lauantai 10. kesäkuuta 2017

Toukokuun tilitys


Mitäkö tein toukokuussa?


Tuntuu että toukokuu on kestänyt ikuisuuden, vapusta on kulunut jo muutama tovi ja Euroviisujen sekä lätkän kärsimysnäytelmistä puhumattakaan. Löysin puhelimestani Terveys-Appin ja haastoin itseni kävelemään päivittäin 10000 askelta, sen sijaan että olisin kävellyt näitä samoja kotinurkkia pitkin, suuntasin iltaisin usein tutustumaan johonkin lähitienoon kylään. Onnistuin haasteessani aika hyvin ja päivät, jolloin kävin Fux-ponin kanssa maastoilemassa olivat ihan huippu päiviä, sillä kyseisinä päivinä taisin saada askeleet kuusikertaisena… Mutta onhan se keventelykin sentään jotakin! 


Iltakävelyllä La Cotén viinialueella, Bursinel


Iltakävelyllä La Rippe 


Onni on olla Fuxin kanssaVuosi sitten kirjoitin postauksen ”Tunteikas Toukokuu” ja aika samalla kaavalla mennään tänäkin vuonna, yhtä tunteikas on tämäkin toukokuu… Meidän perheen uunista lähti viimeiset mokkapalat koululle ja kuukausi päättyi tänäkin vuonna valmistujaisiin, tällä kertaa vuorossa oli Roni, suvivirttä ei valitettavasti kuultu, mutta silti oli tippa linssissä.


Vimoset mokkapalat koululle


Onnea Roni!


CDL Graduation 2017Toukokuun alussa pääsin vihdoin käymään Como-järvellä ja mikä parasta saimme tuttavapariskunnan mukaan, joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Hämmästelen tässä, että kaiken tohinan keskellä en ole ehtinyt tehdä yhtään postausta reissusta… Suurena Italia-fanina en tälläkään kertaa pettynyt ja jäi hirveä kutka päästä uudelleen Comolle, sillä monta mielenkiintoista paikkaa jäi vielä näkemättä. Comosta on tulossa useita postauksia myöhemmin…


Comojärvi, Comon kylä


Comojärvi, näkymät furnikulaarin yläasemalta Brunatesta 


Comojärvi: Villa Barbionelli, James Bon & Casino Royal


Comojärvi, Bellaggio


Sveitsi: Lugano, Mont Bré


Sveitsi: Belliznoa Unesco-kohdeToukokuun ParentTime tapahtuman järjestin Morgesin lähellä sijaitsevaan Château de Vuillieresin kartanoon, jossa kävimme ihailemassa Iiriksiä. Kävin puutarhassa myös viime vuonna, mutta tuolloin kukat olivat jo kuihtumassa ja tänä vuonna lämpimän alkukevään jälkeen yllätti kylmäkausi, jonka myötä Iiriksten kukinta myöhästyi. Olin varannut meille opastetun kierroksen ja oli todella mielenkiintoista kuulla kartanon pääpuutarhurin  kertovan puutarhasta ja sen suunnittelusta. Tuo Chateau de Vuillieresin kartano on entinen linna ja näin ollen pitkästä aikaa Linnasta Linnaan- juttusarjani sai jatkoa. Täältä voit lukea postauksen ”Château de Vuillierens ja ihanat Iirikset


ParentTime Group


Château de Vuillierens: Jardin des IrisUpeat Iirikset!Tällä hetkellä on menossa suuri inventaario ja käyn parhaillaan läpi ”things to do before leave”-listaa läpi ja toukokuussa onnistuin aika hyvin toteuttamaan listan kohteita. Como-järvi oli yksi kohde ja patikoinnin osalta sain toteutettua parikin pitkäaikaista toivepatikkaa, Montreuxin ympäristössä ”may snow”-patikoinnin, joka kulki upeissa maisemissa ja matkan varrella oli niittyjä, joissa valkoiset narsissit  kasvoivat villinä. Narsissipatikasta kirjoitin postauksen, ”Sunnuntaiajelulla: Motreux ja Narsissit”.


Vihdoinkin pääsin narsissipatikoinnilleHuikeat maisemat Geneve-järvelle...


May Snow 


Narsissit kasvavat villinä niityillä


Glionin kirkko: Ei ihme että Mannerheim viihtyi täällä


Furnikulaarilla pääsee ylös Roches de Naye-vuorelle asti, missä sijaitsee Alppipuutarha


Toinen ”must do”-patikointi, joka on ollut jo ihan alkuvuosista lähtien mielessä, Ranskan puolella Bellegarden lähellä sijaitsevan Valserine-joen rantoja pitkin, Reitti oli todella upea, matkan varrella tuli vastaan vesiputoksia sekä huiseja rotkoja, teen tuosta patikasta myöhemmin oman postauksen…


Bellegarde: rauniot joen varrella


Pitkospuita ja vesiputouksia


Les Pertes de la Valserine


Barrage Metral, Reitin varrella upeat vesiputoukset


Pont des Oulles


Rosa kävi kääntymässä kotona ennen vuoden viimeistä tenttiä ja hänen kanssa puuhastelimme kaikenlaista, kävimme mm. Museoviikon päätapahtumassa ”museoiden yössä”, illan aikana kävimme jopa seitsemässä museossa! Tapahtuma oli todella kiva ja hyvin järjestetty pääsin, käymään muutamassa uudessa museossa, missä en ole aikaisemmin käynyt. Museoiden yöstä tein posatuksen ”Varsinainen museomaraton Geneven museoyössä”.


Museum night 2017


Musée Sapeurs Pompiers Geneve


MAMCO, modernintaiteenmuseo


Musee Etnography Geneve 


Punaisen ristin museot: Ruandan lapset etsivät vanhempia ja sukulaisia10 kommenttia:

 1. Onpas sinun toukokuuhun mahtunut paljon! Ihanissa maisemissa olet päässyt olemaan :) Näistä maisemista tuttua on minulle vain Comojärvi, jossa kävin itsekin toukokuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu on aina aika vauhdikas ja täynnä paljon mielenkiintoisia tapahtumia! Como-kuume jäi päälle, täytyy käydä luekemassa sun postauksia sieltä! Omiani en ole saanut vielä edes aloitettua.

   Poista
 2. Niin upeita maisemia, kyllä noissa kelpaa patikoida! Eipä ihme ettet ole ehtinyt kirjoitella kun on ollut noin paljon puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen nauttinut täysillä upeista lenkkimaastoista ja kauheasti ei ole aikaa jäänyt postauksille, ehkä sitten syksyn pimeinä iltoina ;)

   Poista
 3. Como(kin) on vielä kokematta, mutta ehkä tässä joskus. Vähän ovatkin lähiaikojen suunnitelmat sellaisia, että kolutaan enemmän Eurooppaa kuin kaukomaita.
  Iiris"pellot" näyttävät mahtavilta. Me kävimme juuri Hampurissa, jossa sielläkin Planten und Blumen -puistossa erityisesti iirikset olivat pääosassa.

  VastaaPoista
 4. Suosittelen Comoa lämpimästi :) Kevät on ollut täynnä kukkapostauksia, mutta paikat ovat olleet kerrassaan upeita! vielä voisi ehkä ruusuista kehitellä jotakin...

  VastaaPoista
 5. Wow mitä maisemia! Como-järvi on nyt lisätty "pakko nähdä" - listalle :)

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä säpinää oli todella ilmassa! Kirjuuttelen Comosta pikimmiten, pysyhän kuulolla ;)

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.