keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Tulppaanien aika


Kevään suosituin nähtävyys GenevejärvelläTaas on tulppaanien aika ja Morgesin Indépendance-puistossa tulppaanit ovat parhaimmillaan, suurin osa kukista on jo kukassa, eikä mitkään ole vielä ehtineet lakastua. 

Olen aina haaveillut näkeväni keväällä Hollannin upeat tulppaniviljelmät ja nämä Morgesin tulppaanit antavat taatusti esimakua siitä. Puistossa oli todella upeita asetelmia ja olen aina luullut että tulppaani on tulppaani, mutta esillä on ihan uskomattoman näköisiä ja erikoisia tulppaaneja, joita en olisi edes uskonut tulppaaneiksi. 


Parc de l'Independance - Sveitsin Keukenhof


Sveitsin pikku-Hollanti


Parc de l’Independance-puisto sijaitsee upealla paikalla, aivan Geneve-järven tuntumassa ja sieltä on upeat maisemat Mont Blancille. Puistoon istutetaan vuosittain yli 100000 kukkaa, 300 eri tulppaanilajiketta, hyasintteja, narsisseja sekä iiriksiä, joita voi käydä ihailemassa huhtikuun puolesta välistä alkaen aina toukokuun loppuun asti. 

Kukat kukkivat hieman eri aikoihin, narsissit sekä hyasintit ovat parhaimmillaan huhtikuun alussa, tulppaanit toukokuussa ja läheisellä Vullierensin linnan alueella kukkivat iirikset kesä-heinäkuussa ja dahliat kukkivat Morgesin rantakadulla elo-lokakuussa.

Kävimme ihastelemassa kukkia koulun vanhempien kanssa ja samalla vierailimme Audrey Hepburnin museossa lue lisää "Audrey Hepburnin jalanjäljillä" ja kuvia aikaisempien vuosien kukista löytyy "Morges kukkien kaupunki" ja "Kevät tulee laidunkausi alkaa".Morges tulppaanifestivaalien kukkasatoaTervetuloa blogiini
www.martanmatkassa.fi

Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 

3 kommenttia:

 1. Onpa ihania tulppaanipuistja teillä päin.
  Mutta ei kai teille ole murtauduttu vaikka facen kuvassa niin väitetään, eihän?
  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna :) Kyllä nuo upeita istutuksia ovat ja kohta kukkivat lähistöllä Iirikset kukassa, jos vaikka tänä vuonna ehtisi käydä niitä katsomassa. Ei meille onneksi sentään ole murtauduttu, tuo FB-kuva oli vanha kuva missä meidän Macho-kissa oli yön aikana tehnyt hieman tuhmuuksia nyt en muista, oliko varastanut karkkikaapista herkkuja vai tuhonnut joulukuusen koristeineen päivineen... Olen kanssa ihmetellyt jo jonkin aikaa, miksi tuo kuva ei päivity!? Kiitos sinulle huomautuksesta! Loistavien ATK-taitojeni lue:"ei vaan osaa" avulla taisin kuitenkin saada korjattua asian, täytyypi seurata tilannetta :) Mukavaa torstaita, toivottelen täältä sängyn pohjalta :/

   Poista
 2. Oi kyllä on tulppaanit kauniita, tuossa yhdessä kuvassa nuo vaaleanpunaiset näyttävät ihan ruusuilta! Violetit taitavat olla meikäläisen suosikkeja.

  FB-linkkikin taitaa taas toimia :)

  VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.