tiistai 20. kesäkuuta 2017

Ullatus Lissabonisssa

Ystäväni luuli pääsevänsä synttäreitä karkuun, mutta ”ullatus” odottikin kohteessa. Vietimme mukavan pitkän viikonlopun Lissabonissa ja meille osui todella helteiset päivät, joten olimme erityisen tyytyväisiä hotellin kattoterassin uima-altaasta.


Vilvottelua kattoterassilla


Minun edellisestä Lissabonin reissusta oli kulunut jo 10 vuotta, joten oli kiva päästä kaupunkiin uudelleen. Viime kerrasta jäi mieleen hyvä ruoka ja loistava asiakaspalvelu, mutta käynti Sintran kaupungissa ja Penan palatsissa jäi kaivelemaan, joten tällä reissulla halusin ihan ehdottomasti päästä käymään siellä. 

Varasin hotellista päiväretken, johon kuului Sintran lisäksi käynti Euroopan läntisimmässä paikassa  Gapo da Rocassa, Cascaiain kylässä sekä lounas. Tästä reissusta tulen tekemään myöhemmin ihan oman postauksen.


Sintra, Pena PalatsiSintra, Palace Nacional


Capo da Roca, Euroopan mantereen läntisin kohta 


Helteet todella koettelivat, joten päädyimme tekemään perinteisen kaupunkikierroksen sähkökäyttöisellä Tuc Tucilla, saimme oppaaksemme mahtavan Irinin, joka pyöritti meitä ympäri kaupunkia. Tuc Tucin kyydissä maisemat vaihtuivat ja saimme kuulla Iriniltä paljon Lissabonin historiasta ja nähtävyyksistä sekä pääsimme maistamaan muutamia paikallisia erikoisuuksia, kuten Ginjinha-kirsikkalikööriä sekä Pastel De Nata leivosta, joka nykyään tunnetaan myös nimellä ”pyllypulla”. Tuosta reissusta ajattelin tehdä ihan oman postauksen, mutta sitä ennen voitte arvailla mistä oikein tuo pyllypulla nimi tulee!?


Tuc-Tuc kaupunkikierros


Pastel de Nata, "pyllypulla"


Alfama: Ginjinha-baari
Iriniltä saimme muitakin hyviä vinkkejä mm. Juhladinneriä varten loistavan ruokapaikan Chiadossa, La Brassérie de L’Entrecôte (Rua do Alecrim 117), ravintolan ruokalistalla oli vain kaksi annosta l’Entrecote ja siitä vastaava kasvisversio. Irini kehui paikkaa kalliiksi ja alkuun hieman jännitimme mikälaisista hinnoista mahtaa olla kyse, hymähdimme kun näimme ruokalistalta, että edullisin annos oli noin 17 € ja siihen lisukkeet päälle. Annokset olivat aivan törkeän hyviä ja minulle tuli heti mieleen tuosta konseptista vastaava ravintola Genevestä, Café de Paris, jossa kuuleman mukaan ruokalistalla on vain yksi annos. Googlasin tuon Lissabonin ravintolan ja ullatus, ullatus, ravintolan nettisivuilla sanotaan, että ravintolan idea on todella kopioitu Genevestä! Vielä en ole Genevessä kokeillut kyseistä paikkaa, mutta ehdottomasti pian kyllä, tosin hinta on varmasti ihan toinen kuin Lissabonissa.


Loistava ruokapaikka, helppo menu listalla vain yksi ruokalaji


Tuon ravintolan lisäksi saimme Iriniltä hyvän vinkin illanviettoa varten, kesäkuussa Lissabonissa juhlitaan Santo Antonio pyhimystä ja kaikissa kylissä ja Alfaman kaupunginosassa järjestetään suuret festivaalit. Viikonloppuisin Alfaman kaduille nousee ruokakojuja, joissa myydään sardiineita ja musiikki soi pitkälle aamuun asti. Tästä tapahtumasta kerron lisää tulevassa Tuc-Tuc-postauksessani.


Sintra: Santo Antonio juhlan koristeita


Aivan loistava Italialainen ravintola Italy Caffe Ristorante


Meikäläisen uusi kantisKuten jo aikaisemmin mainitsin niin, en ole vielä onnistunut löytämään Lissabonista huonoa ruokapaikkaa ja heti ensimmäisenä päivänä löysin meidän hotellin vierestä ihanan Italialaisen ravintolan Italy Caffe ristoranten (Av. Duque de Ávila 26b), jossa söin parhaimman tonnikala-pizzan evör!  Ravintolassa oli todella loistava palvelu, vein ystäväni myös sinne syömään ja olimme kaikki tyytyväisiä, ei ihme että Ronaldon kuva löytyy ravintolan seinältä.Tajo-jokireisteily, 


Bélem


Torre Belem 


Viimeisenä iltana kävin vielä pienellä risteilyllä ja kävin ihailemassa tärkeimpiä nähtävyyksiä Tajo-joelta käsin. Illalla tuo veneajelu oli aivan loistava, lautalle mahtui hyvin istumaan ja ilma jopa liikkui siellä tuohon aikaan. Vuoro oli viimeinen, joten ei ollut enää mahdollista jäädä Belemin kohdalla pois joten ostin pelkän risteilylipun (15 €) 24 h päivälipun sijaan. Tämä Yellowboat kulki keskellä jokea, vaikka olisi ollut kiva päästä tarkastelemaan monumetteja lähempää mereltä päin.


Alfama joelta päin kuvattuna


Tässä pieniä makupaloja Lissabonin reissusta, ennen varsinaisia postauksia, ”ullatusminiloma” oli todella onnistunut, ehdin vielä viimeisenä aamulla käydä vähän shoppailemassa. Löysin useita kivoja kauppoja, joten ensi kertaa varten täytyy varata laukkuihin tilaa ostoksille ja aikaa shoppailuun. Ties vaikka palaisin sinne Euroviisujen aikaan ensi keväänä…

Lissabon ei pettänyt tälläkään kertaa, reissu oli todella onnistunut. Liikuin paljon yksin, kävellen sekä julkisilla, oloni oli kuitenkin koko ajan turvallinen, vaikka katukuvassa näkyikin huumekauppiaita sekä muita kaupustelijoita. Ainoa miinus tulee siitä, kun ostin katukauppiaalta vettä ja jäätelöä, niin rouva yritti huijata minulta vaihtorahoja, en kuitenkaan mennyt sekaisin vaikka sain palautuksen pieninä rahoina ja useaan otteeseen. Rouva suuttui kun huomautin siitä.Cristo Rey-pastas Tajo-joella


Surullisena olen lukenut uutisia Portugalista ja siellä riehuvasta metsäpalosta, joka sai alkunsa viime lauantaina salaman iskusta. Nodeirinhon kylä sijaitsee Lissabonin pohjoispuolella, kylää ympäröivä eukalyptysmetsä syttyi palamaan ja tuli levisi nopeasti, palossa on kuollut yli 60 henkilöä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.