sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kevät tulee ja sisustusvimma iskee...Selkeitä kevään merkkejä ilmassa, päivät ovat alkaneet pidentyä huomattavasti, esikot ja krookukset ovat tulleet kauppoihin sekä Martalla on joka keväinen sisustusvimma. Nyt kun tavarat ovat saaneet täällä uudessa kodissa jonkinlaisen paikan niin, nyt voi alkaa sisustamisen uudelleen ja saada kodista hieman toimivamman. Eteinen on jokaisen kodin käyntikortti ja tuntuu että siellä on aina liian vähän tilaa kengille ja ulkovaatteille. Kaivoin kellarista yhden vanhan hattuhyllyn ja siitä se sitten lähti... Kun hattuhylly oli saatu seinään kiinni, niin teki mieli alkaa laittaa muitakin paikkoja uuteen uskoon ja eikun Ikeaan hakemaan ideoita.


Matkalla Ikeaan huomasimme Rosan kanssa Aubonnessa kyltin "Brocante Marche", olin aikaisemmin kuullut tuttavaltani, että näissä paikoissa myydään huonekaluja. Brocante on paikka missä myydään käytettyjä tavaroita ja voisi ehkä verrata Suomessa antiikkiliikkeisiin, jotka ostavat jäämistöjä ja kuolinpesiä. Aubonnessa tuo tila oli noin 3000 neliötä ja se oli neljässä kerroksessa. Paikka oli aivan täynnä tavaraa, huonekaluja, levyjä, kodintavaroita, urheiluvälineitä ja suurin osa tavaroista oli todella vanhaa. 

Paikka oli aika erikoinen, seinillä oli kaikenlaisia seinäkirjoituksia ja hämäryys toivat hieman karmivan olon. Paikka on ollut ilmeisesti pitkään tyhjillään. Myyjät käyvät ilmeisesti kirpputoreilla rekkojen kanssa myymässä sillä bongasin sieltä hevosenkengistä tehdyn viinipullotelineen, minkä olin nähnyt Nyonin kirpputorilla sekä kehyksiin tehdyn mitalikokoelman, jonka olin nähnyt Geneven kirpputorilla. Olen jo pitkään etsiskelyt tuollaista kehystä tai lasista laatikkoa, mihin voisi tehdä kokoelman Papin mitaleista. Nuo mitalit ovat olleet edellisestä muutosta asti muuttolaatikossa joten olisi kiva saada ne jotenkin esille. Tällä kertaa en kuitenkaan löytänyt etsimääni penkkiä tai sopivaa lasikehystä Papin mitaleille ja karttapallokin on vielä hakusessa.

Ikeasta sen sijaan satuin löytämään penkin meidän makuuhuoneeseen mihin saan laitettua päiväpeiton ja koristetyynyt sekä ostin Ribba kehyksiä joihin ajattelin tehdä kokoelmat Papin ja Rosan mitaleista. Mukaan tarttui myös pöytäliina, lasisia säilytyspurkkeja, tietenkin serviettejä ja ihania krookuksia sekä heräteostoksena pieni kulmahyllykkö. Paljon muutakin "tarpeellista" tuli hankittua, joten Tavara päivässä-projektiin tulee taas lisää haasteita. Aika loppui kesken, joten täytyy mennä pian uudelleen ja toivottavasti silloin ovat saaneet jo valmiiksi nuo näyttelytilat, sillä harmikseni suurin osa oli remontissa. Onkohan jotain uutta tulossa? Ensi viikko meneekin mukavasti sisustaessa, saisinkohan vihdoinkin aikaseksi kaivaa esille ompelukoneen ja opetella sen käyttöä. Olohuoneen verhot ovat jo muutaman kuukauden odotellut lyhentämistä.

Tällä viikolla vihdoin pääsin aloittamaan kauan odotetut Ranskan kielen opinnot. Ryhmässämme on kuusi oppilasta ja tunnit ovat kaksi kertaa viikossa. Ensimmäisen viikon jälkeen voin vain todeta, että pitkä on matka ja toivottavasti joskus vielä pystyisin kommunikoimaan Ranskaksi. Päätin, että yritän käyttää Ranskaa niin paljon kuin mahdollista ja onnistuinkin jo tekemään ensimmäisen MC Donald´s tilaukseni Ranskaksi. 

Espanjassa asuessamme pidimme ruotsalaisten rouvien kanssa usein lounaskekkereitä joissa oli kiva tavata ystäviä ja päivittää kuulumisia. Olen jo pitkään luvannut pyytää ystäviä kahville sekä näyttää heille taloa ja vihdoin viime perjantaina sain aikaiseksi järjestää lunssin eli lounaskekkerit Suomi-rouville. Ilokseni melkein kaikki pääsivät tulemaan ja oli mukava rupatella ja mikä parasta, talo täynnä kukkia sekä kämppä siistinä viikonloppua varten. 

Sotshin olympialaiset ovat alkaneet ja meillä kisakatsomossa seurataan kisoja saksankieliseltä tai ranskankieliseltä kanavalta. Harmi ettei TV-kaistalta voi seurata kisoja online, sillä olisi hauska kuulla suomalaista selostusta. Suomen mitalitilikin avautui tänään ja Enni Rukajärvi sai hopeaa lumilautailun slopestylessä. Hyvä Enni! 


Meidän rannassa oli jo merkkejä keväästä,
sillä linnut laulaa ja kukat alkavat nousta. Valokuvaprojekti etenee tällä hetkellä aika hitaasti, sillä I-phone kuvien siirtämisessä koneelle on ollut haasteita. Kaikki kuvat eivät olleet kopioituneet muistitikuille ja olen joutunut lähettämään kuvia sähköpostin välityksellä. Perhe yrittää painostaa siirtymään Mac-käyttäjäksi, mutta en ole sinut asian kanssa ja pistän vastaan niin pitkään, kun on mahdollista. Toiveena olisi ensi viikon aikana saada kaikki kuvat koneelle, jotta pääsen laittamaan niitä aikajärjestykseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.