keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Toscanaan ratsastusvaellukselle

Nyt se on vihdoinkin totta! Tänään toteutuu pitkäaikainen haaveeni päästä ratsastamaan Toscanan upeisiin maisemiin. Tapaamme ystäväni kanssa Roomassa ja sieltä seikkailemme usealla junalla, Sienan lähellä sijaitsevaan Berardengan ratsastuskeskukseen. Eräs ratsastustuttavani suositteli minulle  tuota paikkaa ja kehui hevosia, ruokia ja majoitusta. Odotukset ovat todella korkealla, sillä olen lukenut myös muita arvosteluita paikasta ja kaikki ovat olleet positiivisia. Olen nähnyt nähnyt paljon upeita kuvia tallista, hevosista, majoituksesta ja lähialueesta sekä sähköpostiviestittely omistajien kanssa on ollut oikein lupaavaa. 


Mielessäni nään jo upeat maisemat, sypressien reunustamat tiet, pienet rustiikkiset kylät, vanhat rakennukset kukkuloiden päällä ja silmän kantamattomiin kierteleviä viini- ja oliiviviljelmiä sekä unikko- ja auringonkukkapeltoja. Suussani voin jo maistaa ihanat italialaisen keittiön herkut sekä tietenkin Chiantin alueen mahtavat viinit. Chianti on Italian tunnetuinta punaviinia ja Chiantin viinialue sijaitsee Toscanassa, Sienan ja Firenzen kaupunkien välimaastossa. Alueella viiniä on viljelty 1200-luvulta lähtien Sangiovesen rypäleistä. 


Matkamme alkaa siis Rooman Fiumicinon lentokentältä, josta otamme junan Roman Termini asemalle, matkan kesto on noin puolisen tuntia. Roma Terminin asemalla vaihdamme Firenzen junaan ja tuo junamatka kestää noin 1,5 tuntia. Firenzen junaan varasimme etukäteen meno-paluuliput. Sen verran tiukka on junien vaihtoväli, että valitettavasti emme ehdi nauttia Firenzen upeasta kaupungista. Firenzestä otamme junan kohti Montevarchi-Terranuovaa ja tämä junamatka kestää noin puolisen tuntia. Meitä tullaan hakemaan Montevarchi-Terranuovan asemalta ja ajomatka tallille kestää noin puolisen tuntia. Mikäli olemme selviytyneet noista junamatkoista olemme ansainneet illalla lasilliset Chiantia! Saamme nauttia Toscanan maisemista ratsain kolmen päivän ajan ja sitten palaamme takaisin Roomaan, jossa ehdimme viettää muutamia tunteja ennen paluulentoa kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.