sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Sunnuntain sinappinen kirjolohi

Viikonloppuna on otettu rennosti ja nautittu hyvistä keleistä. Piipahdimme Papin kanssa Nyonissa syysmarkkinoilla eli Marché de Automme. Markkinat olivat oikein mukavat, kadut täyttyivät ihmisistä ja ulos oli tuotu useita pöytiä missä herkuteltiin paikallisilla herkuilla. Myös paikalliset yritykset tekivät kauppaa ulkona ja markkinoille oli saapunut useita myyjiä läheltä ja kaukaa. Upeat kojut olivat aseteltu näyttäviksi ja niissä myytiin vihanneksia, juustoa, viiniä, olutta ja muita herkkuja sekä käsitöitä ja paljon muuta.
Nyonin linnan luona oli samaan aikaan menossa viinijuhlat ja siellä sai 10 frangin hintaan ostaa lasin, jonka kanssa sai käydä maistamassa paikallisten tuottajien viinejä. Viinijuhlien teltassa upea soittokunta soitti musiikkia ja tunnelma oli täydellinen. Aurinkoisella kelillä Nyonin linnan terassilta oli upeat näkymät Alpeille. 

Lähdimme markkinoiden jälkeen Papin kanssa vielä patikoimaan St Cerguesta Jura-vuoren metsässä sijaitsevaan NotreDame d´Oujon luostarin raunioille. Reitin kesto oli noin 40 minuuttia ja autolta aloituspisteeseen kesti noin 20 minuuttia. Patikoimme loivaa ylämäkeä läpi lehmälaitumien, niittyjen sekä metsäreittejä pitkin. Keskellä metsää sijaitsevat luostarin rauniot olivat todella upea näky ja mahtava paikka evästauolle. Olimme ostaneet markkiniolta Foccaciaa ja Compte juustoa. 

Sunnuntaina kävin Rosan kanssa Grenolierin brocantessa eli kirpputorilla. Pienen kaupungin keskusta oli suljettu autoilta ja kadut olivat täynnä myyntipöytiä. Tunnelma oli todella rento ja tuli tunne että, suurin osa myyjistä on paikallisia, eikä kiertäviä antiikkikauppiaita. Olin iskenyt silmäni yhteen puukelkkaan ja harmittelin, kun näin erään miehen kantavan sitä pois. 


Sunnuntai-ilta on mukava päättää yhteiseen illalliseen ja tällä kertaa Bistrossa tarjolla on meidän perheen suurinta herkkua eli Sinappilohta. Lohen kanssa tarjoillaan kevyesti salaattia, joten jälkiruokana voi herkutella kaupasta hankittua ihanaa Creme Brûléeta. Tällä kertaa käytin lohen kastikkeessa oman maan rosmariinia, basilikan sijasta ja hyvää tuli näinkin.


Sinappilohi

500g lohifilee
Ripaus suolaa
0,5 tl pippurisekoitusta
1 rkl sitruunanmehua

Kastike:
2 rkl Dijon sinappia
2 dl kevyt ranskankermaa
1 basilikaruukku
0,5 tl pippurisekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
Laita lohi uunipellin päälle. 
Mausta se kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. 
Sekoita kastikkeen aineksen keskenään, 
kaada tasaisesti lohen päälle. 
Kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes kala on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.