tiistai 22. huhtikuuta 2014

Miniloma Italiassa 5. päivä, Genova ja kotiinpaluu

Kaikki kiva loppuu aikanaan... 

Meillä on ollut oikein mukava miniloma Italian Linguriassa. Huhtikuinen sää ei vielä rannoille houkuttele, mutta ympäristössä on ollut niin paljon kiinnostavaa nähtävää, joista onnistuimme vain kokea pienen murto-osan. Majapaikkamme on ollut oikein oivallinen tukikohta ja vielä kerran jaksan hehkuttaa niitä aamiaisia, en ole aikaisemmin moisia saanut. Viimeisen ihanan Focaccia aamiaisen jälkeen pakkasimme laukut ja hyvästelimme ihanan isäntämme Jodyn. Kotimatka alkoi ja päätimme pysähtyä Genovan kaupunkiin viettämään viimeistä lomapäiväämme Italiassa.
Saavuimme Genovan satamaan ja minulle tuli sama ahdistava tunne kuin Milanon Piazza del Duomolla. Löysimme autolle parkkipaikan Akvariumin läheltä ja kun olimme jonottamassa sisään, automme ympärille syöksyi heti ryhmä kerjäläisiä. He halusivat ohjata meidät tyhjälle parkkiruudulle ja päivystivät siinä lippuluukulla, mistä otettiin parkkilippu. Olisin halunnut vaihtaa parkkipaikkaa, mutta se oli jo myöhäistä, sillä takanamme oli hurja jono. He pyysivät avaamaan ikkunan ja sitten se länkytys alkoi, "are you big boss?", "you have a beautiful wife".... ARG! Kaipa se Papi antoi heille jonkun ropon, että pääsimme heistä eroon...

Laitoimme auton parkkiin ja Papi lähti lasten kanssa Akvariumiin ja minä lähdin tutustumaan Genovan kaupunkiin. Satama-alue kuhisi kaiken maailman myyjää ja rahanpyytäjää, joten halusin nopeasti sieltä pois. Hain sataman turisti-infosta kartan ja kyselin mitä Genovassa kannattaa nähdä, kun aikaa on vain muutama tunti. Sain hyvät neuvot ja lähdin suunnistamaan ensiksi Piazza de Ferrarille. Piazza de Ferrarin suihkulähde on todella kaunis ja muutoinkin Piazzalla oli ihanan rauhallista istua, tuon sataman alkuhulinan jälkeen.  

Lähdin etsimään Kristoffer Kolumbuksen synnyinkotia ja se löytyikin läheltä piazzaa, tosin pienen etsiskelyn jälkeen ja ystävällisen vanhemman Signorin avustuksella.
Kolumbuksen kotitalolta lähdin suuntaamaan shoppailukaduille ja toiveena oli löytää jotain kivaa kotiin vietäväksi. Tyhjin käsin tulin kaupoilta ja palasin satamaan missä kävimme tankkaamassa ennen kotiinlähtöä. Matkaa oli jäljellä vielä 409 kilometriä. Papi aloitti ajamisurakan ja pienien unien jälkeen minä jatkoin ajamista. Onneksi tällä kertaa tie oli suht suoraa pätkää, aina Aostan kaupunkiin asti, mistä alkoivat lukuisat tunnelit. Matkan varrella ei ollut ruuhkaa ja pääsimme myös Mont Blancin tunneliin ajamaan ilman jonoa. Aika huisi tunne oli ajaa tuo 11 kilometriä pitkä tunneli Mont Blancin alitse.GenovaGenova on Italian tärkein satamakaupunki, se sijaitsee Liguriassa Luoteis-Italiassa ja on samannimisen maakunnan pääkaupunki. Asukkaita kaupungissa on yli 600 000 ja se on rakennettu useisiin vuorenrinteisiin. Genova tunnetaan parhaiten Kristoffer Kolumbuksesta, joka syntyi siellä vuonna 1451. Genovassa on lukusia historiallisia palatseja, kirkkoja ja museoita sekä kaupungin vanha satama-alue on uudistettu kävelyalueeksi vuoden 1992 maailmannäyttelyä EXPO92 varten. 

Satama-alueella sijaitsee mm. Acquaria di Genova joka on Euroopan toiseksi suurin akvaario, joka rakennettiin Kolumbuksen Uuden maailman löytämisen 500-vuotis juhlan kunniaksi. Itsenäinen Genova oli yksi neljästä tasavallasta joka hallitsi Välimeren kaupankäyntiä 1000- luvulta lähtien.
 

Genovan historiallisessa keskustassa sijaitsevan Via Garibaldin palatsit kuuluvat UNESCON- suojelukohteisiin. Via Garibaldin museoissa on lukuisien tunnettujen genovalaisten ja eurooppalaisten taidemaalareiden teoksia. Kaupungin symbolina tunnetaan Piazza de Ferrari, jonka keskellä on upea suihkulähde. Piazza de Ferrari yhdistää Genovan historiallisen ja modernin kaupungin. Piazza de Ferrarin lähistöllä on yksi Genovan tunnetuin nähtävyys Kristoffer Kolumbuksen synnyinkoti ja piazzalta lähtee upea ostoskatu Via XX Settembre. 

Lue lisää:

Seuraava kohde Cinque Terre
Miniloma Italiassa 1. päivä, Sestri Levante
Miniloma Italiassa 2. päivä, Cinque Terren kauniit kylät
Miniloma Italiassa 3. päivä, Pisa
Miniloma Italiassa 4. päivä, MilanoEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.