perjantai 18. huhtikuuta 2014

Miniloma Italiassa 1. päivä, Sestri Levante

 
1 päivä


Lähdettiin aamulla ajamaan kohti ihanaa Italiaa ja Cinque Terreä.  Olimme varanneet majoituksen Bed & Breakfast Chincameasta, Sestri Levantesta ja sinne oli meiltä kotoa matkaa 438 kilometriä ja ajoaika noin 5h 10 min. Ajoimme Ranskan kautta ja alitimme mahtavan Mont Blanc- vuoren tunnelia pitkin. Meillä oli hyvä tuuri että ei ollut ruuhkaa ja pääsimme tunneliin jonottamatta. Tunneli on yli 11 kilometriä pitkä ja sen aikana siirryimme Italian puolelle.


 Tulimme tunnelista ulos, radiosta alkoi tulvia ihanaa italian kieltä ja kuin tilauksesta alkoi Eros Ramazotti laulaa. Voiko lomatunnelma olla enää parempi?  Teinit nukkuivat autuaasti takapenkillä ja me papin kanssa ihastelimme maisemia. Pysähdyimme matkan varrella Vercellin kaupunkiin haukkaamaan lounasta ja löysimme ihanan Pupettan pizzerian. Mä niin rakastan Italiaa!!!

Ravintelissa saatiin aivan mahtavaa palvelua, tarjoilija tarjosi jopa omaa puhelinta, että voisimme kääntää ruokalistaa ymmärrettävälle kielelle. Pizzat olivat todella herkullisia ja kun näin laskun en ollut uskoa silmiäni, vain 40 euroa neljältä hengeltä ja mukaan lukien juomat. Vercellissä oli isot markkinat ja ruoan jälkeen kiertelimme siellä hetken aikaa ennen kuin jatkoimme matkaa. Matkaevääksi ostimme tietenkin paikallista Foccaciaa sekä mansikoita. 


Jatkoimme matkaa ja ajamista oli vielä puolitoista tuntia jäljellä. Olin lukenut että Genova on Välimeren toiseksi suurin satamakaupunki, mutta noin 25 kilometriä pitkä satama-alue ja lukuisat kerrostalo rykelmät saivat haukkomaan henkeä. Mietinpä vain minkälainen mahtaa olla Marseille, joka on suurin satamakaupunki Välimerellä. 

Saavuimme Sestri Levanteen ja seurasimme navigaattorin ohjeita kapenevaa tietä aina vain ylöspäin ja ylöspäin. Löysimme majapaikkamme joka sijaitsi todella korkealla ja rauhallisella paikalla. 

Meitä oli vastassa ihana isäntämme Jody, joka toivotti meidät lämpimästi tervetulleeksi ja hänen vanhempansa vilkuttelivat ja tervehtivät meitä iloisesti parvekkeelta. Saimme kuulla että olimme ainoat vieraat ja koko paikka tulee olemaan vain meidän käytössä. 

Olimme varanneet juniorsuiten, johon mahduimme koko perhe. Huone oli todella tilava ja siinä oli terassi, josta oli upeat näkymät merelle. Jody esitteli meille yhteisiä tiloja, joita oli uima-allas jonka yhteydessä SAUNA, aamiaishuone sekä oleskelutila. Nämä kaikki siis meidän yksityiskäytössä ja saunankin voi lämmittää milloin vain haluaa... 

Kierroksen jälkeen hän tarjosi meille mummonsa tekemää herkullista kakkua ja kertoi että tulemme saamaan tulevina päivinä hänen mummojensa ja äitinsä tekemää kakkua. Aamiaisen aikaan hän tulee olemaan meidän tarjoilija ja kaikki leipomukset haetaan tuoreena kaupungin leipomosta tai ne ovat hänen perheensä tekemiä. Onko tää unta??? Hänen vanhempansa asuvat yläkerrassa ja heiltä voi aina kysyä apua, tosin he eivät puhu muuta kuin Italiaa, mutta kuulemma iso hymy riittää tai sitten voimme aina soittaa hänelle. Eikä tässä vielä kaikki, Jody alkoi kertoa meille heti alueen nähtävyyksistä ruokapaikoista sekä alueen erikoisuuksista. Lopuksi hän kysyi että, sopiiko jos suunnitellaan teidän loma päivä kerrallaan, niin ei tule liikaa infoa heti ensimmäisenä päivänä? No sopii!!!

Kaiken kukkuraksi isukki toi illalla vielä pullollisen ihanaa Rose viiniä! Mä jään tänne :) Huomenna lähdetään tutustumaan itse Cinque Terreen!!!!


Sestri Levante
Sestri Levante on pieni noin 18 000 asukkaan kaupunki Italian Rivieralla ja sijaitsee noin puolivälissä Genovan ja La Spezian kaupunkia. Kaupunki sijaitsee lähellä Cinque Terreä ja Portofinoa, jotka ovat suosittuja turistikohteita. Sijaintinsa ja hyvien junayhteyksien myötä, pienestä kalastajakylästä on tullut suosittu turistikohde etenkin italialaisten keskuudessa. Alun perin Sestri Levante oli niemen ympärille rakentunut kylä ja sen ympärillä ovat kaksi lahtea Baia del Silenzio eli Hiljaisuuden lahti sekä Baia delle Favole eli Tarinoiden lahti. Lahdet ovat nimetty tanskalaisen kirjailijan Hans Christian Andersenin mukaan, joka asui Sestri Levantessa lyhyen aikaa vuonna 1833. 

Kaupungin sijainti oli majoituksen suhteen aivan loistava ja sieltä pääsi junalla helposti liikkumaan Cinque Terreen, joka oli meidän pääkohteemme sekä Pisa ja Genova olivat lyhyen ajomatkan päässä. Majoituksemme sijaitsi korkealla kukkulan päällä, joten auto on ihan ehdoton liikkumista varten. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita ja kävimme muutamissa syömässä iltaisin. Ruoka oli erinomaista ja edullista kun vertaa Suomen ja Sveitsin ravintolahintoihin. 


Lisätietoa:
Sestri Levante, kaupungin turistisivut
Italian Riviera, Sestri Levante


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.