Lähdimme markkinoiden jälkeen Papin kanssa vielä patikoimaan St Cerguesta Jura-vuoren metsässä sijaitsevaan NotreDame d´Oujon luostarin raunioille. Reitin kesto oli noin 40 minuuttia ja autolta aloituspisteeseen kesti noin 20 minuuttia. Patikoimme loivaa ylämäkeä läpi lehmälaitumien, niittyjen sekä metsäreittejä pitkin. Keskellä metsää sijaitsevat luostarin rauniot olivat todella upea näky ja mahtava paikka evästauolle. Olimme ostaneet markkiniolta Foccaciaa ja Compte juustoa.
Sunnuntaina kävin Rosan kanssa Grenolierin brocantessa eli kirpputorilla. Pienen kaupungin keskusta oli suljettu autoilta ja kadut olivat täynnä myyntipöytiä. Tunnelma oli todella rento ja tuli tunne että, suurin osa myyjistä on paikallisia, eikä kiertäviä antiikkikauppiaita. Olin iskenyt silmäni yhteen puukelkkaan ja harmittelin, kun näin erään miehen kantavan sitä pois.
Sunnuntai-ilta on mukava päättää yhteiseen illalliseen ja tällä kertaa Bistrossa tarjolla on meidän perheen suurinta herkkua eli Sinappilohta. Lohen kanssa tarjoillaan kevyesti salaattia, joten jälkiruokana voi herkutella kaupasta hankittua ihanaa Creme Brûléeta. Tällä kertaa käytin lohen kastikkeessa oman maan rosmariinia, basilikan sijasta ja hyvää tuli näinkin.
Sinappilohi
500g lohifilee
Ripaus suolaa
0,5 tl pippurisekoitusta
1 rkl sitruunanmehua
Kastike:
2 rkl Dijon sinappia
2 dl kevyt ranskankermaa
1 basilikaruukku
0,5 tl pippurisekoitusta
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Laita lohi uunipellin päälle.
Laita lohi uunipellin päälle.
Mausta se kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Sekoita kastikkeen aineksen keskenään,
kaada tasaisesti lohen päälle.
kaada tasaisesti lohen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.