perjantai 30. kesäkuuta 2017

Paluumuutto: Vuokrasopimuksen irtisanominen

No niin nyt se on sitten tehty! 
Irtisanoimme tänään vuokrasopimuksen ja tästä päivästä alkaa sitten se todellinen lähtölaskenta. Toivotaan että kaikki sujuu hyvin tämän meidän vuokraisännän kanssa, sillä vuosien varrella on ollut, jos jonkinmoista kiemuraa, niin etukäteen vähän huolettaa meneekö nytkään kaikki ihan sääntökirjan mukaan. Olemme hoitaneet omat velvoitteemme vuokranantajllle, mutta valitettavasti heidän puolelta asiat eivät ole aina hoituneet niin, kuin olemme sopineet, usein he lupaavat hoitaa asiat ja vuokranmaksun jälkeen ne jo unohtuvat. Sveitsissä vuokrasopimuksen irtisanominen pitää toimittaa kirjattuna kirjeenä, Papi kävi tänään viemässä sen ihan henkilökohtaisesti perille.

Olen kuullut valtavasti huhuja, että Sveitsissä vuokra-asunnon lopputarkastus on totista hommaa, kaikki mahdolliset vauriot käydään tarkasti läpi ja arvioidaan, tuolloin asunnon pitää olla siivottu tip top kuntoon. Edellisestä lyhytaikaisen vuokra-asunnon loppusiivouksesta jouduimme pulittamaan jonkun verran, vaikka olin itse siivonnut asunnon lattiasta kattoon, niin se ei kuitenkaan kelvannut. Pitäisiköhän tällä kertaa ihan suosiolla pyytää joku toinen tekemään loppusiivous.
Asunnon irtisanomisen lisäksi on monta muuta sopimusta mitkä pitää muistaa irtisanoa ennen lähtöä sähkö- , vesi-, vakuutus-, puhelin-, tv- ja internet sopimukset, näiden lisäksi pitää sopia pankkiasioiden hoito ja postin edelleenlähetys sekä autoon liittyvät asiat.

Seuraavaksi pitäisi varmaan alkaa jo pikkuhiljaa kartoittaa muuttoliikettä ja pyytää heiltä tarjouksia sekä arviota muuttokuorman koosta. Edellinen muutto tänne Sveitsiin oli yhtä painajaista ja vieläkin tuskanhiki nousee pintaan kun edes ajattelen tuota asiaa, toivottavasti tällä kertaa meillä olisi parempi onni matkassa. Tietenkin olisi kiva tietää myös osoite tuolle muuttokuormalle, asuntosivuja selaillaan parhaillaan kuumeiseti. Ostaa vai vuokrata?


Paluumuutosta olen kirjoittanut jo aikaisemmin kirjoittanut, ”päätös” oli ensimmäinen postaus, sen voit lukea täältä ja viime viikolla kirjoitin toisen postauksen ”Tavaroiden raivaus” luettavissa tästä. Viime viikon postauksesta sainkin kummasti uutta puhtia tuohon tavaroiden raivaamiseen ja nyt sai kyytiä kosmetiikkatuotteet, sain käytyä myös läpi lasten käytöstä poistamat tavarat. Laajensin meidän perheen kierrätyskeskusta ja tein jo valmiiksi uudet lajittelupisteet hyväntekeväisyys, H&M keräys ja kirpputoritavaroille, jotteivat pyöri turhaan nurkissa. Olin todella tyytyväinen sillä sain samalla noita nurkkia hieman tyhjennettyä ja vietyä ison kasan tavaraa kierrätykseen...  


2 kommenttia:

  1. Tsemppiä irtosanomisiin ja muihin loppupaniikkeihin! http://kalabaliikkia.blogspot.fi/2017/06/101-kysymysta-ulkosuomalaisille.html tuolla sulle vielä piristykseksi Liebster awards-haaste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäpä oli mukava yllätys! Olenkin jo lukenut muutaman bloggarin haastepostauksia ja mietin että tähän haasteeseen voisin hyvin osallistua, vaikka ilman haastetta! Kiitos Blogikaima, tämä oli itseasiassa blogihistoriani ensimmäinen haaste joten toki aion osallistua siihen ;)

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.