maanantai 23. maaliskuuta 2015

Löytöeläintalo S.O.S Animaux de GexViime viikolla tallille ajellessa huomasin matkallani tienviitan S.O.S animaux, joka varmasti on ollut siinä jo pitkään, mutta vasta nyt pisti silmiini. Tunnin jälkeen ajattelin pistäytyä siellä ja kysellä onko heillä tarvetta vanhoille tekstiileille ja kissojen tarvikkeille sekä kyselemässä tietävätkö he mitään ”kissahotellia” lähistöllä. Entinen kollegani Suomessa vei säännöllisesti löytöeläintalolle, vanhoja pyyhkeitä, tyynyjä, peittoja, mattoja ym. alusiksi kelpaavaa ja muutaman kerran minäkin kaappeja tyhjentäessä keräsin muutaman jätesäkin ja hän toimitti ne puolestani. 


Eläinten löytötalo Gex, Ranska 


Minua hieman jännitti mennä tuonne löytöeläintaloon, sillä pelkäsin, että minulle tulee paha mieli eläinten vuoksi ja olen adoptoimassa itselleni koko taloa. Värikkään betonimuurin sisällä oli ulkotarhoja koirille, joissa muutamat koirat juoksentelivat ja haukkuivat, rakennuksen sisällä oli huone missä oli häkkieläimiä ja huone kissoille. 


Kuva: S.O.S Animaux Gex, kissojen sisätilat 

Kissojen huone näytti todella karulta, seinälle oli laitettu ns. varastohyllyjä joissa oli siellä täällä kissojen petejä ja lattialla oli muutama lelu, eikä sen kummempia virikkeitä. Hyllyihin oli sijoiteltu kissojen petejä oli noin 6-7 ja kaikissa pedeissä oli aikuisia kissoja. Onneksi katsoin kissoja lasioven takaa ja ovessa oli vielä iso lappu näköesteenä, suurin osa kissoista nukkui, mutta kuitenkin mieleeni jäi yksi kissa joka tarkkaili minua pedistänsä terhakkaasti. Kysyin työntekijältä oliko heillä kissanpentuja ja tällä hetkellä heillä ei ollut, mutta hän sanoi, että toukokuussa kannattaa tulla katsomaan. 


Kissatalolle viemisiä 

Sain työntekijältä osoitteen mahdollista kissahotellia varten ja hän sanoi, että he ottavat mieluusti vastaan lahjoituksia pyyhkeitä ym. Olenkin jo kerännyt pyyhkeitä yhteen pussiin mahdollista kissataloa varten ja nyt taidan käydä nuo liinavaatekaapit vielä uudemman kerran läpi. Samalla saan hyvän syyn laittaa pois vanhoja liinavaatteita, "joita voi vielä ihan hyvin käyttää", veikkaampa että nuo liinavaatteet menevät nyt paljon parempaan käytöön ja käytössä olevat liinavaatteetkin mahtuvat paremmin kaappiin. Ajattelin pyyhekeiden lisäksi viedä vanhan kuljetuskopan ja aion käydä Machon lelut läpi, joista ylimääräiset joutaa kissatalolle sekä vanhat raapimapuut ja niiden osat. Harmi että meillä ei täällä ole mukana pehmoleluja, sillä ne veisin mielelläni tuonne löytöeläintaloon ja olisin tarvinnut niitä myös koulureppukeräystä varten. 


Machon lelukasa 

Keräsin kaikki Machon lelut ja jäin miettimään, että tarvitseeko yksi kissa todella näin paljon leluja??? Machon kanssa kävimme kaikki lelut läpi ja noin puolet niistä lähti löytöeläintalolle. Toki aina kun jostain on luopumassa, niin tulee tunne että näitähän tarvitsee mielä, tätä mieltä Machokin oli...


Macho hyväksyy kissatalolle vietävät tarvikkeet 

Löytöeläintalo oli todella siisti ja eläimistä huolehditaan siellä hyvin. Suuri hatunnosto henkilökunnalle ja kaikille niille ihmisille, jotka vapaaehtoisesti työskentelevät niiden parissa sekä välittävät eläimistä  niin paljon, että antavat heille uuden mahdollisuuden. Tuo löytöeläintalo pitää sisällään varmasti monia tarinoita ja niiden asukkailla on hurjia kohtaloita. Moni joutuu luopumaan lemmikistään yllättävästi, mutta välillä tuntuu että me ihmiset tarvitsisimme ns. ”ajokortin” lemmikkien hankkimista varten. Kuka vaan voi ottaa itselleen lemmikin, vaikka ei olisi siihen kykeneväinen, mutta valitettavasti tuo lemmikki ei voi tehdä asialle mitään, joten toivonkin, että mikäli näet lemmikkiä kohdeltavan kaltoin tai huomaat että omistajat eivät pysty huolehtimaan niistä, tee siitä ilmoitus.


Kuva: S.O.S Animaux Gex 


Lähtiessäni löytöeläintalolta jäin katsomaan ulkotarhojen koiria ja voi että mä en kestä!!! Eräs koira juoksenteli aidan viertä pitkin ja napitti minua suurilla surullisilla suklaanappi silmillään ja se sanoi mulle ihan varmaan, että ota mut, vie mut pois ja vie mut kotiin! Raskain mielin lähdin pois löytöeläintalota ja mietin mielessäni voisinko tehdä jotain muuta noiden eläinten hyväksi? 


4 kommenttia:

 1. Voi että olet niin oikeassa.
  kevätterveisin fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Fani, kiva kun käyt kommentoimassa ja antamassa palautetta :) Viime viikolla pääsin viemään tuonne löytötalolle noita pyyhkeitä ja Machon vanhoja tarvikkeita, henkilökunta otti ne ilolla vastaan. Itseäni lämmitti kovasti, kun Machon pelkäämä leikkiputki sai heti kiinnostusta ja innokas kissa ryömi sinne sisälle saman tien leikkimään.
   Mukavaa pääsiäistä!

   Poista
 2. Hmh... ranskalaiset ovat kärjessä Euroopassa eläinten hylkäystilastoissa. Maan tapa on lomakauden alkaessa hankkitutua eroon lemmikistä (kissa, koira, lintu, mikä tahansa...)ajamalla metsään ja jättämällä se sinne. Ihan totta, tätä tehdään ja nimenomaan kesällä lomien alkaessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime aikoina olen kovasti kierrellyt läpi näitä S.O.S paikkoja Ranskan ja Sveitsin puolella, sillä olemme yrittäneet etsiä meidän Macholle seuraksi pientä kissanpentua. Pentujen löytäminen osottautui kuitenkin todella haastavaksi, osaksi varmaan kielimuuri, mutta toisaalta välillä tuntuu siltä, että kun olemme ulkomaalaisia niin meitä ei noteerata. No metsästys jatkuu, vaikka nyt taitaa tuo pentukausi olla jo ohi...

   Täällä kuten myös Suomessa ihmiset hankkivat ns. kesäkissoja sekä muita eläimiä, jotka sitten hylätään helposti kun arki syksyllä alkaa ja se tuntuu minusta todella pahalta. Olen jutellut täällä työntekijöiden kanssa ja todella saman asian kanssa painitaan ja suuri ongelma on ettei esim. kissoja kastroida.

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.