perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävänpäivä







Ulkomailla asuessa juhlapäivät saavat ihan toisen merkityksen, moni suomalainen juhlapäivä saattoi unohtua Suomessa asuessa, mikäli se ei ollut virallinen vapaapäivä. Ulkomailla asuessa suomalaisuus on itselleni paljon vahvempi tunne ja näin ollen haluan viettää täällä Sveitsissä näitä juhlapäiviä suomalaisten perinteiden mukaan. Ystävänpäivä on joulun lisäksi toinen juhlapäivä, joka saa tunteet pintaan ja kaipaamaan omia rakkaita ja ystäviä.

Vaikkakin nykyajan yhteydepitovälineet ovat aivan huippua ja monin eri tavoin voi olla yhteydessä ystäviin, niin joskus sitä vaan kaipaa ystävän halausta. Ystävyyssuhteet ulkomailla elävät koko ajan, koskaan ei tiedä kuka on tulossa tai kuka on lähdössä. Uudet ystävät ovat tärkeitä vaikka välillä tuntuu, ettei uskalla ystävystyä, kun pelkää jo tulevaa menetystä.

Lapsille tämä saattaa olla vielä vaikeampaa, kuin meille aikuiisille, sillä he usein jakavat tietyn kasvun vaiheen näiden ystävien kanssa. Pitäisi osata elää hetkessä ja nauttia siitä, mitä tällä hetkellä on! 

Ajoittain saan viestejä eri puolilta maailmaa ja koen sen rikkautena, sillä tunnen, että olen onnistunut lyhyessä ajassa antamaan itsestäni, jotakin toiselle ja samalla saanut paljon itseltäni. 



Hyvää ystävänpäivää


kaikille rakkaille ystäville, missä ikinä olettekin <3



Suomessa ystävänpäivää on vietetty 1980-luvun lopulta lähtien ja vuonna 1987 se merkittiin kalenteriin juhlapäiväksi. Suomessa ystävänpäivää eli Valentinen päivää vietetään enemmän muistamalla ystäviä kuin muualla maailmassa, sitä juhlitaan rakastavaisten juhlana.

Ystäviä muistetaan usein korteilla, runoilla, suklaalla, ruusuilla tai pienillä lahjoilla. Ystävänpäivän tunnuksena on rakkauden symbolina pidetty punainen sydän ja punaista sydäntä käytetään paljon askarteluissa ja koristeellisissa leivonnaisissa. Ystävänpäivälle ei ole mitään perinteisiä ruokia tai leivonnaista. 

Monet ystävänpäivän perinteet ovat lähtöisin Englannista sillä siellä Valentiuksen päivää (St Valentine's Day) on juhlittu jo vuodesta 1537 asti. Valentinen päivän kortteja on Englannissa lähetetty jo 1800-luvulla.

Kerrotaan että, Valentiuksen päivä on saanut nimensä Piispa Valentiuksen mukaan, joka vihki salaa nuoria sotilaita avioliittoon Rooman Keisari Claudius II kielloista huolimatta. Keisari piti naimattomia sotilaita parempina, sillä pitkillä sotaretkillä he eivät miettineet perheen hyvinvointia. Piispa paljastui ja joutui vankilaan. 

Tarina kertoo että kiitolliset vaimot lähettivät hänelle lahjoja vankilaan, josta ystävänpäivän lahjaperinne on saanut alkunsa. Sanotaan myös että, Piispa rakastui vankilassa ollessaan vartijan tyttäreen ja viimeisen kirjeen hän allekirjoitti Sinun Valentinesi. Valentine mestattiin 14.2 vuonna 269 ja tuosta päivästä on tullut rakastavaisten muisto- ja juhlapäivä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.