perjantai 20. maaliskuuta 2015

Voiko enää helpommin kierrättää???

Kierrättäminen on lähellä sydäntäni ja tuntuu että täällä Sveitsissä, homma on viety ihan loppuun asti ja tehty asukkaille mahdollisimman helpoksi. Viikolla ollessani Suomi-mamojen kanssa kävelyllä, jäin ihmettelemään suuria hevosten vetämiä rattaita meidän naapurikylässä Founexissa. 
Sain kuulla että tämä hevoskärry kiertelee aikataulun mukaan tiettyinä päivinä Founexissa ja asukkaat voivat jättää kadulle déchéteriehen eli kierrätyskeskukseen meneviä tavaroita ja hevoskärry noutaa ne. Siis voiko kierrättämistä enää helpommaksi tehdä? Olisipa meidänkin kylässä tuollainen porkkanoilla liikkuva kierrätyskeskus, sehän on todella ekologista!!!
Toinen mielestäni äärettömän kiva kierrätysidea on, kun meille jaetaan aika ajoin muovipusseja postilaatikkoon, joihin voi laittaa käytöstä poistettuja, mutta hyväkuntoisia vaatteita ja kenkiä. Pussiin on painettu päivämäärä, jolloin sen voi viedä ulos ja tuona päivänä ne tullaan noutamaan talojen luota. Aina kun tälläinen pussi kolahtaa postiluukusta saa se minut miettimään meidän vaatekaappeja ja oisko niissä jotakin poistettavaa. 
Tänään törmäsin Ranskassa tälläiseen hauskaan kierrätysideaan. Gexin Carrefourissa kerättiin viinipullonkorkkeja sekä erilaisia muovisia korkkeja limupulloista, mehu- ja maitotölkeista, pesuaineista ja hammastahnoista ym. muista tuotteista. Usein nämä korkit menevät muun pakkauksen mukana roskikseen, mutta Les Bouchons74 yhdistys auttaa kierrätykseen erikoistunutta yritystä keräämällä heille korkkeja ja  vastineeksi he saavat varoja vammaistyöhön. 


Eikun kierrättämään!


2 kommenttia:

  1. Eräs lukija Martan Matkassa Facebook-sivuilla, oli löytänyt tuosta hevosaiheesta artikkelin Migros-kauppaketjun lehdestä:

    http://www.migrosmagazine.ch/societe/environnement/article/cheval-cantonnier-le-retour

    Hän osasi minulle myös tulkata, että hevoskärryillä tapahtuvalla kierrätyksellä työllistetään erityisnuoria :) Upea juttu!

    VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.