perjantai 4. huhtikuuta 2014

Vierashuoneen päivitysEnsimmäiset vieraat tulossa ja alakerta on kuin pyörremyrskyn jäljiltä. Alakerrassamme on iso huone, jolla on monta eri käyttötarkoitusta. Tähän asti huone on lähinnä toiminut pyykinkuivaus tilana sekä sekalaisten tavaroiden säilytyspaikkana. Olemme suunitelleet että, alakerrasta tulee vierashuoneen lisäksi nuorisolle oleskeluhuone, sillä vieressä on WC ja suihku. 


Vierashuoneen oleskelutila ennen

Vierashuoneen työpiste ennen

Oma haaveeni oli että saisin sisustettua huoneen vanhanaikaisen kirjastohuoneen tyyliin, missä olisi työpöydällä ruskea karttapallo, seinällä kartta ja lukunurkkaus missä on nahkainen nojatuoli. Pitkään olen yrittänyt etsiä himoitsemaani ruskeaa karttapalloa ja vanhaa puhelinta kirpputoreilta tuloksetta.  Oleskelunurkkaukseen halusin tuoda kaikki meidän mahdolliset pelikonsolit, karaoket ja lautapelit ym. muut ajanvietteet. 

Nyt kun vieraita on tulossa, niin nyt täytyy ryhdistäytyä ja saada tuo alakerran huone vihdoin ja viimein valmiiksi. Haluan saada huoneen sellaiseen kuntoon, että siellä olisi mukava oleskella ja viettää aikaa. Haasteelliseksi huoneen kalustamisesta tekee sen, että huone on kapea ja pitkulainen sekä pienien ikkunoiden myötä luonnonvalon määrä on vähäinen. Halusin sisustaa huoneen olemassa olevilla huonekaluilla ja välttää uusien huonekalujen ostamista. Aina ei tarvitse ostaa uusia huonekaluja, vaan olemassa olevin uudella sijoittelulla saa aikaan myös näkyvän muutoksen. Koriste-esineillä ja sisustustekstiileillä on helppo muuttaa huoneen ilmettä ja vaihdella sitä vaikka vuodenaikojen mukaan. 

Alakerran sisustuksen pääväreiksi valitsin ruskean ja punaisen. Ruskea oli helppo värivalinta, sillä ruskeaa meillä on sisustuksessa kautta linjan. Alakerrassa on paljon meidän vanhempia huonekaluja, jotka ovat sen ajan värimaailmasta eli tummaa puuta. Punainen väri on voimakas ja  sisustustekstiileissä se tuo huoneeseen enemmän väriä. 

Jaoin huoneen toiminnot kahteen osaan, kirjastohuoneeseen ja oleskelutilaan. Muutamia kuukausia sitten hankimme uuden television ja siirsimme vanhan television alakertaan uutten oleskelutilaan. Alakerran uuden ja suuremman television myötä aikaisempi televisiotaso oli liian pieni ja näytti hassulta ison television kanssa. Yläkerrassa meillä oli isompi tv-taso ja pienempi televisio, joten vaihdoin tasot keskenään. Saadakseni istumapaikkoja lisää toin yläkerrasta muovi-rottinkisen nojatuolin sekä punaista monitoimirahia voi käyttää lisäistuimena, pöytänä tai vieraspatjana. Vaihdoin sohvatyynyihin punaiset päälliset ja verholaatikon kätköistä punaiset verhot. 


Vierashuoneen oleskelutila jälkeen


Täällä Sveitsissä internetyhteyden ja Canal Digitalin härpäkkeiden paikka on määrätty, eikä sitä pysty muuttamaan kovin helposti. Meidän härpäkkeiden sijoituspaikka on tietenkin hyvin keskeinen eli ne ovat ruokailutilassa. Halusin härpäkkeet piiloon ja hankin niille ruokailutilaan pienen hyllykön. Hyllykön myötä rakkaat maalarintikkaani eivät enää mahtuneet ruokailutilaan ja niille piti keksiä uusi sijoituspaikka. Pitkään mietin tikkaille uutta paikkaa ja kunnes aloin laittamaan vierashuonetta kuntoon, sain idean siirtää tikkaat alas kirjastohuoneeseen. sinne. Alakerrassa on ollut pitkään sikin sokin erilaisia koriste-esineitä, joille en ollut keksinyt sopivaa paikkaa. Laitoin muutamia koriste-esineitä tikkaille ja tämän jälkeen muutkin esineet alkoivat löytää oman paikkansa.

Työpöytä on tarkoitus pitää siistinä, jotta siihen voi tarvittaessa tulla tekemään vaikka läksyjä. Tein työpöydästä "etäpisteen" ja jätin kaikki kirjoituspöydän tavarat pois, jokainen tuo tullessaan tarvittavat välineet. Keräsin työpöydälle valokuvia omista ja Papin vanhemmista sekä isovanhemmista. Taulut saavat ihmeitä aikaan, Papi nakutteli pari taulua seinään ja huone muuttui paljon kotoisammaksi. Olen oikein tyytyväinen vierashuoneen lopputulokseen!Vierashuoneen työpiste ennen


Nyt huone on valmis ja vieraat voivat saapua! 

Bienvenue à notre maison!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.