelimme kallion keskelle ja jatkoimme sieltä matkaa Le Soilat vuoren huipulle, matkan varrella oli hauskoja kiviä ja aivan uskomaton määrä villjeä krookuksia. Tuo Creux du Van oli kyllä todella upea paikka ja olen NIIN iloinen, että pääsin käymään siellä ja ihailemaan noita maisemia. 

Jatkoimme Rosan kanssa Roadtripiä ja laskettelimme alas Neuchatel-järven vasemman puoleiselle rannalle ja metsästimme huikeita pystykiviä, jotka ovat Neoliittiseltä aikakaudelta, näistä kivistä kerron myöhemmin!Vielä on paikoittain lunta


Erikoiset kivet
Le Soilat 1465m

Creux du Van

Upea amfiteatterin muotoinen kallio on muotoutunut jäätikön ja eroosion myötä vuosien saatossa, muodostelma on 1400 m leveä ja 150 m syvä. Creux du Van sijaitsee Juravuorilla sijaitsevan Le Soliat (1463m) vuoren pohjoispuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.